When my
family moved to America in 2010 from a small village in Guangdong,
China, we brought not only our luggage, but also our village rules,
customs and culture. One of the rules is that young people should
always respect(尊敬) elders. Unluckily, this rule led to my very
first embarrassment in the United States.
I had a
part-time job as a waiter in a Chinese restaurant. One time, when I
was serving food to a middle-aged couple, the wife asked me how the
food could be served so quickly. I told her that I had made sure
they got their food quickly because I always respect the elderly.
As soon as I said that, her face showed great displeasure. My
manager, who happened to hear what I said, took me aside and gave
me a long lecture about how sensitive(敏感) Americans are and how
they dislike the description “old”. I then walked back to the table
and apologized to the wife. After the couple heard my reason, they
understood that the problem was caused by cultural differences, so
they laughed and were no longer angry.
In my village
in China, people are proud of being old. Not so many people live to
be seventy or eighty, and people who reach such an age have the
most knowledge and experience. Young people always respect older
people because they know they can learn from their rich
experience.
However, in
the United States, people think “growing old” is a problem since
“old” shows that a person is going to retire or that the body is
not working well. Here many people try to keep themselves away from
growing old by doing exercises or jogging, and women put on makeup,
hoping to look young. When I told the couple in the restaurant that
I respect the elderly, they got angry because this caused them to
feel they had failed to stay young. I had told them something they
didn’t want to hear.
After that, I
changed the way I had been with older people. It is not that I
don’t respect them any more; I still respect them, but now I don’t
show my feelings through words.
By Jack
根据以上短文内容,然后从每题所给的四个选项中选择最佳选项。
1. Jack brought the
couple their food very fast because _______.
A. the manager asked him to do
so
B. he respected the elderly
C. the couple wanted him to do
so
D. he wanted more pay
2. When Jack called
the couple “elderly”, they became _______.
A. nervous
B. satisfied
C. unhappy
D. excited
3. In Jack’s
hometown, _______.
A. people dislike being called
“old”
B. people are proud of being old
C. many people reach the age of seventy or
eighty
D. the elderly are the first to get food in
restaurants
4. After this
experience, Jack _______.
A. lost his job in the
restaurant
B. made friends with the couple
C. no longer respected the elderly
D. changed his way with older
people
5. Which of the
following is TRUE?
A. The more Jack explained, the angrier the
couple got.
B. Jack wanted to show his feelings through
words after his experience.
C. The manager went back to the table and
apologized to the couple.
D. From this experience, Jack learned more about
American culture.
【答案及解析】
1. 选B。根据第2段中的I told
her that I had made sure they got their food quickly because I
always respect the elderly可知答案。
2. 选C。根据第2段中的As soon
as I said that, her face showed great
displeasure可知他们听到Jack称他们为老者时,一点也不高兴。
3. 选B。根据第3段中的In my
village in China, people are proud of being old可知答案。
4. 选D。根据最后一段中的After
that, I changed the way I had with older people可知答案。
5. 选D。根据第2段最后一句After
the couple heard my reason, they understood that the problem was
caused by cultural differences, so they laughed and were no longer
angry可知A选项不对;根据文章最后一句but now I don’t show my feelings through
words可知B选项不对;根据第2段中的I then waked back to the table and apologized
to the wife 可知C 选项也不对,故正确答案为D。
2
Jean is a
bright young woman who comes from a rich and famous family. She
goes to a good university and has everything that money can buy.
Well, almost everything. The problem is that the people in Jean’s
family are so busy that they can hardly find time to be with her.
In fact, Jean is quite lonely.
So Jean spends a lot of time on her QQ. She likes being
anonymous(匿名), talking to people who do not know about her famous
family and her rich life. She uses the name Linda on QQ and has
made a lot of friends who she keeps in touch with quite
often.
