2014年广东省高考英语听说考试真题E
(2014-10-11 20:43:19)
标签:
教育 |
分类: 学科资源 |
2014年广东省高考英语听说考试真题E
Part B Role Play
Tapescript: W: Look, Tom. There’s a job fair on campus this Saturday. Do you wanna go? M: What happens in a job fair? W: There are lots of different companies and they give you information about jobs, advice, that kind of thing. M: OK. I’ll go. But I know you have already decided on your job. You are going to be a lawyer, right? W: That’s the plan. I’m going to work in a law firm as soon as I get my degree. M: You are so lucky. I wish Iknew what I wanted to do. |
三问部分:
Question 1:Didn’t you say you wanted to be a language teacher?/Didn’t you say you wanted to become a language teacher?/Didn’t you say you wanted to work as a language teacher?
Answer 1: Yes, I am thinking about it. I’m quite interested in teaching and I enjoy communicating with students. Last summer, I worked as a language teacher in an English camp in China, and taught some English classes for a month.
Question 2:How do you feel the first day of teaching?/How was your first day of being a teacher?/How was your first day of teaching?
Answer 2:It was all right. Wasn’t as terrifying as I thought it would be. I think the students were happy. The interesting thing is that we speak English and we think we know the grammar. But when I was teaching, I sounded that I didn’t know much about grammar.
Question 3:Why do you think you can become a language teacher?/Why do you think you can be a language teacher?
Answer 3:That’s a good question. I study education and I’ve gotten to know some education theories and teaching methods. Usually, a language teacher should have good language skills and needs to be patient and enthusiastic. I think I’m the right person. Don’t forget, I am a native speaker of English.
Question 1:What’s new on campus this Saturday?
Answer 1:There’s a job fair./There will be a job fair.
Question 2:What are you going to do after you get the degree?
Answer 2:Work in a law firm.
Question3:Where did Tom teach English last summer?
Answer 3: In an English camp in China.
Question 4:How is Tom’s English grammar?
Answer 4:He doesn’t know much about grammar.
Question 5:What does a language teacher need?
Answer 5:He needs to be patient and enthusiastic and have good language skills./He needs good language skills and to be patient and enthusiastic./Good language skills, patience and enthusiasm.
Part C Retelling
Tapescript: The Pet Shop Tom and Mary always wanted a dog and finally their parents agreed. So the kids went to the local pet shop and had a look around. It was a very small shop that didn’t have many pets. The shop owner said that there were only two dogs to choose from, one was a big black dog, and the other was a tiny white one. Tom wanted the big dog, while Mary preferred the tiny one. They couldn’t persuade each other. Mary suggested they race home and the winner could choose the dog. Tom agreed, but he wanted to win the race so much that he played a trick on Mary. “Look at your shoes,” Tom said. When Mary looked down, he ran off and got a head start. He ran as fast as he could. And soon Mary was left far behind. Finally, Tom got home and Mary arrived a few minutes later. “It was unfair!” she shouted angrily. So they decided to race back to the shop. However, when they arrived, they couldn’t see the dogs. They asked the owner where the dogs were. The owner explained that a few minutes after they left, a man walked in and bought the two dogs. |
参考复述:
Tom and Mary’s parents said they could have a dog. They were very happy and went to their neighborhood pet shop. But it was small, and there were only two dogs. One was big and black, and the other was small and white. Tom wanted the black one, and Mary wanted the white one. They couldn’t convince each other, so they decided to race home to decide who’d choose the dog. But before the race started, Tom told Mary to look at her shoes. When she looked down, he quickly ran ahead. So he got home first, but Mary said the race had been unfair. Then they agreed to have a race back to the pet store. But when they got there, the dogs were gone. The pet shop manager told them that a man had come while they were gone and had bought both of the dogs.