初中阅读理解10篇(含答案+解析)
(2018-01-04 09:05:31)分类: 英语阅读 |
1
When my family moved to America
I had a part-time job as a waiter in a Chinese restaurant. One time, when I was serving food to a middle-aged couple, the wife asked me how the food could be served so quickly. I told her that I had made sure they got their food quickly because I always respect the elderly. As soon as I said that, her face showed great displeasure. My manager, who happened to hear what I said, took me aside and gave me a long lecture about how sensitive(敏感) Americans are and how they dislike the description “old”. I then walked back to the table and apologized to the wife. After the couple heard my reason, they understood that the problem was caused by cultural differences, so they laughed and were no longer angry.
In my village in China, people are proud of being old. Not so many people live to be seventy or eighty, and people who reach such an age have the most knowledge and experience. Young people always respect older people because they know they can learn from their rich experience.
However, in the United States, people think “growing old” is a problem since “old” shows that a person is going to retire or that the body is not working well. Here many people try to keep themselves away from growing old by doing exercises or jogging, and women put on makeup, hoping to look young. When I told the couple in the restaurant that I respect the elderly, they got angry because this caused them to feel they had failed to stay young. I had told them something they didn’t want to hear.
After that, I changed the way I had been with older people. It is not that I don’t respect them any more; I still respect them, but now I don’t show my feelings through words.
By Jack
1. Jack brought the couple their food very fast because _______.
A. the manager asked him to do so B. he respected the elderly
C. the couple wanted him to do so D. he wanted more pay
2. When Jack called the couple “elderly”, they became _______.
A. nervous
3. In Jack’s hometown, _______.
A. people dislike being called “old”
B. people are proud of being old
C. many people reach the age of seventy or eighty
D. the elderly are the first to get food in restaurants
4. After this experience, Jack _______.
A. lost his job in the restaurant
C. no longer respected the elderly
5. Which of the following is TRUE?
A. The more Jack explained, the angrier the couple got.
B. Jack wanted to show his feelings through words after his experience.
C. The manager went back to the table and apologized to the couple.
D. From this experience, Jack learned more about American culture.
【答案及解析】
1. 选B。根据第2段中的I told her that I had made sure they got their food quickly because I always respect the elderly可知答案。
2. 选C。根据第2段中的As soon as I said that, her face showed great displeasure可知他们听到Jack称他们为老者时,一点也不高兴。
3. 选B。根据第3段中的In my village in China, people are proud of being old可知答案。
4. 选D。根据最后一段中的After that, I changed the way I had with older people可知答案。
5. 选D。根据第2段最后一句After the couple heard my reason, they understood that the problem was caused by cultural differences, so they laughed and were no longer angry可知A选项不对;根据文章最后一句but now I don’t show my feelings through words可知B选项不对;根据第2段中的I then waked back to the table and apologized to the wife 可知C 选项也不对,故正确答案为D。
2
Jean is a bright young woman who comes from a rich and famous family. She goes to a good university and has everything that money can buy. Well, almost everything. The problem is that the people in Jean’s family are so busy that they can hardly find time to be with her. In fact, Jean is quite lonely.
So Jean spends a lot of time on her QQ. She likes being anonymous(匿名), talking to people who do not know about her famous family and her rich life. She uses the name Linda on QQ and has made a lot of friends who she keeps in touch with quite often.
Last year Jean made a very special friend on QQ. His name was David and lived in San Francisco. David was full of stories and jokes. He and Jean had a common(共同的) interest in rock music and modern dance. So it always took them hours to talk happily on QQ and sometimes they even forgot their time. Of course, they wanted to know more about each other. David sent a picture of himself: He was a tall, good-looking young man with a big, happy smile. As time went by, they became good friends and often sent cards and small things to each other.
When Jean’s father told her that he was going on a business trip to San Francisco, she asked him to let her go with him so that she could give David a surprise for his birthday. She would take him the latest DVD of their favorite rock singer. But when she knocked on David’s door in San Francisco, she found that her special friend was a twelve-year-old boy named Jim!
1. Jean spends a lot of her time on QQ because she is _______.
A. rich
2. Jean thought “David” was special because he _______.
A. made her quite happy on
QQ
C. sent her a picture of
himself
3. When Jean and “David” met and introduced themselves to each other, who felt surprised?
A.
“David”.
C.
Jean.
