加载中…
个人资料
  • 博客等级:
  • 博客积分:
  • 博客访问:
  • 关注人气:
  • 获赠金笔:0支
  • 赠出金笔:0支
  • 荣誉徽章:
正文 字体大小:

金茂三亚丽思卡尔顿酒店Sophia餐厅的用餐体验 2

(2009-02-27 16:47:46)
标签:

杂谈

Manager, Michel Goget, said: ‘Massimo is great coup for the hotel, as perhaps the most accomplished European chef in all of southern China’.  In total, Sophia seats 110 including 68 indoors and 28 on an alfresco out door terrace, plus 14 in the private room.  Open for dinner, the restaurant has become Mecca for local and visiting wine and food lovers, corporate parties, and expatriate professionals.”  Massimo is further supported by the accomplished Executive Chef Antony McNeil, who came to The Ritz-Carlton, Sanya with more than 18 years of experience, and Director of Restaurants Andre Nurman.

 

entered Sophia through large and masculine thick, dark red wooden doors paneled in clear glass, and walked into the foyer of the restaurant.  Greeting me enthusiastically from behind the podium on the left was the ultra nice and beautiful hostess named Lucy.  She was wearing stunning, pastel grey colored pantsuit made from chiffon, which gave her mysterious and dreamy demeanor.  The substantial podium is made of 4-inch thick slabs of beige marble with thick brown, rough-hewn wood panel down the front.  To the right are soft, dark red upholstered chairs and round end table between them made of dark wood to match the arms on the chairs.  You can sit there and have drink while waiting for your table on busy night.  Hanging on the wall over the table between the chairs is large framed piece of beige burlap displaying long stemmed wild flowers made of copper and about or feet long.  Walls are made of dark, highly grained and polished wood.  The entire restaurant, including the foyer, has very high ceilings.  The back sides of the large foyer are floor-to-ceiling wine cellar made of stainless steel and glass, framed in dark wood.  large table matching the podium stands in front of the back wall of the wine cellar.  On the table is circular disc of 6-inch thick wood topped with 1-foot thick wheel of Parmesan cheese with cheese knife by Geisser of Germany sticking out of the top of it.  Quite statement as to the cuisine to be found in the restaurant!  Also on the table are several interestingly shaped Champagne glasses and black wine glasses.  stainless steel sink finishes off the table and can be used to assist in cleanup during wine tastings.  Over this table there are long hanging lamps, feet long, made of curved amber colored glass cylinders supported by bronze metal frame extending down the left side of each lamp.  These lamps cast rich amber glow into the room, accented by the white light emanating from the wine cellar.  Masonry floors are of sliced brown rock separated by veins of beige cement, all highly polished for very smooth and rich appearance.  Entering the restaurant to the left of the foyer, this beautiful floor continues into the large dining room and runs in strip about feet wide down the entire right side of the room, then takes left at the end across the back right end dining section and into the private dining room.  At the left end of the dining room the floor abruptly transitions to black, fine-grained wood for striking contrast.  This modern look is further accented by the color red in several places, most notably the long sheer curtains from floor to ceiling, open to allow diners to look through the clear glass panels like in the foyer, which continue around the side and back of the restaurant.  The layout of the room is rectangular and symmetrical.  At the left and right ends of the dining room, and occupying about 15% of the floor space each are seating areas for square tables with armchairs with black vinyl upholstery.  Separating these areas at both ends of the dining room from the 70% main floor are curved, dark wood walls about chest high on me, topped with 73 red wine bottles without labels, all in row.  Quite surprising effect!   table of wood and glass extends out of the wall into this small dining area and on top are well over 100 SCHOTT Zwiesel wine glasses and many different shaped wine decanters by Bormioli and MIKASA. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 was surprised to see on the other side of this wall on the side of the main floor, plush bench seating of red vinyl upholstery the height of the curved wall.  tables for are arranged in front of this bench seat with chairs opposite the bench.  Along these tables is long serving bench made of thick rough-hewn wood that matches the piece on the podium in the foyer, and silver Champagne buckets standing at each end.  The large center section of the restaurant has carpet with taupe borders and beige background topped with feet diameter ring circles with decreasing sizes of rings inside.  This design repeats across the entire carpet, giving modern look and the soft tone colors contribute to the overall feeling of comfort that permeates the room.  All chairs in the center section of the dining room are armless, upholstered in beige vinyl seats and backs, with medium colored wood legs and side frame for the back.  All tables are medium colored wood with brushed bronze frames and round wood tapered center post on circular bronze base.  In this center section, excluding the tables against the bench seating at each end, are tables for or 4.  wide dark red wood workstations for the wait staff are on either side of the main door to the patio, where they can handle paperwork and control orders on the computers.  table for sits on the outer end of each of these stations.  Again, the room is arranged symmetrically and the rough-hewn wood serving table and curved wall and seating are all repeated at the opposite end of the main floor.  The wall at the far end of the restaurant is reeded surfaced brown wood panels from floor to ceiling, with 14 checker rectangle pattern of bronze panels and amber textured glass with light coming through from the private dining room on the other side of the wall, and from small lights between the panes of glass.  From the main dining room at night it is wall of lights.  The long sidewall opposite the windows houses the large open glass kitchen.  The counter is massive and made of beige marble 36 feet long, the entire length of the kitchen, and extends back into the kitchen as work table.  The restaurant side of the marble is hollowed out for most of the center section and contains 18 stacks of plates, round in the center and square on the ends, each stack separated by heavy square block glass candle holders with flame design on the outside and lit from  inside, casting soft red glow into the room.  The kitchen is all stainless steel working areas and walls are light brown tiles in back and on the right wall, and stacked flat stone on the left, which houses the gas fired pizza oven.  Lots of bottles of olive oil and other ingredients are on shelves above the working areas.  It is very impressive kitchen!  From the dining floor, the kitchen is framed from floor to ceiling by an intricate hand laid mosaic of beige background with repeating darker pattern of brown, rose, gold, and blue.  This is stunning work of art, which kept drawing my attention throughout the evening.  The high ceiling above the main dining room is really special.  Hanging from thin wires to feet long are nearly 100 pieces of clear, amber colored glass or plastic shaped like pieces of driftwood of varying sizes.  This is really interesting and captivated much of my attention as well.  have never seen anything like it.  Nice job Sophia, who apparently designed the restaurant.  Through door near the kitchen at the far end of the main dining room is the door to the private dining room, named Teresa after the only daughter of Sophia.  It matches the main dining room with reeded wall and bronze and glass.  The continuing stone floor from the main room covers this floor, with carpet instead of black colored wood, another artistic contrast.  Set for 14 the table is medium colored wood framed like the chairs in the main dining room, with large glass panels with red fanciful repeating designs painted on the bottom.  long gold painted chandelier with 12 lights with curved ivory colored shades hangs well above the table.  long, wooden serving table stands at the end wall with sculpture and crystal vases with large red and clear glass balls inside.  Windows to the outside form the outer walls.

