加载中…
个人资料
  • 博客等级:
  • 博客积分:
  • 博客访问:
  • 关注人气:
  • 获赠金笔:0支
  • 赠出金笔:0支
  • 荣誉徽章:
正文 字体大小:

2015年雅思阅读机经汇总2

(2015-11-17 22:49:49)
标签:

雅思

阅读

机经

杂谈

分类: 雅思阅读机经

1219

Passage 1:题目:生物化石题型:判断题6+填空 4+表格题3题号:新题答案:1.researchers creatures2.陆地生物 F应该是海洋生物3.爪子抓取食物 food1. Sail in the narrow rivers  T

(目前无明确回忆,答案仅供参考)


Passage 2:题目: Emotions题型:段落信息配对题6+人名配对5+填空题 3文章大意:文章大意:人的情感对人的影响如寿命等在紧张压力情况下会导致疾病;有压力状况下人的关注点不同(积极-乐观/消极-悲观);压力的积极方面答案:1.人得出结论是  beyond the expectation2.Life span3.Pressure positive4.Pressure positive personal society

(暂时无确切答案回忆)


Passage 3:题名:Children‘s adults题型:选择题4+句子配对4+判断题4+整篇段意1相似文章:CHILDREN’S LITERATUREA Stories and poems aimed at children have an exceedingly long history: lullabies, for example, were sung in Roman times, and a few nursery games and rhymes are almost as ancient. Yet so far as written-down literature is concerned, while there were stories in print before 1700 that children often seized on when they had the chance, such as translations of Aesop’s fables, fairy-stories and popular ballads and romances, these were not aimed at young people in particular. Since the only genuinely child-oriented literature at this time would have been a few instructional works to help with reading and general knowledge, plus the odd Puritanical tract as an aid to morality, the only course for keen child readers was to read adult literature. This still occurs today, especially with adult thrillers or romances that include more exciting, graphic detail than is normally found in the literature for younger readers.
B By the middle of the 18th century there were enough eager child readers, and enough parents glad to cater to interest, for publishers to specialize in children’s books whose first aim was pleasure rather than education or morality. In Britain, a London merchant named Thomas Boreham produced Cajanus, The Swedish Giant in 1742, while the more famous John Newbery published A Little Pretty Pocket Book in 1744. Its contents—rhymes, stories, children’s games plus a free gift (‘A ball and a pincushion’)— in many ways anticipated the similar lucky-dip contents of children’s annuals this century. It is a tribute to Newbery’s flair that he hit upon a winning formula quite so quickly, to be pirated almost immediately in America.
C Such pleasing levity was not to last. Influenced by Rousseau, whose Emile (1762)decreed that all books children save Robinson Crusoe were a dangerous diversion, contemporary critics saw to it that children’s literature should be instructive and uplifting. Prominent among such voices was Mrs. Sarah Trimmer, whose magazine The Guardian of Education (1802) carried the first regular reviews of children’s books. It was she who condemned fairy-tales for their violence and general absurdity; her own stories, Fabulous Histories (1786)described talking animals who were always models of sense and decorum.
D. So the moral story for children was always threatened from within, given the way children have of drawing out entertainment from the sternest moralist. But the greatest blow to the improving children’s book was to come from an unlikely source indeed: early 19th-century interest in folklore. Both nursery rhymes, selected by James Orchard Halliwell for a folklore society in 1842, and collection of fairy-stories by the scholarly Grimm brothers, swiftly translated into English in 1823, soon rocket to popularity with the young, quickly leading to new editions, each one more child-centered than the last. From now on younger children could expect stories written for their particular interest and with the needs of their own limited experience of life kept well to the fore.
E What eventually determined the reading of older children was often not the availability of special children’s literature as such but access to books that contained characters, such as young people or animals, with whom they could more easily empathize, or action, such as exploring or fighting, that made few demands on adult maturity or understanding.
F The final apotheosis of literary childhood as something to be protected from unpleasant reality came with the arrival in the late 1930s of child-centered best-sellers intend on entertainment at its most escapist. In Britain novelist such as Enid Blyton and Richmal Crompton described children who were always free to have the most unlikely adventures, secure in the knowledge that nothing bad could ever happen to them in the end. The fact that war broke out again during her books’ greatest popularity fails to register at all in the self-enclosed world inhabited by Enid Blyton’s young characters. Reaction against such dream-worlds was inevitable after World War II, coinciding with the growth of paperback sales, children’s libraries and a new spirit of moral and social concern. Urged on by committed publishers and progressive librarians, writers slowly began to explore new areas of interest while also shifting the settings of their plots from the middle-class world to which their chiefly adult patrons had always previously belonged.
G Critical emphasis, during this development, has been divided. For some the most important task was to rid children’s books of the social prejudice and exclusiveness no longer found acceptable. Others concentrated more on the positive achievements of contemporary children’s literature. That writers of these works are now often recommended to the attentions of adult as well as child readers echoes the 19th-century belief that children’s literature can be shared by the generations, rather than being a defensive barrier between childhood and the necessary growth towards adult understanding.