4. What’s the main idea of the passage?
A. Don’t believe those you get to know on QQ so easily.
B. People don’t use their real names on QQ so often.
C. Don’t go to meet those you get to know on QQ.
D. People should tell their real names to others on QQ.
【答案及解析】
1. 选D。由第1段的句子…In fact, Jean is quite lonely. 可知答案选D。
2. 选A。Jean认为David幽默风趣,在摇滚乐和现代舞上和她有共同的兴趣,他们可以在网上快乐地聊上几个小时。很显然David使得Jean很开心。答案选A。
3. 选C。文章的最后一句…she found that her special friend was a twelve-year-old boy named Jim!告诉我们,当Jean发现她那特殊的朋友是一个12岁的小孩时,用了一个感叹号结尾,虽然作者没有直接说Jean感到惊讶,但是我们可以从这个标点符号推断出她的感觉应该是十分surprised(惊讶的)。
4. 选A。本文讲述Jean交了个十分投缘的网友,后来却发现对方原来只是一个12岁的小男孩。通过这个故事,短文意在告戒人们不要轻易相信Q友,答案选A。
3
Linda Evans was my best friend—like the sister I never had. We did everything together: piano lessons, movies, swimming, horseback riding.
When I was 13, my family moved away. Linda and I kept in touch through letters, and we saw each other on special time—like my wedding (婚礼) and Linda’s. Soon we were busy with children and moving to new homes, and we wrote less often. One day a card that I sent came back, stamped “Address (地址) Unknown. ” I had no idea how to find Linda.
Over the years, I missed Linda very much. I wanted to share (分享) happiness of my children and then grandchildren. And I needed to share my sadness when my brother and then mother died. There was an empty place in my heart that only a friend like Linda could fill.
One day I was reading a newspaper when I noticed a photo of a young woman who looked very much like Linda and whose last name was Wagman — Linda’s married name. “There must be thousands of Wagmans,” I thought, but J still wrote to her.
She called as soon as she got my letter. “Mrs Tobin!” she said excitedly, “Linda Evans Wagman is my mother. ”
Minutes later I heard a voice that I knew very much, even after 40 years, laughed and cried and caught up on each other’s lives. Now the empty place in my heart is filled. And there’s one thing that Linda and I know for sure: We won’t lose each other again!
1. The writer went to piano lessons with Linda Evans _______.
A. at the age of 13
C. after they moved to new homes
2. They didn’t often write to each other because they _______.
A. got married
C. didn’t like writing letters
3. There was an empty place in the writer’s heart because she _______.
A. was in trouble
B. didn’t know Linda’s address
C. received the card that she sent
D. didn’t have a friend like Linda to share her happiness or sadness
4. The writer was happy when she _______.
A. read the newspaper
C. met a young woman who looked a lot like Linda
D. wrote to the woman whose last name was Wagman
5. They haven’t kept in touch _______.
A. for about 40 years
C. since they got married
【答案及解析】
1. 选D。开始的时候作者与Linda总是一起去上钢琴课、看电影、游泳、骑马等,但后来在作者13岁的时候,作者一家搬走了,两人只能通过书信联系。比较四个选项,显然只能选D。
2. 选B。根据文章第2段中的Soon we were busy with children and moving to new homes, and we wrote less often 根据文可知,她们之所以没经常写信,是因为她们要忙于照顾孩子,又要搬新家,也就是说,她们没有时间写信。
3. 选D。根据文章第3段内容可知答案。
4. 选B。真正让作者感到高兴的是当她在电话上听到老朋友Linda的声音的时候。而读到报纸的时候和写信的时候都还只是在猜测,那时还谈不上高兴。
5. 选A。根据文章最后一段中的Minutes later I heard a voice that I knew very much, even after 40 years…可知,答案选A。
4
I’ve loved my mother’s desk since I was just tall enough to see above the top of it as mother sat doing letters. Standing by her chair, looking at the ink bottle, pens, and white paper, I decided that the act of writing must be the more wonderful thing in the world.
Years later, during her final illness, mother kept different things for my sister and brother. “But the desk,” she’d said again, “it’s for Elizabeth. ”
I never saw her angry, never saw her cry. I knew she loved me; she showed it in action. But as a young girl, I wanted heart-to-heart talks between mother and daughter.
They never happened. And a gulf opened between us. I was “too emotional(易动感情的)”. But she lived “on the surface(表面)”.
As years passed I had my own family. I loved my mother and thanked her for our happy family. I wrote to her in careful words and asked her to let me know in any way she chose that she did forgive(原谅) me.
I posted the letter and waited for her answer. None came.
