加载中…
个人资料
  • 博客等级:
  • 博客积分:
  • 博客访问:
  • 关注人气:
  • 获赠金笔:0支
  • 赠出金笔:0支
  • 荣誉徽章:
正文 字体大小:

PMP每日10题

(2016-01-14 12:24:17)
标签:

pmp

练习题

分类: PMP-国际项目管理认证

1:你决定向以前经常为你的公司服务的一家供货商外包合同。该供货商在履行时间表和成本效益方面记录良好,而且与你建立了良好的工作关系。你现在的项目虽然与以前的不同,但是与该供货商完成其它工作类似。在这种情况下,你应该订立什么类型的合同:

You have decided to award a contract to a seller that has provided its services to your company frequently in the past. This seller has a good record in terms of schedule and cost performance, and your working relationship with this seller is excellent. Your current project, although somewhat different from previous projects, is similar to other work the seller has performed. In this situation, to minimize your risk you should award what type of contract?

A:固定价格,附加币值调整

Fixed-price with economic price adjustment

B:固定酬金(固定目标)

Fixed-price incentive (firm target)

C:固定价格

Firm-fixed-price

D:成本加酬金

Cost-plus-award fee

正确答案:C

解析:PMBOK2012 12.1.1.9

 

2:一家施工公司为一个建筑项目部件采购召开投标人会议。受到投标人的建设书并评审。其中一个供应商提出非常优惠的价格,但是根据内部专家判断,该价格对于开展持续性的业务是不显示的。项目经理接下来应该怎么做?

A construction company conducts bidder conferences for purchasing components for a builders project. The proposals are received and reviewed. One supplier proposes excellent rates that the unrealistic for conducting sustainable business according to internal expert judgment.What should the project manager next?

A:让供应商提供成本结构的补充信息

Ask the supplier to provide additional information about their cost structure.

B:让采购部门迅速签订合同

Ask the procurement department to quickly sign the contract.

C:在合同中增加处罚条款,确保供应商履行义务。

Add penalty clauses to the contract to ensure the supplier fulfills their obligations.

D:相应地更改成本基准

Change the cost baseline accordingly.

正确答案:A

所属知识领域:项目采购管理。

所属过程组:执行过程组。

解析:实施采购的工具独立估算中指明:采购组织可以独立估算,用来比较潜在卖方的应答。如果两者之间存在明显差异,则可能表明采购工作说明书存在缺陷或不明确,以及/或者潜在卖方误解了或未能完全响应采购工作说明书。所以,在这个地方,如果召开过投标人会议,应该怀疑潜在卖方是否误解或未能完全响应,应让其再提供成本结构补充信息。

 

3:项目团队负责制造10000个小零件。基于集中检查500个零件的批次质量是控制质量工具哪一种的实例?

The project team is responsible for creating 10,000 small parts. Basing the quality of the batch on an intensive review of 500 parts is an example of what quality control tool?

A:质量审计

Quality audit

B:帕累托原则

Pareto principle

C:统计抽样

Statistical sampling

D:检查

Inspection

正确答案:C

解析:统计抽样是指从目标总体中选取部分样本用于检查(如从 75 张工程图纸中随机抽取 10 张)。

 

4:在下表中,哪个项目最有可能提前完成?

In the following table, which project is most likely to finish ahead of schedule?

 http://s12/bmiddle/001xYNe3zy6Ykf8h6yv8b&690

A:项目A

Project A

B:项目B

Project B

C:项目C

Project C

D:三个项目将同时完成

All three the projects will be completed at the same time.

正确答案:C

解析:SV=EVBCWP—PVBCWS A: SV=800-1000=-200 B: SV=1100-1000=100 C: SV=1200-1000=200

 

5:如144题所述,哪个项目最有可能按时并在预算内完成?

Based the information in question 144, which will most likely be completed within time and cost constraints?