Last year Jean made a very special friend on QQ. His name was
David and lived in San Francisco. David was full of stories and
jokes. He and Jean had a common(共同的) interest in rock music and
modern dance. So it always took them hours to talk happily on QQ
and sometimes they even forgot their time. Of course, they wanted
to know more about each other. David sent a picture of himself: He
was a tall, good-looking young man with a big, happy smile. As time
went by, they became good friends and often sent cards and small
things to each other.
When Jean’s father told her that he was going on a business trip
to San Francisco, she asked him to let her go with him so that she
could give David a surprise for his birthday. She would take him
the latest DVD of their favorite rock singer. But when she knocked
on David’s door in San Francisco, she found that her special friend
was a twelve-year-old boy named Jim!
根据以上短文内容,然后从每题所给的四个选项中选择最佳选项。
1. Jean spends a lot of her time on QQ because she is
_______.
A. rich
B.
famous
C. young
D.
lonely
2. Jean thought “David” was special because he
_______.
A. made her quite happy on QQ
B. was from
San Francisco
C. sent her a picture of himself
D. was tall
and good-looking
3. When Jean and “David” met and introduced themselves to each
other, who felt surprised?
A. “David”.
B. Both
“David” and Jean.
C. Jean.
D. Neither
“David” nor Jean.
4. What’s the main idea of the passage?
A. Don’t believe those you get to know on QQ so
easily.
B. People don’t use their real names on QQ so
often.
C. Don’t go to meet those you get to know on
QQ.
D. People should tell their real names to others on
QQ.
【答案及解析】
1. 选D。由第1段的句子…In fact, Jean is quite lonely. 可知答案选D。
2.
选A。Jean认为David幽默风趣,在摇滚乐和现代舞上和她有共同的兴趣,他们可以在网上快乐地聊上几个小时。很显然David使得Jean很开心。答案选A。
3. 选C。文章的最后一句…she found that her special friend was a
twelve-year-old boy named
Jim!告诉我们,当Jean发现她那特殊的朋友是一个12岁的小孩时,用了一个感叹号结尾,虽然作者没有直接说Jean感到惊讶,但是我们可以从这个标点符号推断出她的感觉应该是十分surprised(惊讶的)。
4.
选A。本文讲述Jean交了个十分投缘的网友,后来却发现对方原来只是一个12岁的小男孩。通过这个故事,短文意在告戒人们不要轻易相信Q友,答案选A。
3
朋友与你相互嬉闹,朋友与你互掏腰包;朋友与你互相惦记,朋友与你心有灵犀;朋友与你有苦共担,朋友与有乐同欢……请读读这篇真挚的友情故事。
Linda Evans
was my best friend—like the sister I never had. We did everything
together: piano lessons, movies, swimming, horseback
riding.
When I was
13, my family moved away. Linda and I kept in touch through
letters, and we saw each other on special time—like my wedding (婚礼)
and Linda’s. Soon we were busy with children and moving to new
homes, and we wrote less often. One day a card that I sent came
back, stamped “Address (地址) Unknown. ” I had no idea how to find
Linda.
Over the
years, I missed Linda very much. I wanted to share (分享) happiness
of my children and then grandchildren. And I needed to share my
sadness when my brother and then mother died. There was an empty
place in my heart that only a friend like Linda could
fill.
One day I
was reading a newspaper when I noticed a photo of a young woman who
looked very much like Linda and whose last name was Wagman —
Linda’s married name. “There must be thousands of Wagmans,” I
thought, but J still wrote to her.
She called
as soon as she got my letter. “Mrs Tobin!” she said excitedly,
“Linda Evans Wagman is my mother. ”
Minutes
later I heard a voice that I knew very much, even after 40 years,
laughed and cried and caught up on each other’s lives. Now the
empty place in my heart is filled. And there’s one thing that Linda
and I know for sure: We won't lose each other
again!
根据以上短文内容,然后从每题所给的四个选项中选择最佳选项。
1. The writer went to piano lessons with
Linda Evans _______.
A.
at the age of 13
B.
before she got married
C.
after they moved to new homes
D.
before the writer’s family moved away
2. They didn’t often write to each other
because they _______.