My hope turned to disappointment(失望), then little interest and, finally, peace— it seemed that nothing happened. I couldn’t be sure that the letter had even got to mother. I only knew that I had written it, and I could stop trying to make her into someone she was not.
Now the present of her desk told, as she’d never been able to, that she was pleased that writing was my chosen work. I cleaned the desk carefully and found some papers inside —a photo of my father and a one-page letter, folded(折叠) and refolded many times.
Give me an answer, my letter asks, in any way you choose. Mother, you always chose the act that speaks louder than words.
1. The writer began to love her mother’s desk ______.
A. after Mother died
C. when she was a child
2. The passage shows that ______.
A. mother was cold on the surface but kind in her heart to her daughter
B. mother was too serious about everything her daughter had done
C. mother cared much about her daughter in words
D. mother wrote to her daughter in careful words
3. The word “gulf” in the passage means ______.
A. deep understanding between the old and the young
B. different ideas between the mother and the daughter
C. free talks between mother and daughter
D. part of the sea going far in land
4. What did mother do with her daughter’s letter asking forgiveness?
A. She had never received the letter.
B. For years, she often talked about the letter.
C. She didn’t forgive her daughter at all in all her life.
D. She read the letter again and again till she died.
5. What’s the best title of the passage?
A. My letter to Mother
C. My mother’s Desk
【答案及解析】
1. 选C。根据I’ve loved my mother’s desk since I was just tall enough to see above the top of it as mother sat doing letters. 可知作者当时还是个小孩子,故选C。
2. 选A。由But she lived “on the surface ”. 和全文内容可知,作者的母亲表面上很冷漠,但心里充满了对作者的爱,正确答案是A。
3. 选B。从I was “too emotional”. But she lived “on the surface”. 可知此词是指两人之间不同的看法和观点,应选B。
4. 选D。根据…a photo of my father and a one-page letter, folded and refolded many times. 可知应选D。
5. 选C。文章的开头I’ve loved my mother’s desk…以及后面的Now the present of her desk told, as she’d never been able to…可知作者是托物思人,以表达自己对母亲的怀念之情,所以最佳标题应是C。
5
Little Tommy was doing very badly in math. His parents had tried everything—tutors (家庭教师), cards, special learning centers—in short, everything they could think of. Finally they took Tommy to a catholic (天主教的) school.
After the first day, little Tommy came home with a very serious look on his face. He didn’t kiss his mother hello. Instead, he went straight to his room and started studying. Books and papers were spread (铺开) out all over the room and little Tommy was hard at work. His mother was surprised. She called him down to dinner and as soon as he finished eating, he went back to his room, without a word. In no time he was back hitting the books as hard as before. This went on for some time, day after day while the mother tried to understand what was happening.
Finally, little Tommy brought home his report card. He quietly put it on the table and went up to his room and hit the books. His mom looked at it and to her surprise, little Tommy got an A in math. She could no longer hold her curiosity (好奇心). She went to his room and asked, “Son, what was it? Was it the nuns (修女)?”
Little Tommy looked at her and shook his head, “No. ”
“Well then,” she asked again. “WHAT was it?”
Little Tommy looked at her and said, “Well, on the first day of school, when I saw that man nailed (钉) to the plus sign (加号), I knew they weren’t joking. ”
1. Why did Tommy’s parents send him to a catholic school?
A. Because he could eat well there.
B. Because he could earn more about nuns.
C. Because his parents wanted him to do better in his math.
D. Because his parents didn’t want him to learn math any more.
2. Tommy’s mother felt surprised that his son _______.
A. was still the same as usual
C. kissed her hello after school
3. “Hitting the books” means “_______” in Chinese.
