加载中…
个人资料
  • 博客等级:
  • 博客积分:
  • 博客访问:
  • 关注人气:
  • 获赠金笔:0支
  • 赠出金笔:0支
  • 荣誉徽章:
正文 字体大小:

川菜(英文菜谱)Sichuan Cuisine

(2011-05-02 10:56:44)
标签:

四川菜

花椒

菜谱

英文

酒店

美食

分类: ···宝···

Sichuan Cuisine

INTRODUCTION:

Szechuan cuisineSzechwan cuisineor Sichuan cuisine (Chinese四川菜pinyinSichuancai or Chinese川菜pinyinchuancaiis style of Chinese cuisine originating in Sichuan Province of southwestern China famed for bold flavors, particularly the pungency and spiciness resulting from liberal use of garlic and chili peppersas well as the unique flavour of the Sichuan peppercorn (花椒). Peanutssesame paste and ginger are also prominent ingredients in Szechuan cooking. Although the region is now romanized as Sichuanthe cuisine is still sometimes spelled 'Szechuan' or 'Szechwan' in the WestThere are many local variations of Sichuan cuisine within Sichuan Province and Chongqing Municipality, which was politically part of Sichuan until 1997. The four best known regional sub-styles are Chongqing style, Chengdu style, Zigong style, and Buddhist vegetarian style

1. Sweet Corn Pancakes

file:///E:/360data/%E9%87%8D%E8%A6%81%E6%95%B0%E6%8D%AE/%E7%94%A8%E6%88%B7%E4%B8%B4~1/ksohtml/wps_clip_image-28521.pngCuisine" TITLE="川菜(英文菜谱)Sichuan Cuisine" />

Ingredients

100-120 Canned sweet corn 

clove Minced garlic 

stalk Leek (you can use scallion instead) 

Egg 

tbsp All-pourpose flour

tbsp Water 

tsp Light soya sauce 

tsp Salt 

½ tsp Chicken powder 

Oil for frying

Directions

1. Mix all the ingredients in bowl. Stir just enough to get blended.

2. Season with salt, soya sauce and chicken powder.

3. Iflat bottom pan, heat up the oil on medium heat. Once the oil is hot enough, drop tablespoon of paste in the pan. Pan fry until both sides are golden in color. 

2. SPICY SZECHUAN BEEF

file:///E:/360data/%E9%87%8D%E8%A6%81%E6%95%B0%E6%8D%AE/%E7%94%A8%E6%88%B7%E4%B8%B4~1/ksohtml/wps_clip_image-6055.pngCuisine" TITLE="川菜(英文菜谱)Sichuan Cuisine" />

Ingredients

lb. beef top round steak

1/2 head bok choy

med. Carrot

stalk celery

green onions

med. green bell pepper

tbsp. dry sherry

tbsp. soy sauce

tsp. chili oil

3/4 tsp. Szechuan peppercorns

tbsp. cooking oil

Directions

1. Partially freeze beef; slice thinly across the grain into bite-size strips. Chop the bok choy; set aside. Cut the carrot and green bell pepper into matchstick size pieces; set aside. Bias slice the celery into 1/2 inch lengths; set aside. Thinly slice the green onions; set aside. 

2. In small bowl stir together the dry sherry, soy sauce and the chili oil. Crush the Szechuan peppercorns and add to the soy sauce mixture; set aside. 

3. Preheat wok or large skillet over high heat; add cooking oil. Stir fry onions for 1/2 minutes. Add bok choy and celery; stir fry minute more. Add carrot and green bell pepper; stir fry minutes more. Remove vegetables. Add more oil if necessary. Add half of the beef to the wok. Stir fry 2-3 minutes. Remove beef. Stir fry remaining beef 2-3 minutes. Return all meat to wok. 

4. Stir soy sauce mixture; stir into wok. Cook and stir for minute or until heated through. Stir in vegetables; cover and cook minute. Serve over steamed or fried rice

3. BRAISED EGGPLANT

file:///E:/360data/%E9%87%8D%E8%A6%81%E6%95%B0%E6%8D%AE/%E7%94%A8%E6%88%B7%E4%B8%B4~1/ksohtml/wps_clip_image-7773.pngCuisine" TITLE="川菜(英文菜谱)Sichuan Cuisine" />

Ingredients

small to medium eggplant
cloves garlic, minced
Tbsps. vegetable oil
Salt to taste
1/4 cup water
Tbsps. soy sauce
Tbsps. dry sherry
Tbsps. hoisin sauce
tsps. sugar
1/4 tsp. crushed red pepper

Directions

1. Wash, do not peel, eggplant, and cut into inch cubes. 

2. Crush and chop garlic. Heat oil to very hot, sprinkle with salt, add eggplant. Brown on all sides. Do not add any more oil, just keep stirring and add garlic. Add water and cover to steam 6-8 minutes. Add remaining ingredients. Stir well until coated. Reduce heat, cover and cook about more minutes. Serve immediately. Is also good as leftover and served at room temperature.

3. KUNG PAO CHICKEN

file:///E:/360data/%E9%87%8D%E8%A6%81%E6%95%B0%E6%8D%AE/%E7%94%A8%E6%88%B7%E4%B8%B4~1/ksohtml/wps_clip_image-22108.pngCuisine" TITLE="川菜(英文菜谱)Sichuan Cuisine" />

Ingredients

tsp. soy sauce, divided
tsp. dry sherry, divided
3-1/2 tsp. cornstarch, divided
1/4 tsp. salt
skinless boneless chicken breast halves cut into bite size pieces
tbsp. chicken broth or water
tbsp. red wine vinegar
1-1/2 tsp. sugar
tbsp. vegetable oil, divided
1/3 c. salted peanuts
to small dried hot chili peppers
1-1/2 tsp. minced fresh ginger
green onions cut into 1-1/2 inch pieces

Directions

1. For marinade, combine tsp. soy sauce, tsp. sherry, tsp. cornstarch and salt in large bowl; mix well. Add chicken; stir to coat well. Let stand 30 minutes. 

2. Combine remaining tsp. soy sauce, tsp. sherry, chicken broth, vinegar, sugar and remaining 1-1/2 tsp. cornstarch in small bowl; mix well and set aside. 

3. Heat tbsp. oil in wok or large skillet over medium heat. Add peanuts and cook until golden. Remove peanuts and set aside. 

4. Heat remaining tbsp. oil in wok over medium heat. Add chili peppers and stir-fry until peppers just begin to darken, about minute. Increase heat to high. 

5. Add chicken and stir-fry minutes. Add ginger; stir-fry until chicken is cooked through, about minute more. Add onions and peanuts to wok. Stir cornstarch mixture and add to pan; cook and stir until sauce boils and thickens.

0

阅读 收藏 喜欢 打印举报/Report
  

新浪BLOG意见反馈留言板 欢迎批评指正

新浪简介 | About Sina | 广告服务 | 联系我们 | 招聘信息 | 网站律师 | SINA English | 产品答疑

新浪公司 版权所有