A.
got married
B.
had little time to do so
C.
didn’t like writing letters
D.
could see each other on special time
3. There was an empty place in the
writer’s heart because she _______.
A.
was in trouble
B.
didn’t know Linda’s address
C.
received the card that she sent
D.
didn’t have a friend like Linda to share her happiness or
sadness
4. The writer was happy when she
_______.
A.
read the newspaper
B.
heard Linda’s voice on the phone
C.
met a young woman who looked a lot like
Linda
D.
wrote to the woman whose last name was
Wagman
5. They haven’t kept in touch
_______.
A.
for about 40 years
B.
for about 27 years
C.
since they got married
D.
since the writer’s family moved away
【答案及解析】
1.
选D。开始的时候作者与Linda总是一起去上钢琴课、看电影、游泳、骑马等,但后来在作者13岁的时候,作者一家搬走了,两人只能通过书信联系。比较四个选项,显然只能选D。
2. 选B。根据文章第2段中的Soon we were busy with
children and moving to new homes, and we wrote less often
根据文可知,她们之所以没经常写信,是因为她们要忙于照顾孩子,又要搬新家,也就是说,她们没有时间写信。
3.
选D。根据文章第3段内容可知答案。
4.
选B。真正让作者感到高兴的是当她在电话上听到老朋友Linda的声音的时候。而读到报纸的时候和写信的时候都还只是在猜测,那时还谈不上高兴。
5. 选A。根据文章最后一段中的Minutes later I heard a
voice that I knew very much, even after 40
years…可知,答案选A。
每天都有很多人被病痛折磨着,但有些病却是因为一些不必要的担忧,正如本文中的tailor一样,威吓不少一点忧心,让自己健康快乐一点呢?
A man went to
see his doctor one day, because he was suffering from pains in his
stomach. After the doctor had examined him carefully, he said to
him, “Well, there’s nothing really wrong with you, I’m glad to say.
Your only trouble is that you worry too much. Do you know, I had a
man with the same trouble as you here a few weeks ago, and I gave
him the same advice as I am going to give you. He was worried
because he couldn’t pay his tailor’s bills. I told him not to worry
about the bills any more. He took my advice and when he came to see
me again two days ago, he told me that he now felt quite all right
again. ” “Yes, I know all about that,” answered the patient sadly.
“You see, I’m that man’s tailor!”
根据以上短文内容判断正误,正确的用“T”表示,错误的用“F”表示。
1. The tailor went to see his doctor
because he has got a headache.
2. There is nothing serious with the
tailor.
3. A man with the same trouble as
the tailor a few days ago.
4. The doctor gave the man and the
tailor the same advice.
5. The tailor was worried because a
man couldn’t pay his bills.
【答案及解析】
1. 选F。根据第1句A man went to see his
doctor one day, because he was suffering from pains in his
stomach可知本题是错误的。
2. 选T。根据…there is no thing really
wrong with you
(tailor)可知裁缝的身体并没有什么大碍,故可判断此题与短文内容相符。
3. 选F。根据句子Do you know, I had a man
with the same trouble as you here a few weeks
ago可知本题所叙述的时间与短文内容不一致,因此可判断此题是错误的。
4. 选T。根据…and I gave him the same
advice as I am going to give you可知答案。
5.
选T。通读全文我们可知:上一个病人是担心他自己不能付钱给他的裁缝,而这个裁缝的病因却是因为担心那个人不能付钱给他的。
5
慈母手中线,游子身上衣,谁言寸草心,报得三春晖。母爱是世界上最伟大、最无私的,她宽容大度,她不求回报,她为子女付出很多很多……
I’ve loved my
mother’s desk since I was just tall enough to see above the top of
it as mother sat doing letters. Standing by her chair, looking at
the ink bottle, pens, and white paper, I decided that the act of
writing must be the more wonderful thing in the
world.
Years later, during her final
illness, mother kept different things for my sister and brother.
“But the desk,” she’d said again, “it’s for Elizabeth.
”
I never saw
her angry, never saw her cry. I knew she loved me; she showed it in
action. But as a young girl, I wanted heart-to-heart talks between
mother and daughter.