A. 用功
4. The last sentence in the passage shows that _______.
A. Tommy felt sorry for the mail
B. Tommy was afraid of being nailed
C. Tommy didn’t like the plus sign
D. Tommy liked playing jokes on others
5. From the passage, we can infer (推断) that _______.
A. teachers should be strict with their students
B. mistaking (误解) might do good sometimes
C. a catholic school is much better than other ones
D. nuns are good at helping children with their math
【答案及解析】
1. 选C。文章第1段说Tommy数学学不好,其父母想尽了一切办法都不奏效,最后将他送进了一所天主教的教会学校。
2. 选D。认真阅读第2段前面几句话,并注意以下信息:After the first day, little Tommy came home…didn’t kiss his mother hello…was hard at work…without a word. 可知答案应选D。
3. 选A。根据文章大意和Finally, little Tommy brought home his report card. He quietly put it on the table and went up to his room and hit the books这个句子的语境,可知hit the books的意思是“用功”。
4. 选B。Tommy学习一直不用功,但自从进了这所catholic school之后,情况就不一样了——整天都发狠读书,结果数学考试也得了A。这是为什么呢?文章在最后道出了其原因:Well, on the first day of school, when I saw that man nailed (钉) to the plus sign (加号), I knew they weren’t joking. 由此可知,Tommy是担心学习不用功会被钉在十字架上。
5. 选B。Tommy把the man nailed to the plus sign误解为“学习不用功的结果”,从而一改自己原来不好学的不良习惯,很快就把数学成绩赶了上去。可见,误解有时也可以起到好的效果
6
I worked for a short time as a cashier(出纳员) at a restaurant a few months ago. I also helped to clean up the tables when it was very busy. One night, just before Christmas, I found a large black wallet on the floor near one of the tables. I guessed I should check it to find out who was the owner, but I was very busy at the time. And I imagined that if there was something valuable(有价值的) in the wallet, the owner would be back. Sure enough, an hour later a man came up to the counter and asked if anyone had found a wallet. I asked him to describe the lost wallet, and after he described it exactly, I gave him the wallet. He expressed his thanks when I handed it to him. He asked me if I had opened it, and when I told him “no”. At once he opened it and showed that it had nearly $ 800 in cash(现金). He took out a twenty-dollar bill and handed it to me and I was amazed at this. “A reward(酬劳) for your honesty,” he said and then turned and walked away.
Thinking about it later, I began wondering whether I would have been honest if I had known what was in the wallet! I thought that if I had no way to find the owner and no one returned to get it, I might keep it. But it also came into my mind that I actually saved someone’s Christmas plans by finding and returning the wallet. The good feeling it gave me was worth more than anything could buy.
1. Which of the following is true?
A. The owner of the wallet found a twenty-dollar bill gone.
B. The writer wasn’t surprised when the man gave her a reward.
C. Nothing in the wallet was missing.
D. The man was very, very excited when he got his wallet back.
2. The writer returned the wallet to the owner because _______.
A. she thought Christmas was coming
B. the owner came back too soon
C. she didn’t know there was so much money in it
D. as an honest person, she didn’t care much about money
3. Which of the following is NOT true?
A. The writer accepted a reward of $ 20.
B. The writer regretted(后悔) that she had returned the wallet.
C. The writer didn’t return the wallet until the owner came back.
D. The writer fell very happy after she returned the wallet.
【答案及解析】
1. 选C。由于作者并未打开钱包,更没有从中取出什么,所以说Nothing in the wallet was missing。
2. 选B。根据文章最后一段中的Thinking about it later, I began wondering whether I would have been honest if I had known what was in the wallet! I thought that if I had no way to find the owner and no one returned to get it, I might keep it可排除选项C和D。比较选项A和B,再结合文章大意,选B为佳(from www.zkenglish.com)
3. 选B。此题可用排除法来做:根据第1段最后两句He took out a twenty-dollar bill and handed it to me and I was amazed at this. “A reward for your honesty,” he said and then turned and walked away可知选项A与文章内容相符;选项B的意思是“作者直到失主返回来才将钱包还给他”,这显然与文章内容相符;根据第2段最后一句话The good feeling it gave me was worth more than anything could buy可知,选项D也与文章内容相符。
中考英语阅读理解·顽童的承诺
7
A friend of mine named Paul received an expensive car from his brother as a Christmas present. On Christmas Eve when Paul came out of his office, a street urchin(顽童) was walking around the shining car. “Is this your car, sir?” he asked.
Paul answered, “Yes, my brother gave it to me for Christmas.” The boy was surprised. “You mean your brother gave it to you and it did cost you nothing? Sir, I wish…” He hesitated(犹豫). Paul thought of course he knew what the boy wanted, but what the boy said surprised him greatly. “I wish,” the boy went on, “that I could be a brother like that.” Paul looked at the boy in surprise, and then he said again, “Would you like to take a ride in my car?” “Oh yes, I’d love to,” the boy answered.
After a short ride, the boy turned and with his eyes shining, said, “Sir, would you mind driving in front of my house?”
Paul smiled a little. He thought he knew what the boy wanted. He wanted to show his neighbors that he could ride home in a big car. But Paul was wrong again. “Will you stop where those two steps are?” the boy asked.