A:项目A

Project A

B:项目B

Project B

C:项目C

Project C

D:项目A和项目B

Both A and B answers

正确答案:C

解析:CV=EVBCWP—ACACWP

A: CV=800-600=200

B: CV=1100-800=300

C: CV=1200-800=400

 

6:客户启动了一个新的战略项目,该项目必须自年底前完成。该项目对于客户的战略成功至关重要。关于项目范围。预算和进度的客户启动了一个新的战略项目,该项目必须自年底前完成。该项目对于客户的战略成功至关重要。关于项目范围。预算和进度的意见已经讨论过。项目章程中还应包含哪些内容?

A customer initiates a new strategic project, Which must be completed by the end of the year. The project is critical to the strategic success of the customer. An idea about the scope, budget, and timeline has already been discussed.What else should be included in the project charter?

A:批准的预算,制定的资源和固定的完工日期

Approved budget, named resources, and fixed-end date

B:定量的风险、限制和例外情况,已经修订的里程碑日期

Quantified risks, limits and exclusions, and revised milestone dates

C:高层级需求,高层级风险和识别的范围

High-level requirements, high-level risks, and identified scope

D:项目计划,范围计划和资源计划

Project plan, scope plan, and resource plan

正确答案:C

所属知识领域:项目整合管理。

所属过程组:启动过程组。

解析:项目章程记录业务需要、对客户需求的理解,以及需要交付的新产品、服务或成果。

 

7:沟通对经营业务和管理项目来讲是至关重要的,尤其是你在国外与使用另一种语言的人们一起工作的时候,沟通会变得更加重要。作为一个身在异国他乡的人来说,成为有效沟通者的唯一最佳方式就是

Communication is vitally important for conducting business and managing projects; however, it becomes even more critical when working abroad with people whose language is different from yours. The single best way to become an effective communicator as an expatriate is to

A:学习并使用当地语言

Learn and use the local language

B:依靠翻译

Rely on interpreters

C:主要集中于正式、书面的沟通

Focus primarily on formal, written communication

D:使用手势和其他非语言形式沟通来说明你的观点

Use gestures and other forms of nonverbal communication to make your point

正确答案:A

解析:(略)

 

8:全权控制项目预算并具有中高级别职权的全职项目经理属于下列哪一种组织类型组成部分?

A full-time project manager, who fully controls the project’s budget and has moderate to high authority, is part of which type of organization?

A:项目型

Projectized

B:弱矩阵型

Weak matrix

C:强矩阵型

Strong matrix

D:职能型

Functional

正确答案:C

解析:组织结构第2章项目生命周期与组织

强矩阵型中项目经理的职权为中高级。

项目型组织中项目经理的职权是大到几乎全权。

出处:PMBOK2012 2.1.3

 

9:下列哪种合同类型要求具有最完整且定义最精准的工作范围,并要求做好最周到的准备?

Which of the following contract types requires the most complete and accurate definition of the scope of work and requires the most preparation?

A:固定费加补偿合同

Reimbursable with fixed fee

B:单价合同

Unit price contract

C:固定总价合同

Fixed price contract

D:工料合同

Time and material contract

正确答案:C

解析:固定总价合同(FFP)。

FFP 是最常用的合同类型。大多数买方都喜欢这种合同,因为采购的价格在一开始就被确定,并且不允许改变(除非工作范围发生变更)。因合同履行不好而导致的任何成本增加都由卖方负责。在 FFP 合同下,买方必须准确定义要采购的产品和服务,对采购规范的任何变更都可能增加买方的成本。

 

10:你项目的初始成本是$25,000,这将在以后四年内每年节省公司$6,000。根据以下表格数据,如果利率是12%,那么项目的净现值是多少?

The initial cost of your project is $25,000, which will save the company $6,000 year for the next four years. Using the data in the following table, if your company wants a 12% ROI, what is NPV of the project?

http://s9/mw690/001xYNe3zy6YkfBnGfC28&690
A-1000

-1000

B-6772

-6772

C1758

1758

D6772

6772

正确答案:B

0

阅读 收藏 喜欢 打印举报/Report
前一篇:PMP每日10题
后一篇:PMP每日10题
  

新浪BLOG意见反馈留言板 欢迎批评指正

新浪简介 | About Sina | 广告服务 | 联系我们 | 招聘信息 | 网站律师 | SINA English | 产品答疑

新浪公司 版权所有