They never
happened. And a gulf opened between us. I was “too
emotional(易动感情的)”. But she lived “on the
surface(表面)”.
As years
passed I had my own family. I loved my mother and thanked her for
our happy family. I wrote to her in careful words and asked her to
let me know in any way she chose that she did forgive(原谅)
me.
I posted
the letter and waited for her answer. None
came.
My hope
turned to disappointment(失望), then little interest and, finally,
peace— it seemed that nothing happened. I couldn’t be sure that the
letter had even got to mother. I only knew that I had written it,
and I could stop trying to make her into someone she was
not.
Now the present of her desk told, as
she’d never been able to, that she was pleased that writing was my
chosen work. I cleaned the desk carefully and found some papers
inside —a photo of my father and a one-page letter, folded(折叠) and
refolded many times.
Give me an
answer, my letter asks, in any way you choose. Mother, you always
chose the act that speaks louder than words.
根据短文内容,选择最佳答案。
1. The writer began to love her
mother’s desk ______.
A. after Mother died
B. before she became a
writer
C. when she was a child
D. when Mother gave it to
her
2. The passage shows that
______.
A. mother was cold on the surface but kind in
her heart to her daughter
B. mother was too serious about everything her
daughter had done
C. mother cared much about her daughter in
words
D. mother wrote to her daughter in careful
words
3. The word “gulf” in the passage
means ______.
A. deep understanding between the old and the
young
B. different ideas between the mother and the
daughter
C. free talks between mother and
daughter
D. part of the sea going far in
land
4. What did mother do with her
daughter’s letter asking forgiveness?
A. She had never received the
letter.
B. For years, she often talked about the
letter.
C. She didn’t forgive her daughter at all in all
her life.
D. She read the letter again and again till she
died.
5. What’s the best title of the
passage?
A. My letter to Mother
B. Mother and Children
C. My mother’s Desk
D. Talks between Mother and
Me
【答案及解析】
1. 选C。根据I’ve loved my mother’s desk
since I was just tall enough to see above the top of it as mother
sat doing letters. 可知作者当时还是个小孩子,故选C。
2. 选A。由But she lived “on the surface
”. 和全文内容可知,作者的母亲表面上很冷漠,但心里充满了对作者的爱,正确答案是A。
3. 选B。从I was “too emotional”. But
she lived “on the surface”.
可知此词是指两人之间不同的看法和观点,应选B。
4. 选D。根据…a photo of my father and a
one-page letter, folded and refolded many times.
可知应选D。
5. 选C。文章的开头I’ve loved my mother’s
desk…以及后面的Now the present of her desk told, as she’d never been
able to…可知作者是托物思人,以表达自己对母亲的怀念之情,所以最佳标题应是C。
One day the famous American scientist
Albert Einstein met an old friend of his on a street in New
York.
“Mr
Einstein,” said the friend, “ it seems that you need to put on a
new overcoat. Look, how worn-out it is!”
“It doesn’t
matter,” answered Albert Einstein. “No one knows me here in New
York.”
Several years
later they met in New York again. Einstein had been a world-famous
physicist after then but he still wore the same old
overcoat.
Once more his
friend persuaded him to buy a new one.
“There is
no need now,” said Einstein, “Everybody here has known
me.”
根据短文内容,回答问题。
1. Where did Albert Einstein met an old
friend of his?
________________________________________________________________
2. What did the friend want him to
buy?
________________________________________________________________
3. How about Einstein’s
overcoat?
________________________________________________________________
4. Did Einstein still wear the same old
overcoat when he became a world-famous
physicist?
________________________________________________________________
5. What did Einstein say when the friend
persuade once more him to buy a new
overcoat?