He ran up to the steps. Then in a short while Paul heard him coming back, but he was not coming fast. He was carrying his little crippled(残疾的) brother. He sat down on the step and pointed to the car.
“There he is, Buddy, just like I told you upstairs. His brother gave it to him for Christmas and it didn’t cost him a cent. And some day I’m going to give you one just like it…then you can see for yourself all the nice things in the Christmas windows that I’ve been trying to tell you about.”
Paul got out and lifted the boy to the front seat of his car. The shining-eyed elder brother climbed in beside him and the three began an unforgettable holiday ride.
1. The street urchin was very surprised when _______.
A. he met Paul
C. Paul received an expensive car
2. From the story we can see the urchin _______.
A. wished to give his brother a car
C. wished he could have a brother like Paul’s
3. The urchin asked Paul to stop his car in front of his house ______.
A. to show he had a rich friend
C. to let his brother ride in the car
4. We can find from the story that _______.
A. the urchin wished Paul to give his car to Buddy
B. the urchin wished to have a rich brother
C. the urchin had a deep love for his brother
D. the urchin’s wish came true in the end
5. The best name of the story is _______.
A. A Christmas Present
C. A Brother Like That
【答案及解析】
1. 选B。根据第2段中的 Paul answered, “Yes, my brother gave it to me for Christmas.” The boy was surprised.可知答案为B。
2. 选A。The urchin 指着 Paul 的车对他的弟弟说:“And someday I’m going to give you one just like it…”所以 the urchin 希望也能给他弟弟一辆车。
3. 选D。The urchin 要 Paul 把车停在他家门前后,立即扶着他残疾的弟弟出来,让他看看Paul的车,然后告诉弟弟他想为他做的事,所以他只是想告诉他弟弟他的愿望。
4. 选C。The urchin 在坐过 Paul 的车后没有忘记弟弟,并且承诺也要给弟弟买一辆车,可见他对弟弟有着一份深深的爱。答案选C,而A、B、D三项与文章不符。
5. 选C。通读全文,我们不得不为 The urchin 的行为所感动,他是一个好哥哥。文章就是讲述了他这样的一位好哥哥,C选项最合适。
8
Last Friday a storm swept through two villages in the New Territories, destroying (摧毁) fourteen homes. Seven others were so badly damaged (破坏) that their owners had to leave them, and fifteen others had broken windows or broken roofs. One person was killed, several were badly hurt and taken to hospital, and a number of other people received smaller hurt. Altogether over two hundred people were homeless after the storm.
A farmer, Mr. Tan, said that the storm began early in the morning and lasted for over an hour.
“I was eating with my wife and children,” he said, “When we heard a loud noise. A few minutes later our house fell down on top of us. We tried our best to climb out but then I saw that one of my children was missing. I went back inside and found him, safe but very frightened.”
Mrs. Woo Mei Fong said that her husband had just left for work when she felt that her house was moving. She ran outside at once with her children.
“There was no time to take anything,” she said, “A few minutes later, the roof came down.”
Soldiers helped to take people out of the flooded (水淹的) area and the welfare department (福利机构) brought them food, clothes and shelter.
1. How many homes altogether (总共) were damaged in the storm?
A. Fourteen
2. Where was Mr. Tan when the storm first began?
A. He was in
bed.
C. He was outside the
house.
3. Mrs. Woo and her family didn’t get hurt because _________.
A. her husband knew there would be a storm
B. they were all outside the house when the storm became worse
C. she felt the house was moving
D. the welfare department helped her
4. The underlined word “shelter” in this passage means ______.
A. something to eat
C. somewhere to study D. somewhere to stay
5. Which of he following may be the best title for this passage?
A. A Terrible Storm
C. Good Soldiers
【答案及解析】一场暴风雨席卷了两个村庄——不仅摧毁了房屋,也是造成了人员伤亡,还有二百多人无家可归。
1. D。根据第一段出现的三个数字14,7,15即可知D为正确答案。
2. B。根据“I was eating with my wife and children.”可排除A和D,由下文可知C也不合题意。
3. C。答案即在即在…she felt that her house was moving中。
4. D。考虑全文意思及最末一段,可知暴风雨过后,房屋倒塌,人员伤亡。人们不仅需要食品、衣物,还需要住的地方。
5. A。这篇阅读材料主要描述了暴风雨袭击的过程。显然选项A是本文的主旨。
9
We know the mosquito very well. Mosquitoes fly everywhere. They can be found almost all over the world, and there are more than 2,500 kinds of them.
