加载中…
个人资料
  • 博客等级:
  • 博客积分:
  • 博客访问:
  • 关注人气:
  • 获赠金笔:0支
  • 赠出金笔:0支
  • 荣誉徽章:
正文 字体大小:

2014 英语二 阅读A Text 2 解析

(2014-01-05 13:11:20)
分类: 英语二--阅读A

Text 2

  An article in Scientific America has pointed out that empirical research says that, actually, you think you’re more beautiful than you are. We have a deep-seated need to feel good about ourselves and we naturally employ a number of self-enhancing strategies to research into what the call the "above average effect", or "illusory superiority", and shown that, for example, 70% of us rate ourselves as above average in leadership, 93% in driving and 85% at getting on well with others—all obviously statistical impossibilities.

  We rose-tint our memories and put ourselves into self-affirming situations. We become defensive when criticised, and apply negative stereotypes to others to boost our own self-esteem. we stalk around thinking we’re hot stuff.

  Psychologist and behavioral scientist Nicholas Epley oversaw a key studying into self-enhancement and attractiveness. Rather than have people simply rate their beauty compared with others, he asked them to identify an original photograph of themselves from a line-up including versions that had been altered to appear more and less attractive. Visual recognition, reads the study, is "an automatic psychological process occurring rapidly and intuitively with little or no apparent conscious deliberation". If the subjects quickly chose a falsely-flattering image –  which most did – they genuinely believed it was really how they looked.   

Epley found no significant gender difference in responses. Nor was there any evidence that those who self-enhanced the most (that is, the participants who thought the most positively doctored picture were real) were doing so to make up for profound insecurities. In fact, those who thought that the images higher up the attractiveness scale were real directly corresponded with those who showed other makers for having higher self-esteem. "I don’t think the findings that we having have are any evidence of personal delusion", says Epley. "It’s a reflection simply of people generally thinking well of themselves’. If you are depressed, you won’t be self-enhancing.

Knowing the results of Epley’s study, it makes sense that why people hate photographs of themselves so viscerally – on one level, they don’t even recognize the person in the picture as themselves. Facebook therefore, is a self-enhancer’s paradise, where people can share only the most flattering photos, the cream of their wit, style, beauty, intellect and lifestyles. “It’s not that people’s profiles are dishonest”, says Catalina Toma of Wisconsin-Madison university, "but they portray an idealized version of themselves.”

 

26. According to the first paragraph, social psychologist have found that __________.

段落信息题

 [A] our self-ratings are unrealistically high 对应原文"above average effect", or "illusory superiority"

 [B] illusory superiority is baseless effect 划线信息来源有误,导致含义不符

 [C] our need for leadership is unnatural 划线信息来源有误,导致含义不符

 [D] self-enhancing strategies are ineffective划线信息来源有误,导致含义不符

27. Visual recognition is believed to be people’s  __________.

 [A] rapid watching划线信息来源有误,不符合原文psychological process occurring rapidly

 [B] conscious choice 含义不符原文“no apparent conscious

 [C] intuitive response 对应原文“an automatic psychological process occurring rapidly and intuitively”,其中response对应automatic psychological process

 [D] automatic self-defence 信息来源有误,来自上段“We become defensive when criticized

28. Epley found that people with higher self-esteem tended to __________.

 [A] underestimate their insecurities划线信息来源有误,导致含义不符

 [B] believe in their attractiveness 对应原文 those who thought that the images higher up the attractiveness scale were real directly corresponded with those who showed other makers for having higher self-esteem.

 [C] cover up their depressions划线信息来源有误,导致含义不符

 [D] oversimplify their illusions划线信息来源有误,导致含义不符

29.The word "Viscerally" (Line 2,para.5) is closest in meaning to __________. 语义题

 [A] instinctively 下文为解释信息“on one level, they don’t even recognize the person in the picture as themselves.”(在某种心理层次上,他们甚至连照片中的自己都认不出来)”。说明:原文“they don’t even recognize the person in the picture as themselves”是不符合一般常识的,加上本文探讨的是人们心理范畴,因此可以判断出“on one level”是指心理层面,只有instinctively(本能地)能与之对应。

 [B] occasionally

 [C] particularly

 [D] aggressively

30. It can be inferred that Facebook is self-enhancer’s paradise because people can _____.

 [A] present their dishonest profiles 含义不符,对应“It’s not that people’s profiles are dishonest

 [B] define their traditional life styles 含义不符,对应“… only the most flattering photos, the cream (精华) of their … style

 [C] share their intellectual pursuits 划线信息来源有误,导致含义与原文 …the cream of their …intellect 不符”

 [D] withhold their unflattering sides 双否/ share only the most flattering photos, the cream of their wit, stylewithhold (保留) share相反, unflatteringflattering相反

0

阅读 收藏 喜欢 打印举报/Report
  

新浪BLOG意见反馈留言板 欢迎批评指正

新浪简介 | About Sina | 广告服务 | 联系我们 | 招聘信息 | 网站律师 | SINA English | 产品答疑

新浪公司 版权所有