________________________________________________________________
【答案及解析】
1. On a street in New
York。所问的问题是“爱因斯坦在那儿遇见了他的老朋友?”根据One day the famous American
scientist Albert Einstein met an old friend of his on a street in
New
York(一天,在纽约的一条街道上,著名美国科学家爱因斯坦遇见了他的一个老朋友)就能作出上述回答。
2. A new overcoat。所问的问题是 “他的朋友让他买什么?” 根据“
it seems that you need to put on a new overcoat. Look, how worn-out
it is!”(“你该穿一件新大衣了。看,你的大衣多么破呀!)就能作出上述回答。
3. Very old。所问的问题是 “爱因斯坦的大衣怎么样了?”
根据文章的标题就能作出上述回答。
4. Yes, he did。所问的问题是
“成名之后的爱因斯坦仍然穿同一件破大衣吗?” 根据Several years later they met in New York
again. Einstein had been a world-famous physicist after then but he
still wore the same old overcoat.
(几年之后,他们再次在纽约相遇了,这时候的爱因斯坦已经成了世界著名的大科学家。然而,他仍然穿着那件破大衣)就能作出上述回答
5. There is no need now. Everybody here
has known me。所问的问题是 “当朋友再次劝爱因斯坦买一件新大衣时,他是怎么说的?” 根据“There is no need
now,” said Einstein, “Everybody here has known
me.”(爱因斯坦说:“没有必要了,这儿的人都知道我了)就能作出上述回答。
7
Once Goethe,
the great German poet, was walking in a park. He was thinking about
something when he noticed he came to a very, very narrow road. Just
at that time, a young man came towards him from the other end of
the road. It was too narrow for both of them to pass through at the
same time. They stopped and looked at each other for a while. Then
the young man said rudely, “I never make way for a fool.” But
Goethe smiled and said, “I always do.” Then he turned back quickly
and walked towards the end of the road.
根据短文内容,回答问题。
1. Where was Goethe
walking?
________________________________________________________________
2. Who came towards Goethe from the other
end of the road?
________________________________________________________________
3. Was the road too narrow for both of
them to pass through at the same time?
________________________________________________________________
4. Did the young man make way for
Goethe?
________________________________________________________________
5. Who turned back quickly and walked
towards the end of the road?
________________________________________________________________
答案及解析:
1. In a park。 所问的问题是“歌德正走在什么地方?”根据Once
Goethe, the great German poet, was walking in a
park(有一次,德国大诗人歌德正在一个公园里散步)就能作出上述回答。
2. A young man。所问的问题是“谁从路的另一端向歌德走来?”根据Just
at that time, a young man came towards him from the other end of
the
road(就在那个时候,一个年轻人从从路的另一端向他走来)就能作出上述回答。
3. Yes, it
was。所问的问题是“这条路太窄两个人不能同时经过吗?”根据It was too narrow for both of them to
pass through at the same time.
(这条路太窄两个人不能同时经过)就能作出上述回答。
4. No, he
didn’t。所问的问题是“那个年轻人给歌德让路了吗?”根据Then the young man said rudely, “I
never make way for a
fool.”(当时,那个年轻人粗暴地说:“我决不会给一个傻瓜让路)就能作出上述回答。
5. Goethe。所问的问题是“谁很快转身走回去?”根据Goethe smiled
and said, “I always do.” Then he turned back quickly and walked
towards the end of the
road(歌德微笑着说:“我总是给傻瓜让路”,说吧,他很快转身走回去)就能作出上述回答。
8
Not many
years ago, some farmers were worried because hawks were taking many
of their chicken. The farmers didn’t know what to do. Finally they
went to the country officials and asked for
help.
“Kill the
hawks,” the officials said, “We will even pay for them,” so the
farmers began to think of ways to kill the
hawks.
The farmers
killed many hawks. They no longer had to worry about their
chickens. But they now had a new worry. Field mice were eating up a
lot of the farmers’ grain.
How did this
happen?
Hawks eat not
only chickens but also field mice. They eat more field mice than
chickens. But the farmers didn’t know this. When they killed a lot
of hawks, they changed the balance.
When people
move into a new place, they often destroy many wild plants. Often
these plants are food for the animals. If the animals can’t find
enough plants to eat, they will starve or have to leave the
place.