No one likes the mosquito. But the mosquito may decide that she loves you. She? Yes, she. It’s true that male mosquito doesn’t bite(咬) and only the female mosquito bites because she needs blood to lay eggs. She is always looking for things or people she wants to bite. If she likes what she finds, she bites. But if she doesn’t like your blood, she will turn to someone else for more delicious blood. Next time a mosquito bites you, just remember you are chosen. You’re different from the others!
If the mosquito likes you, she lands on your body without letting you know. She bites you so quickly and quietly that you may not feel anything different. After she bites, you will have an itch(痒) on your body because she puts something from her mouth together with your blood. By the time the itching begins, and she has flown away.
And then what happens? Well, after her delicious dinner, the mosquito feels tired. She just wants to find a place to have a good rest. There, on a leaf or a wall, she begins to lay eggs, hundreds of eggs.
1. “Mosquito” means _______ in Chinese.
A. 苍蝇
2. We know mosquitoes very well because ___________.
A. they can be found easily
C. there are many kinds of them
3. If the mosquito doesn’t bite you, it will ________.
A. get angry with you
C. make a lot of noise
4. The mosquito bites you _________.
A. when you’re asleep
C. too quickly to let you know
5. Which of the following sentences is wrong?
A. The itching begins after the mosquito bites you.
B. You feel terrible when the mosquito bites you.
C. Mosquitoes use blood to lay eggs.
D. All the mosquitoes don’t like to bite people for
blood.
答案及解析:
1. D。“吸血”和“会飞”是mosquitoes的两个主要特征。根据这两个特点,联系生活常识,即可选定答案。另外,读罢全文之后,也能将其余选项予以排除。
2. B。“We know the mosquito very well. Mosquitoes fly everywhere.”一句是答案的出处。
3. D。答案就在“But if she doesn’t like your blood, she will turn to someone else for more delicious blood.”这句话之中。
4. C。答案的依据是“…she lands on your body without letting you know. She bites you so quickly and quietly that you may not feel anything different.”一句。
5. B。其余三项在文中都有明确的说明。根据上面那个小题的内容,B项明显是错误的。
10
Shlander is a man from space. He thinks the people and things on the earth are very strange. He is now writing a letter to his friend at home. Here is part of his letter. Read it and answer the questions.
Now I am in a strange world. It is very nice. There are many new things here. There are many earth monsters here, too. The earth monsters look very funny. They have just one head, two arms and two legs. They have thin black strings on their heads. Some earth monsters have brown or yellow strings. The earth monsters have a hole in their face. Every day, they put nice things and balls from the trees into the hole. They put water into the hole, too. The earth monsters do not walk very fast. They move from place to pace in tin boxes.
At night, the earth monsters like to look at a square window box. This box has very small earth monsters in it.
1. Shlander thinks the people and things on the earth are very ________.
A.
strange
2. Shlander thinks man on the earth is ________.
A. a monkey
3. The earth monster doesn’t have ________.
A. heads, arms and legs
C. a hole on its face
4. The earth monsters don’t put ________ on their holes.
A. nice things
5. The square window box is ________.
A. a car or a
bus
答案及解析:
1. A。根据Shlander is a man from space. He thinks the people and things on the earth are very strange(Shlander是个太空人,他认为地球上的人和物非常奇怪)就能确定正确选项。
2. B。根据 Now I am in a strange world. It is very nice. There are many new things here. There are many earth monsters here, too. The earth monsters look very funny(我到了一个陌生的世界中,这个世界非常优美,有许多要学的新东西,也有许多地球怪物,这些怪物看起来挺有趣)就能确定正确选项。
3. D。根据They have just one head, two arms and two legs. They have thin black strings on their heads. Some earth monsters have brown or yellow strings. The earth monsters have a hole in their face(地球怪物只有一个头,两只胳膊两条腿,头上有又黑又细的绳子,有的是棕色,有的是黄色,脸上还有一个洞),显然,前三个选项都是人类的特征,都不能被选。
4. C。根据Every day, they put nice things and balls from the trees into the hole. They put water into the hole, too(每天他们把好东西和从树上摘下来的球放进洞里,也往洞里放水)就能确定正确选项(from www.zkenglish.com)。
5. C。根据At night, the earth monsters like to look at a square window box. This box has very small earth monsters in it(夜里,地球怪物喜欢看一个方形的窗台上的花盆箱,这个箱子非常小,有地球怪物在里面)就能断定文章中的方盒子就是一台电视机。