TPO28:BUCK RUBS AND BUCK SCRAPES
(2014-02-20 23:09:56)Buck Rubs and Buck Scrapes
1.
a)
b)
c)
d)
解析:conspicuous : clearly visible。答案选A。
2.
a)
b)
c)
d)
解析:根据题干定位到段落最后一句话“The smooth bark of small red maples makes this species ideal for buck rubs in the forests of the mid-eastern United States.”所以答案选A。
3.
a)
b)
c)
d)
解析:段落第二句“These odors make buck rubs an important means of olfactory communication between deer.”这些气味使得磨擦痕迹成为鹿之间通过嗅觉的交流方式。所以答案选D。
4.
a)
b)
c)
d)
解析:exhibit的意思是展览,所以答案选C。
5.
a)
b)
c)
d)
解析:题干是一个例子,原文很明显使用了“For instance…”往前找一句,看观点“First, the chemicals deposited on the rub provide information on the individual identity of an animal; no two mammals produce the same scent.”擦痕上的化学物质能够提供关于动物个体身份的信息。所以答案选C。
6.
a)
b)
c)
d)
解析:crude的意思是原始的,粗糙的;所以答案选A。
7.
a)
b)
c)
d)
解析:根据题干定位到段落最后一句“The information conveyed by the olfactory signals on a buck rub make it the social equivalent of some auditory signals in other deer species, such as trumpeting by bull elk.”擦痕上的所传递的气味信息与bull elk的叫声所传递的声音信息一样。根据这句话,我们知道bull elk trumpeting的作用等于buck rubs scents。于是往前找一句“Thus, the status makes being in the general vicinity rather than simply being a crude measure of relative deer abundance in a given area.”根据这句话,我们得知气味的作用是为了表明地位,由此,我们可以推断出bull elk trumpeting的作用也应该是表明地位。因此答案选A。
8.
a)
b)
c)
d)
解析:段落有三个并列“first, second, third”分别对应了选项ABC。除此之外,段落倒数第二句“Thus, the status makes being in the general vicinity rather than simply being a crude measure of relative deer abundance in a given area.”这句话的明显告诉我们测量附近鹿的数量不是气味的作用。 所以,答案选D。
9.
a)
b)
c)
d)
解析:induce有引起的意思,所以答案选D。
10. 根据第五段,以下哪项关于擦痕的化学物质是正确的? (Factual Information Question)
a)
b)
c)
d)
解析:段落第三句“In view of this behavior it has been suggested that chemicals present in fresh buck rubs may help physiologically induce and synchronize fertility in females that visit these rubs.”意思是:鉴于这个行为,有观点认为新鲜buck rubs中出现的化学物质也许能在生理上刺激并同步访问过rubs的母鹿的繁殖力。
11. 与单词termed在文中意思最接近的是
a)
b)
c)
d)
解析:term作动词有命名的意思,所以答案选C。
12. 根据文章,buck scrapes与buck rubs有什么不同? (Factual Information Question)
a)
b)
c)
d)
解析:第一段说“A male deer makes a buck rub by stripping the bark (outer layer) of a small tree with its antlers.”。意思是:公鹿通过角剥去小树的外层制造buck rub。这句话是定义,也就是说rub是由公鹿制造的。第六段最后一句“Most are made by older males, although females and younger males occasionally make scrapes”Scrapes大部分是年长的公鹿制造,但母鹿和小公鹿偶尔也会制造。
13. Look at the four squares ■that indicate where the following sentence could be added to the passage.
This process can take a few hours to several days.
解析:插入句的“this process”是解题线索。段落第二句讲到“a male deer makes a buck rub by…”这是制造buck rub的方法,正好匹配插入句子的process。所以答案选B。
14.
Buck rubs and buck scrapes are two types of markings made by white-tailed deer.
a)
b)
c)
d)
e)
f)
解析:选项a错,原文没讲过combat between adult males
选项b对,这是对全文的概括
选项c错,原文没讲过这样的变化关系
选项d对,概括第三段的内容
选项e错,原文没讲过rub的高度、树的类型以及rub的方向
选项f对,概括第五段的内容
答案:b, d, f