In one part
of the USA, for example the deer there like to eat a certain kind
of wild roses. The mountain lions there eat the deer. The number of
deer, mountain lions and wild roses doesn’t change much if people
leave things as they are.
But people
killed many mountain lions in order to protect the deer. Soon there
were so many deer that they ate up all the wild roses. Then the
deer began to eat the green leaves of young trees. These trees were
important to the farmers. So the farmers thought of ways to protect
their trees. Now the deer had nothing to eat, and many of them
died. This was another lesson from nature.
To keep the
balance of nature is important for us to
remember.
根据以上短文内容判断正误,正确的用“T”表示,错误的用“F”表示。
1. Finally the officials told the
farmers to kill the hawks.
2. Field mice eat not only chickens
but also the farmers’ grain.
3. When the animals can’t find
enough plants to eat in a place, they will starve or have
to leave.
4. The number of animals changes
much if people leave things as they are.
5. It is important for us to keep
the balance of nature.
【答案及解析】
1. 选T。根据句子 “Kill the hawks,” the
officials said. 可知,此题与短文内容相符合,所以可判断为正确。
2.
选F。本题句意为“田鼠不仅吃小鸡还吃农民的庄稼”,但由句子Field mice were eating up
a lot of the farmers’ grain.
可知,田鼠只吃庄稼,
3. 选T。由句子If the animals can’t find
enough plants to eat, they will starve or have to
leave the place. 可知本题正确。
4.
选F。由短文内容可知,如果人们不破坏生态平衡,而顺其自然,则动物的数量不会有多大的改
变。故本题与原文不一致,所以判断此题错误。
5. 选T。从短文的最后一句To keep the balance of
nature is important for us to remember.
我 们知道:保持生态平衡对我们来说是非常重要的。
9
Little Tommy
was doing very badly in math. His parents had tried
everything—tutors (家庭教师), cards, special learning centers—in short,
everything they could think of. Finally they took Tommy to a
catholic (天主教的) school.
After the
first day, little Tommy came home with a very serious look on his
face. He didn’t kiss his mother hello. Instead, he went straight to
his room and started studying. Books and papers were spread (铺开)
out all over the room and little Tommy was hard at work. His mother
was surprised. She called him down to dinner and as soon as he
finished eating, he went back to his room, without a word. In no
time he was back hitting the books as hard as before. This went on
for some time, day after day while the mother tried to understand
what was happening.
Finally,
little Tommy brought home his report card. He quietly put it on the
table and went up to his room and hit the books. His mom looked at
it and to her surprise, little Tommy got an A in math. She could no
longer hold her curiosity (好奇心). She went to his room and asked,
“Son, what was it? Was it the nuns (修女)?”
Little Tommy
looked at her and shook his head, “No. ”
“Well then,”
she asked again. “WHAT was it?”
Little Tommy
looked at her and said, “Well, on the first day of school, when I
saw that man nailed (钉) to the plus sign (加号), I knew they weren’t
joking. ”
根据以上短文内容,然后从每题所给的四个选项中选择最佳选项。
1. Why did Tommy’s parents send him
to a catholic school?
A. Because he could eat well
there.
B. Because he could earn more about
nuns.
C. Because his parents wanted him to do better
in his math.
D. Because his parents didn’t want him to learn
math any more.
2. Tommy’s mother felt surprised
that his son _______.
A. was still the same as
usual
B. ate so much at dinner
C. kissed her hello after
school
D. worked hard but said
little
3. “Hitting the books” means
“_______” in Chinese.
A. 用功
B. 捶书
C. 发泄
D. 振作
4. The last sentence in the passage
shows that _______.
A. Tommy felt sorry for the
mail
B. Tommy was afraid of being
nailed
C. Tommy didn’t like the plus
sign
D. Tommy liked playing jokes on
others
5. From the passage, we can infer
(推断) that _______.
A. teachers should be strict with their
students
B. mistaking (误解) might do good
sometimes
C. a catholic school is much better than other
ones
D. nuns are good at helping children with their
math
【答案及解析】
1.