 

Before sitting down for my dinner, took stroll out on the patio before it got dark.  There are tables for outside with chairs of dark brown plastic, woven to look like rattan, and matching tables with square glass panels in the center.  The patio extends outward toward the beach on the left side and covered open space at the end houses high top table for of light colored wood and brushed stainless steel construction.  The floors of the patio are big slices of light colored stone joined together so perfectly you can hardly see the seams, and only know they are there by the different color of the adjacent stone.  Very nice!  Many tropical trees are arranged on the patio, planted in beige square bases with coconuts arranged around the trunks.  The view from any of these outside tables is stunning, with the massive lawns, pathways, pools, palm trees, beach, and the Yalong Bay and ocean beyond.  Getting thirsty, decided to go inside and be seated at my table so could order my first glass of Champagne.  The lovely Lucy honored me with her presence as she seated me in the first table for against the glass near the left workstation.  It was perfect.  took look around the restaurant and decided that all elements of the restaurant design work together very well, and that was comfortable and happy and excited to begin my dinner.  Jackdaw brought me some Parmesan cheese with Balsamic Vinegar and glass of Taittinger reserve brut Champagne with copies of the wine list and menu.  had nice talk with Restaurant Manager Gianluca Vigentini (Luca), from Italy.  He is tall, nice looking and hard working guy with big smile and warm and friendly personality.  We talked many times during the evening and he made me feel very much at home.  Luca introduced me to Chef de Cuisine Massimo Miglietta, who was very kind to spend so much time introducing me to the menu offerings.  Based on my preferred tastes, Massimo made some excellent recommendations and we launched the project, while Jackdaw delivered the wines.  While enjoying my Champagne took look at what was on the table.  All glassware is by SCHOTT Zwiesel.  love the stark and strong simple shapes of both SCHOTT Zwiesel and Zwiesel 1872 glassware and am always happy to see either of them on my table.  Stainless steel flatware is by Mepra of Italy.  The brushed stainless steel bread basket is by Jim Houg.  Machine turned from solid stainless steel, the pepper grinder works by pushing down on the top and is provided by Alfi.  

 

0

阅读 收藏 喜欢 打印举报/Report
  

新浪BLOG意见反馈留言板 欢迎批评指正

新浪简介 | About Sina | 广告服务 | 联系我们 | 招聘信息 | 网站律师 | SINA English | 产品答疑

新浪公司 版权所有