法国葛雷高-费朗迪Ferrandi西餐西点学院


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葛雷高-费朗迪学院(ECOLE GREGOIRE-FERRANDI)建校1920年,是Chambre de Commerce et d'Industrie de Paris下属的高级职业公立院校,原来有17个专业,现在少了很多。分为3大类,gregoire(艺术范畴类),ferrandi(餐饮),escf(特设的餐饮高级人才培训班)。餐饮专业一直很出名近百年来培养了一大批优秀的厨师,师资力量强而且资深。学校名气在世界上也许并没有很大,但在法国本土却是鼻祖级的了。
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为餐厅备餐的紧张感在学校内部也能感受得到。费朗迪每天都有大量面包、甜点出炉,这些学生作品并不会被浪费掉,可颂面包会直供校内的咖啡厅,法棍则供给校内两个对外营业的餐厅使用。至于甜点,则属于学生食堂专用。这所学校最高年级的学生,则直接负责两个对外餐厅的所有菜品制作。越是读到高年级,实战的感觉越强,节奏越快,压力也越大。国际班因为是零基础,只要求掌握基础制作方法,对于老师和学生来说都是压力最小的专业。
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眼下,这所学校提供面包师、甜点师、饭店管理、餐桌侍应等课程,学制则从成人培训到两年制硕士应有尽有。学校设备齐全,学费相对有些高,实习基本都安排在巴黎很知名的店里。毕业后也能进不错的饭店,缺点就是申请的人太多太多,很多人都今年申请明年的班,所以学校招生就择优选择了。
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BAC PRO BOULANGER--PATISSIER(3 ANS)--PARIS
DOMAINE PROFESSIONNEL:
TRAVAUX PRATIQUES BOULANGERIE;TRAVAUX PRATIQUES
PATISSERIE;TECHNOLOGIE;SCIENCE,HYGIENE
ET
DOMAINE GENERAL:
FRANCAIS;ANGLAIS;HISTOIRE;GEOGRAPHIE;EDUCATION CIVIQUE;DESSIN;MATHEMATIQUES;EDUCATION PHYSIQUE ET SPORTIVE
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BAC PRO CUISINE(3 ANS)--PARIS/JOUY EN JOSAS
DOMAINE PROFESSIONNEL:
ORGANISATION ET PRODUCTION CULINAIRE;TECHNOLOGIE APPLIQUEE;SCIENCES APPLIQUEES,PSE;METHODE HACCP;SECURITE ALIMENTAIRE
DOMAINE GENERAL:
EXPRESSION FRANCAISE;ANGLAIS;ESPAGNOL;GESTION;DROIT;MATHEMATIQUES;INFORMATIQUE;HISTOIRE;GEOGRAPHIE;ARTS APPLIQUES;EDUCATION PHYSIQUE ET SPORTIVE
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CAP CUISINE(2 ANS)--PARIS/JOUY EN JOSAS
DOMAINE
TRAVAUX
DOMAINE GENERAL:
EXPRESSION FRANCAISE;MATHEMATIQUES;PHYSIQUE;HISTOIRE;GEOGRAPHIE;EDUCATION PHYSIQUE ET SPORTIVE;PROTECTION;SANTE;ENVIRONNEMENT;LANGUE VIVANT-ANGLAIS
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CAP BOULANGER(2 ANS)--PARIS
DOMAINE PROFESSIONNEL:
TRAVAUX
DOMAINE GENERAL:
EXPRESSION FRANCAISE;MATHEMATIQUES
APPLIQUEES;PHYSIQUE–SCIENCES;HISTOIRE;GEOGRAPHIE;EDUCATION
PHYSIQUE
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CAP PATISSIER(2 ANS)--PARIS
DOMAINE PROFESSIONNEL:
TRAVAUX PRATIQUES;TECHNOLOGIE;SCIENCES,HYGIENE ET PSE;CONNAISSANCE DE L'ENTREPRISE
DOMAINE GENERAL:
EXPRESSION FRANCAISE;ANGLAIS;MATHEMATIQUES APPLIQUEES;PHYSIQUE-SCIENCES;HISTOIRE;GEOGRAPHIE;EDUCATION PHYSIQUE ET SPORTIVE;DESSIN;GESTION
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CAP POST-BAC CUISINE(1 ANS)--PARIS/JOUY EN JOSAS(7800 EUROS)
DOMAINE PROFESSIONNEL:
TRAVAUX PRATIQUES CUISINE;TECHNOLOGIE
PROFESSIONNELLE;CONNAISSANCE DE L'ENVIRONNEMENT
PROFESSIONNEL;SCIENCES APPLIQUEES;METHODE HACCP
DOMAINE GENERAL:
COMPTABILITE;GESTION;ANGLAIS
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CAP POST-BAC PATISSERIE(1 ANS)--PARIS/JOUY EN JOSAS(7800 EUROS)
CONTENU DE LA FORMATION:
TRAVAUX PRATIQUES
EN
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BACHELOR MANAGER DE RESTAURANT(3 ANS)--PARIS/BORDEAUX(8500 EUROS)
PROGRAMME TECHNIQUE:
CONNAISSANCE DU SECTEUR PROFESSIONNEL;TECHNIQUE
DE
PROGRAMME
DROIT ET RESSOURCES HUMAINES;MARKETING;GESTION;MANAGEMENT;ENTREPRENEURIAT;LANGUE VIVANTE;BUREAUTIQUE;SCIENCES APPLIQUEES
PROGRAMME ENTREPRISE:
DECOUVERTE DE MONDE PROFESSIONNEL(1RE ANNEE);VALORISATION DE LA
FORMATION AU TRAVERS D'UN STAGE DE 5
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BACHELOR RESTAURATEUR(3 ANS)--PARIS/BORDEAUX(8500 EUROS)