选C。文章第1段说Tommy数学学不好,其父母想尽了一切办法都不奏效,最后将他送进了一所天主教的教会学校。
2. 选D。认真阅读第2段前面几句话,并注意以下信息:After the
first day, little Tommy came home…didn’t kiss his mother hello…was
hard at work…without a word. 可知答案应选D。
3. 选A。根据文章大意和Finally, little Tommy
brought home his report card. He quietly put it on the table and
went up to his room and hit the books这个句子的语境,可知hit the
books的意思是“用功”。
4. 选B。Tommy学习一直不用功,但自从进了这所catholic
school之后,情况就不一样了——整天都发狠读书,结果数学考试也得了A。这是为什么呢?文章在最后道出了其原因:Well, on
the first day of school, when I saw that man nailed (钉) to the plus
sign (加号), I knew they weren’t joking.
由此可知,Tommy是担心学习不用功会被钉在十字架上。
5. 选B。Tommy把the man nailed to the
plus
sign误解为“学习不用功的结果”,从而一改自己原来不好学的不良习惯,很快就把数学成绩赶了上去。可见,误解有时也可以起到好的效果。
10
I worked for
a short time as a cashier(出纳员) at a restaurant a few months ago. I
also helped to clean up the tables when it was very busy. One
night, just before Christmas, I found a large black wallet on the
floor near one of the tables. I guessed I should check it to find
out who was the owner, but I was very busy at the time. And I
imagined that if there was something valuable(有价值的) in the wallet,
the owner would be back. Sure enough, an hour later a man came up
to the counter and asked if anyone had found a wallet. I asked him
to describe the lost wallet, and after he described it exactly, I
gave him the wallet. He expressed his thanks when I handed it to
him. He asked me if I had opened it, and when I told him “no”. At
once he opened it and showed that it had nearly $ 800 in cash(现金).
He took out a twenty-dollar bill and handed it to me and I was
amazed at this. “A reward(酬劳) for your honesty,” he said and then
turned and walked away.
Thinking
about it later, I began wondering whether I would have been honest
if I had known what was in the wallet! I thought that if I had no
way to find the owner and no one returned to get it, I might keep
it. But it also came into my mind that I actually saved someone’s
Christmas plans by finding and returning the wallet. The good
feeling it gave me was worth more than anything could
buy.
根据以上短文内容,然后从每题所给的四个选项中选择最佳选项。
1. Which of the following is
true?
A. The owner of the wallet found a twenty-dollar
bill gone.
B. The writer wasn’t surprised when the man gave
her a reward.
C. Nothing in the wallet was
missing.
D. The man was very, very excited when he got
his wallet back.
2. The writer returned the wallet to
the owner because _______.
A. she thought Christmas was
coming
B. the owner came back too
soon
C. she didn’t know there was so much money in
it
D. as an honest person, she didn’t care much
about money
3. Which of the following is NOT
true?
A. The writer accepted a reward of $
20.
B. The writer regretted(后悔) that she had
returned the wallet.
C. The writer didn’t return the wallet until the
owner came back.
D. The writer fell very happy after she returned
the wallet.
【答案及解析】
1.
选C。由于作者并未打开钱包,更没有从中取出什么,所以说Nothing in the wallet was
missing。
2. 选B。根据文章最后一段中的Thinking about it
later, I began wondering whether I would have been honest if I had
known what was in the wallet! I thought that if I had no way to
find the owner and no one returned to get it, I might keep
it可排除选项C和D。比较选项A和B,再结合文章大意,选B为佳
3. 选B。此题可用排除法来做:根据第1段最后两句He took out
a twenty-dollar bill and handed it to me and I was amazed at this.
“A reward for your honesty,” he said and then turned and walked
away可知选项A与文章内容相符;选项B的意思是“作者直到失主返回来才将钱包还给他”,这显然与文章内容相符;根据第2段最后一句话The
good feeling it gave me was worth more than anything could
buy可知,选项D也与文章内容相符。
加载中,请稍候......