加载中…
个人资料
  • 博客等级:
  • 博客积分:
  • 博客访问:
  • 关注人气:
  • 获赠金笔:0支
  • 赠出金笔:0支
  • 荣誉徽章:
正文 字体大小:

2014年广东省高考英语听说考试真题D

(2014-10-11 20:44:45)
标签:

教育

分类: 学科资源

2014年广东省高考英语听说考试真题D

Part B Role Play

Tapescript:

W: Hi, Tom. Did you know that a cat was found in our dormitory building?

M: Was it? Where did it come from?

W: I have no idea. She doesn’t have a name tag on her.

M: Do you think that I can keep her?

W: I’m afraid not. We are not allowed to keep pets in college. Maybe we should send her to the animal protection organization where she can be taken good care of.

M: You are right. But I do miss my dogs back home.

W: Oh, so you keep pets at home?

M: Not really. In fact, my family raises dogs for helping the blind. And we have really good experience with dogs.

 

三问部分:

Question 1:When did your family begin to raise dogs for the blind?/When did your family start raising dogs for the blind?/When did your family begin raising dogs for the blind?/When did your family start to raise dogs for the blind?

Answer 1: Actually, about 40 years ago. My grandfather started the whole thing to help his blind neighbor. Gradually, the whole family joined in and began to train dogs for the blind.

Question 2:How do you train these dogs?

Answer 2:Well, it’s a long process. We get the dogs when they are very young. And then we teach them some basic things like sit, come and so on. When they are about two years old, they go on a different training course. They are taught more professional skills for helping the blind.

Question 3:Did you see the dogs you trained in the street?/Did you see the dogs you trained on the road?/Have you seen the dogs you trained before in the street?/Have you seen the dogs you trained before on the road?

Answer 3:Umm…over the last five years, we’ve trained…15 dogs. They were sent to different families, yet we seldom see them. But one of them happens to live nearby, so I see him quite often. And I can tell that he is doing a great job.

 

五答部分:

Question 1:Where will the cat probably be sent?

Answer 1:The animal protection organization.

Question 2:Why did Tom’s grandfather start raising dogs?

Answer 2:To help his blind neighbor.

Question3:When are the dogs trained with professional skills?

Answer 3: When they are about two years old.

Question 4:How many dogs have they trained over the last five years?

Answer 4:Fifteen.

Question 5:Why does Tom often see one of the trained dogs?

Answer 5:It happens to live nearby.

 

Part C Retelling

Tapescript:

Mary’s Invitation

Mary was seven years old. She was often left alone at home by her parents, so she wanted to have someone to talk to. Mary loved to play with the phone in the living room.Beside the phone was a list of names with phone numbers.

One day, Mary tried to call the first number on the list. Afamiliar voice came from the phone. That was one of her mother’s best friends. Mary was greatly excited and invited her to dinner. After the first call, she phoned everyone on the list inviting all of them to dinner. Mary’s parents returned home and found their living room full of friends. Too late to prepare dinner, they started ordering food for the guests. When the father and mother finally had time to talk to each other, they found out that neither of them had invited the guests. Then Mary said proudly, “It’s my party. Iinvited them all by phone.” All the guests laughed. They were surprised that little Mary held a big dinner party by herself. Before leaving, each guest thanked Mary and invited her to their home. Now little Mary had many people to talk to.

 

参考复述:

There was a seven-year-old girl named Mary. Her parents were usually out of the house, so she often felt lonely. One day, she noticed there was a list of names and phone numbers next to the phone in the living room. So she picked up the phone and dialed the first number. It was one of her mother’s friends, and Mary was excited. Mary invited her mother’s friend for dinner.Then she phoned everyone on the list and invited each one for dinner as well. When Mary’s parents got home, they were surprised to find all their friends there. It was too late to cook, so Mary’s parents ordered food for their friends. Then Mary proudly told them she’d wanted a party and had invited everyone. All the guests thought it was funny, and they all thanked Mary before leaving and inviting her to their home. So Mary had lots of people she could talk to.

 

                                               

0

阅读 收藏 喜欢 打印举报/Report
  

新浪BLOG意见反馈留言板 欢迎批评指正

新浪简介 | About Sina | 广告服务 | 联系我们 | 招聘信息 | 网站律师 | SINA English | 产品答疑

新浪公司 版权所有