PROGRAMME TECHNIQUE:
CONNAISSANCE DU SECTEUR PROFESSIONNEL;ORGANISATION D'UNE PRODUCTION DE RESTAURANT;GESTION DE PRODUCTION;MANIFESTATION ET CONCOURS;OENOLOGIE;TECHNIQUE DE RESTAURANT;LA PRODUCTION TRAITEUR;EXERCER LE METIER DE TRAITEUR
PROGRAMME ENTREPRENEURIAL:
DROIT ET RESSOURCES HUMAINES;MARKETING;GESTION;MANAGEMENT;ENTREPRENEURIAT;LANGUE VIVANTE;BUREAUTIQUE;SCIENCES APPLIQUEES
PROGRAMME ENTREPRISE:
DECOUVERTE DU MONDE PROFESSIONNEL(PREMIERE
ANNEE);VALORISATION DE LA
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PROGRAMME SUPERIEUR EN PATISSERIE(4 MOIS)--PARIS(12000 EUROS)
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MASTERE SPECIALISE:EXPERT EN CREATION ET INGENIERIE DE PRODUITS ALIMENTAIRES(1 AN)--PARIS(10500 EUROS)
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CAP CONNEXE BOULANGER(1
AN)--PARIS
CAP CONNEXE PATISSIER(1 AN)--PARIS
CAP CONNEXE
CHOCOLATIER-CONFISEUR(1 AN)--JOUY EN
JOSAS
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BTS HOTELLERIE-RESTAURATION(2 ANS)--PARIS/JOUY EN JOSAS
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INTENSIVE PROFESSIONAL PROGRAMS IN ENGLISH
PROGRAM IN FRENCH CUISINE:5 MONTHS(660 HOURS)+ 3 OR 6 MONTH INTERNSHIP(20000 EUROS)
ORIENTATION:
INITIATION AND TOTAL IMMERSION IN THE WORK ENVIRONMENT OF A KITCHEN INCLUDING HACCP TRAINING.
FUNDAMENTAL TECHNIQUES:
THE “BUILDING BLOCKS” FROM KNIFE SKILLS(TURNING, “TAILLAGE”, BONING, FILLETING), TO STOCKS, SAUCES, BASIC PREPARATIONS, FORCEMEATSAND STUFFINGS, PREPARATION AND COOKING OF FISH, POULTRY, AND MEATS, CONTEMPORARY TECHNIQUES AND PRESENTATIONS.
FRENCH REGIONAL CUISINE:
SPOTLIGHT ON A DIFFERENT FRENCH REGION EVERY FORTNIGHT, WITH WINE AND FOOD PAIRING, CULINARY CULTURE, AND A CONVIVIAL REGIONAL MEAL.
FRENCH PASTRY:
SESSIONS IN PASTRY AND DESSERTS INCLUDING BASIC DOUGHS AND CREAMS, REGIONAL SPECIALTIES, CONTEMPORARY TECHNIQUES AND RECIPES, FROZEN AND HOT DESSERTS, PLATED PRESENTATIONS, ENTREMETS, CHOCOLATE, CONFECTIONARY.
SPECIAL FEATURES:
FRENCH LANGUAGE AND CULTURE COURSES
WINE APPRECIATION SERIES
THEMED WORKSHOPS AND DEMONSTRATIONS
EXCURSIONS:RUNGIS, WINE PRODUCING REGION…
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PROGRAM IN FRENCH PASTRY:5 MONTHS(660 HOURS)+ 3 OR 6 MONTH INTERNSHIP(20000 EUROS)
ORIENTATION:
INITIATION AND TOTAL IMMERSION IN THE WORK ENVIRONMENT OF A PASTRY KITCHEN INCLUDING HACCP TRAINING.
PASTRY TECHNIQUES:
THE “BUILDING BLOCKS” INCLUDING ALL THE BASIC PASTRY DOUGHTS, PUFF PASTRY, CREAMS, TARTS, REGIONAL FAVORITES, CLASSIC CAKES,ENTREMETS, PETIT FOURS, MACAROONS, TEA CAKES, YULE LOGS, CONFECTIONARY, CHOCOLATE, FROZEN DESSERTS, SPOOMS, ICE CREAMS AND SORBETS, HOT AND PLATED DESSERTS, CONTEMPORARY CREATIONS, PRESENTATION AND DECORATING.
BREAD BAKING:
THE THEORY AND TECHNIQUE BEHIND YEAST BREADS, POOLISH AND LEVAIN FOR BAGUETTES, COUNTRY AND SPECIALTY BREADS, DINNER ROLLS, FRENCH REGIONAL BREADS, BRIOCHE, BREAKFAST BREADS AND ROLLS, VIENNOISERIES INCLUDING CROISSANTS, PAIN AU CHOCOLATE, RAISIN ROLL.
INTRODUCTION TO CATERING:
SPOTLIGHT ON SAVORY PREPARATIONS FOR BANQUETS, COCKTAILS, WEDDINGS, AND OTHER EVENTS.
SPECIAL FEATURES:
FRENCH LANGUAGE AND CULTURE COURSES
WINE APPRECIATION SERIES
DRAWING CLASS
THEMED WORKSHOPS AND DEMONSTRATIONS
EXCURSIONS:RUNGIS, FLOUR MILL, GASTRONOMIC REGION…
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