加载中…
个人资料
  • 博客等级:
  • 博客积分:
  • 博客访问:
  • 关注人气:
  • 获赠金笔:0支
  • 赠出金笔:0支
  • 荣誉徽章:
正文 字体大小:

PMP每日10题

(2015-12-28 16:52:01)
标签:

pmp

练习题

分类: PMP-国际项目管理认证

1:风险可以在风险管理过程的哪个阶段被识别出来?
Risks will be identified during which risk management process (es)?

A:实施定量风险分析和识别风险
Perform Qualitative Risk Analysis and Identify Risks

B:识别风险和控制风险
Identify Risks and Control Risks

C:实施定量风险分析和控制风险
Perform Qualitative Risk Analysis and Control Risks

D:识别风险
Identify Risks

正确答案:B
解析:这道题很迷惑人。一般风险是在风险识别时确认的,但是新出现的风险是在风险监控时确认的。

 

2:卖方告诉你,你的经营活动使得卖方的成本增加了。你应该:
The seller tells you that your activities have resulted in an increase in their costs. You should:

A:建议变更项目成本
recommend a change to the project costs.

B:会见管理层,找到解决办法
have a meeting with management to find out what to do.

C:寻求卖方提供支持信息
ask the seller for supporting information.

D:拒绝承认做错事
deny any wrongdoing.

正确答案:C
解析:这是一道社会责任/采购/成本问题。题干中包含索赔。最佳的做法是取得支持以找出原因并采取纠正措施。在选项C和协商后,最可能发生选项A。选项D是不道德的。选项B是会见管理层,这应该在你掌握全部信息之后再进行。

 

3:下列哪项最好的说明了项目经理在签订合同时的职责?
Which of the following BEST describes the project manager's role during the contracting process?

A:项目经理很少参与
Project manager has only inner involvement.

B:项目经理必须是谈判代表
Project manager should be the negotiator.

C:项目经理应表示理解项目的风险
Project manager should supply an understanding of the risks of the project.

D 项目经理应告诉合同经理签订合同过程应如何处理
Project manager should tell the contract manager how the contracting process should be handled.

正确答案:C

解析:作为项目经理,你知道项目的风险是什么。你需要确定合同中包含处理这些风险的条款。

 

4:你要从另一名项目经理手中接管一个项目,你发现了关于该项目的如下信息:活动Z的最早开始日期为15号,最晚开始日期为20号。活动Z很困难,其成本绩效指数(CPI)为1.1,进度计划执行指数(SPI)为0.8。该项目共有11名干系人。根据如上信息,你最关注的问题是:
You are about to take over a project from another project manager and find out the following information about the project. Activity Z has an early start (ES) of day 15 and a late start (LS) of day 20. Activity Z is a difficult activity. Cost performance index (CPI) is 1.1. Schedule performance index (SPI) is 0.8. There are 11 stakeholders on the project. Based on this information, which of the following would you be the MOST concerned about?

A:进度
Schedule

B:浮动时间
Float

C:成本
Cost

D:可用资源数量
The number of available resources

正确答案:A
解析:本题涉及多个知识领域。你掉进计算Z的浮动时间的陷阱了吗?一活动的浮动时间和股东的数量在本题中不能告诉你任何事,所以选项BD不对。成本绩效指数大于1,进度计划执行指数小于1,所以最要担心的是进度计划。

 

5:从项目的角度来看,质量特征:
From the project perspective, quality attributes:

A:决定了执行机构是否有效的支持项目
determine how effectively the performing

B:提供了评判项目是否成功的基础
provide the basis for judging the project's success or failure.

C:是设计和测试产品的具体特征
are specific characteristics for which a product is designed and tested.

D 是必须满足的客观条件
are objective criteria that must be met.

正确答案:C
解析:质量特征用来衡量产品是否合格,它的根据是产品设计的特点。

 

6:下列哪项不是项目经理的权力?
All of the following are forms of power derived from the project manager's position EXCEPT?

A:正式
Formal

B:嘉奖
Reward

C 惩罚
Penalty

D:专业
Expert

正确答案:D
解析:当任命某人为项目经理时,他就有正式、奖励和惩罚的权力。但是项目经理不一定是技术或项目管理专家。

 

7:项目期末,一项目经理确定该项目增加了4项功能和3项绩效。客户对项目表示满意。这对该项目是否成功来说,是什么意思?
At the end of a project, a project manager determines that the project has added four areas of functionality and three areas of performance. The customer has expressed satisfaction with the project. What does this mean in terms of success of the project?

A:该项目绝对成功了
The project was an unqualified success.

B:该项目没成功,因为它镀金了
The project was unsuccessful because it was gold plated.

C:该项目没成功,因为客户满意意味着他们为这个项目支付的更多了
The project was unsuccessful because the customer being happy means they would have paid more for the work.

D:该项目成功了,因为团队有机会学习新的功能,客户也很满意
The project was successful because the team had a chance to learn new areas of functionality and the customer was satisfied.

正确答案:B
解析:给项目镀金浪费时间和成本,它使得项目不成功。

 

8:一客户给你一复杂项目的采购工作说明书,该项目为期8个月,未知的东西不多。客户只要你将它完成,只要在8月末你交付项目的时候见你。在这种情况下,下列哪种做法最好?
A customer has given you a contract statement of work for a complex, eight month project that has a few unknowns. The customer has asked you to just "get it done" and only wants to see you at the end of eight months when you deliver the finished project. Under these circumstances, which of the following is the BEST thing to do?

A:按要求完成项目,但是一直与客户时不时地确认其范围
Complete the project as requested, but validate its scope with the customer occasionally throughout.

B 8个月内完成项目,期间不联系客户
Complete the project within eight months without contacting the customer during this time.

C:让管理层时不时地和客户联系
Ask management to check in with the customer occasionally

D:完成项目,但是记录下客户不想联系
Complete the project, but document that the customer did not want contact. Procurement Management Answers

正确答案:A
解析:注意名词采购工作说明书的使用。这是用来说卖方要做的项目工作部分。忽略范围核实是不道德的,因为它会增加项目不能符合客户要求的风险。所以,选项A最好。在实际工作中与客户一起有效的处理核实工作,使得中断尽可能的小。

 

9:一份项目过程中产生的项目文件、项目收尾文件以及历史信息清单是指下列哪一项?
A list of project documentation, project closure documents, and historical information produced by a project is referred to as which of the following?

A:过程资产
Process assets

B:项目可交付成果
Project deliverables

C:项目章程
Project charter

D:商业案例
Business case

正确答案:A
解析:见PMBOK20124.6.3.2

 

10:项目范围已经核实,而且可交付成果已完成,并获得干系人的验收。根据这些可交付成果,组织过程资产和项目计划,项目经理接下来该做什么?
The scope is verified, and deliverables are completed and accepted by the stakeholders. Based on these deliverables, the organizational process assets and the project plan. What should the project manager do next?

A:结束项目或阶段
Close the project or phase

B:将绩效报告给团队
Report performance to the team

C:安排项目启动大会
Arrange a kick-off meeting

D:开展质量保证审查
Conduct a quality assurance review

正确答案:A
解析:参见PMBOK2012 3.7 收尾过程组,选A。考点:结束项目或阶段。

0

阅读 收藏 喜欢 打印举报/Report
前一篇:PMP每日10题
后一篇:PMP每日10题
  

新浪BLOG意见反馈留言板 欢迎批评指正

新浪简介 | About Sina | 广告服务 | 联系我们 | 招聘信息 | 网站律师 | SINA English | 产品答疑

新浪公司 版权所有