1212

http://s1/mw690/0021nq8xty6XK41uI1Oc0&690

http://s8/mw690/0021nq8xty6XK488X2f37&690

1205

passage 1

题材:交通

题目:English canals system

题型: T/F/NG 5+Summary 3+SA 5,

文章大意:十八世纪英国和欧洲的内河航运建设,古代欧洲和英国的造船系统,由于运河发达,很多工厂建在附近,后来铁路和公路的兴起,导致了运河衰落。
1-5 T/F/NG
1. Sail in the narrow rivers T
2. NG
3. Merchant refused the construction F
4. 英国和欧洲的canal founded are different T
5. One organization take actions to turn against the canals T
9-14 short answer questions
9. Northern English
10. Agricultural regions
11. Railway companies
12. Speculators
13. Roads

passage 2

题材:科技
题目:Play with scientists
题型: List of Headings+Multiple Choice+ Summary
文章大意

passage 3
题材:管理类
题目:Darrside of Technological Boom
题型:Multiple choice+ Matching+T/F/NG
文章大意: 员工管理分析
27. 第一段指出传统的研究“员工动力”方法存在什么缺陷
C there exists gap between modern science
28. needs are basically all the same
29. A satisfaction of drive to acquire applies not noly on materialistic thing
30. 关于四大需求中第三种需求 drive to comprehend
jobs which make themselves feel they are useful
31. drive to defend can explain the reason?
People need to express their ideas and opinions
32. the drive of acquire can cause employees to -compare the salaries with colleagues.
33. their job is not useful, they will resign.
34. employees care more about the organization than about their local group
35. Two major students are for the raltionship between material drive and
motivation Y
36. fulfillment for the drive to comprehend impacts the employees' commitment-N
37. 小公司对员工积极作用更大-NG
38. the acquired NatWest suffered profit and went bankrupt due to problem in the rewarding Y
39. when the royal bank of Scotland and NatWest emerged, employees from the acquired Natwest and unexpected influence Y
40. only by increase thier wages along, it can promote employees' motivation

 

1203

考试概述:本次考试终于回归正常,取消了AB卷。三篇文章分别关于深海鱼类,美国电影发展及科技的弊端。相应的剑桥系列练习可参考C7T1P1,C6T3P1及C5T3P3。


具体题目分析

Passage 1:题目:Deep sea fish题型:填空题7+判断题6文章大意:一个德国科学家在埃及红海潜水,想看看15m以下到底有没有红光(理论上是没有任何光线的)。结果在海地20m的地方看见了红色的鱼。即使取下红色滤光片用肉眼也可以看见。在这个深度不可能有光线,所以猜想是荧光,但是没有设备验证,只能尽可能多地拍照片。回德国之后证实了确实是荧光,50种鱼都有这种荧光,是皮下细胞里的晶体里发出的,不是晶体本身,可能是晶体里的荧光蛋白,这个蛋白可能是细菌制造的。鱼用这个红光来识别种群,标识位置,吓退敌人,掩盖自己,捕捉猎物。参考文章(仅供参考,非原文):

The fish of the deep-sea are among the strangest and most elusive creatures on Earth. In this deep unknown lie many unusual creatures that have yet to be studied. Since many of these fish live in regions where there is no natural rely solely on their eyesight for locating prey and mates and avoiding predators; deep-sea fish have evolved appropriately to the extreme sub-photic region in which they live. Many of these organisms are blind and rely on their other senses, such as sensitivities to changes in local pressure and smell, to catch their food and avoid being caught. Those that aren’t blind have large and sensitive eyes that can use bioluminescent light. These eyes can be as much as 100 times more sensitive to light than human eyes. Also, to avoid predation, many species are dark to blend in with their environment.


Many deep-sea fish are bioluminescent, with extremely large eyes adapted to the dark. Bioluminescent organisms are capable of producing light biologically through the agitation of molecules of luciferin, which then produce photons of light. This process must be done in the presence of oxygen. These organisms are common in the mesopelagic region and below (200m and below). More than 50% of deep-sea fish as well as some species of shrimp and squid are capable of bioluminescence. About 80% of these organisms have phosphors – light producing glandular cells that contain luminous bacteria bordered by dark colorings. Some of these phosphors contain lenses, much like those in the eyes of humans, which can intensify or lessen the emanation of light. The ability to produce light only requires 1% of the organism's energy and has many purposes: It is used to search for food and attract prey, like the anglerfish; claim territory through patrol; communicate and find a mate; and distract or temporarily blind predators to escape. Also, in the mesopelagic where some light still penetrates, some organisms camouflage themselves from predators below them by illuminating their bellies to match the color and intensity of light from above so that no shadow is cast. This tactic is known as counter illumination.


The life cycle of deep-sea fish can be exclusively deep water although some species are born in shallower water and sink uponmaturation. Regardless of the depth where eggs and larvae reside, they are typically pelagic. This planktonic – drifting – lifestyle requires neutral buoyancy. In order to maintain this, the eggs and larvae often contain oil droplets in their plasma. When these organisms are in their fully matured state they need other adaptations to maintain their positions in the water column. In general, water’s density causes up thrust – the aspect of buoyancy that makes organisms float. To counteract this, the density of an organism must be greater than that of the surrounding water. Most animal tissues are denser than water, so they must find an equilibrium to make them float. Many organisms develop swim bladders (gas cavities) to stay afloat, but because of the high pressure of their environment, deep-sea fishes usually do not have this organ. Instead they exhibit structures similar to hydrofoils in order to provide hydrodynamic lift. It has also been found that the deeper a fish lives, the more jelly-like its flesh and the more minimal its bone structure. They reduce their tissue density through high fat content, reduction of skeletal weight – accomplished through reductions of size, thickness, and mineral content – and water accumulation makes them slower and less agile than surface fish.Question 1-6判断题答案:1.T he expected to see darkness 在15米,正确
2.F 说他第一次怀疑F这种物质起作用是在德国,错误
3.NG all the fish 有red marking 的都是在red sea 发现的
4.F M first 有fluorescence是在德国,错误
5.T
6.T

Question 7- 13填空7 communication
8 eyes
9 location 鱼依靠这个 F 这个物质告诉同类他们的10 enemies
11 相近的species出现了多样性
12
13 seahorse(答案仅供参考)


Passage 2:

题目: American Cinema题型:配对题11+ 选择题2文章大意:美国电影的发展史简介参考文章(仅供参考,非原文):The history of film is an account of the historical development of the medium known variously as cinema, motion pictures, film, or the movies. The history of film spans over 100 years, from the latter part of the 19th century to the present day. Motion pictures developed gradually from a carnival novelty to one of the most important tools of communication and entertainment, and mass median the 20th century and into the 21st century. Most films before 1930 were silent. Motion picture films have substantially affected arts, technology, and politics. The cinema was invented during the 1890's, during what is now called the industrial revolution. It was considered a cheaper, simpler way to provide entertainment to the masses. Movies would become the most popular visual art form of the late Victorian age. It was simpler because of the fact that before the cinema people would have to travel long distances to see major dioramas or amusement parks. With the advent of the cinema this changed. During the first decade of the cinema's existence, inventors worked to improve the machines for making and showing films. The cinema is a complicated medium, and before it could be invented, several technological requirements had to be met.Question 15- 22答案:15. v
19. vii
21. C 文章了说在拍了一些 short film 之后22. D 其他公司imitate Griffith 的 innovation(答案可能有误,仅供参考)


Passage 3:

题名:Darkside of Technological Boom题型:配对题9+判断5文章大意:科技在现代生活中的各种弊端(答案待补充)

1121

http://s3/mw690/0021nq8xty6Xc75ZSPo52&690

http://s4/mw690/0021nq8xty6Xc762VFhd3&690

 

1119

P1 阅读恐龙化石

P2 科学交流用语 communication in science

P3 性格分析

 

1114

一、考试概述:
本次考试阅读部分分为AB卷,A卷passage 1历史类话题;passage 2动物类话题,介绍鸟类如何使用工具;passage3科技类话题,介绍潮汐能,可参考C9T3P2, tidal power。B卷回忆内容较少,passage 1为科技类话题,文章是关于味道与食品添加剂的发展和使用。Passage 2为动物类话题,关于鸟类的导航系统。Passage 3为教育类话题,关于各国对天才儿童的看法,可参考剑桥雅思8T3P2,the nature of genius。

二、具体题目分析
A卷
Passage 1:
题目:History
内容:人文历史类– 不同历史学家对历史的观点
题型:特殊词匹配4 选择填空5 填空4
参考答案:
1.C
2.F
3.A
4.D
5.D
6.H
7.B
8.E
9.I
10.conflict
11.individuals
12.amnesia
13.evidence
(仅供参考)
Passage 2:
题目:鸟类使用工具
内容:动物类
题型:标题配对题7 多选题6
部分答案回忆:
14. iv
15. viii
16. i
17. ix
18. vii
19. iii
20. vi
21. C
22. B
23. A
24. B
25. B
26. A
Passage 3:
题目:潮汐能tidal power
内容:科技类
题型:判断题4 填空题7 选择题3
参考答案:
27. T
28. F
29. NG
30. F
31. barrage
32. mouth
33. night tide
34. turbines
35. fish
36. sensitive habitats
37. waste
38. A
39. A
40. D
参考文章:(以下文章为相似相关内容,仅供参考)


B卷
Passage 1
科技类话题,关于味道与食品添加剂的发展和使用。
Passage 2
动物类话题,关于鸟类的导航系统。
Passage 3
教育类话题,关于各国对天才儿童的看法,可参考剑桥雅思8T3P2,the nature of genius。
参考文章:(以下文章为相似相关内容,仅供参考)




0

阅读 收藏 喜欢 打印举报/Report
  

新浪BLOG意见反馈留言板 欢迎批评指正

新浪简介 | About Sina | 广告服务 | 联系我们 | 招聘信息 | 网站律师 | SINA English | 产品答疑

新浪公司 版权所有