2021年9月奥鹏远程网络教育大学英语b统考题库真题
(2021-09-29 23:01:07)
标签:
2021年大学英语b2021年9月大学英语b大学英语b大学英语b统考题库 |
一、交际英语
1.- Must I take a taxi?
- No, you ________ . You can take my car.
A.had better to
B.don't
C.must not
D.don't have to
答案:D
远程教育、网络教育大学英语B、计算机应用基础,整套题库,整理归类完毕,全中文翻译,视频教程讲解,一次通过,索取请加
Q Q:
2.- Would you like to go to the concert with us this evening?
- ________
A.No, I already have plans.
B.I'd love to, but I'm busy tonight.
C.No, I really don't like being with you.
D.I'm ill, so I shouldn't go out.
答案:B
3.- Sorry I'm late.
- ________
A.You are
welcome.
B.It's a
pleasure.
C.Take
care.
D.Don't worry.
答案:D
4.- We are going to have a singing party tonight. Would you like to join us?
- ________
A.I'm afraid not, because I have to go to an important meeting.
B.Of course not. I have no idea.
C.No, I can't.
D.That's all set.
答案:A
5.- Could I speak to Don Watkins, please?
- ________
A.Speaking, please.
B.Oh, how are you?
C.I'm listening.
D.I'm Don.
答案:A
远程教育、网络教育大学英语B、计算机应用基础统考辅导
整套题库,精心整理并归类完毕,全中文翻译,视频教程讲解,零基础一次通过,索取请加
Q Q:
二、阅读理解
The word horsepower(马力)
Watt decided to find out how much work one strong horse could do in one minute. He called that unit one horsepower. With this unit he could measure the work his steam engine could do.
He discovered that a horse could lift a 3,300-pound weight 10 feet into the air in one minute. His engine could lift a 3,300-pound weight 100 feet in one minute.
Because his engine did ten times as much work as the horse, Watt called it a ten horsepower engine.
6.The passagesays that Watt made the first widely used steam engine.
A.T
B.F
答案:A
7.Watt made up a unit of measurement based on the strength of a horse.
A.T
B.F
答案:A
8.Watt wanted to find a way to lift a 3300-pound weight.
A.T
B.F
答案:B
9.One horsepower would equal the weight a horse could lift.
A.T
B.F
答案:B
10.The title of the passageis "How the Term Horsepower Came into Being".
A.T
B.F
答案:A
What makes a person a scientist?
(是什么使一个人成为科学家?)
The scientist’s knowledge must be exact. There is no room for half right or right just half the time. He must be as nearly right as the conditions permit. What works under one set of conditions at one time must work under the same conditions at other times. If the conditions are different, any changes the scientist observes in a demonstration must be explained by the changes in the conditions. This is one reason that investigations are important in science. Albert Einstein, who developed the Theory of Relativity, arrived at this theory through mathematics. The accuracy of his mathematics was later tested through investigations, and Einstein’s ideas were shown to be correct. A scientist uses many tools for measurements. Then the measurements are used to make mathematical calculations that may test his investigations.
11.What makes a scientist according to the passage? ________
A.The tools he uses.
B.The way he uses his tools.
C.His ways of learning.
D.The various tools he uses.
答案:B
12.The underlined part in the passage shows_______.
A.the importance of information
B.the importance of thinking
C.the difference between scientists and ordinary people
D.the difference between carpenters and people with other jobs
答案:C
13.A sound scientific theory should be one that _________.
A.works not only under one set of conditions at one time, but also under the same conditions at other times
B.does not allow any changes even under different conditions
C.can be used for many purposes
D.leaves no room for improvement
答案:A
14.The author quotes the case of Albert Einstein to illustrate __________.
A.that measurements are keys to success in science
B.that accuracy of mathematics
C.that investigations are important in science
D.that the mathematical calculations may test his investigations
答案:C
15.What is the main idea of the passage? ________
A.The theory of relativity.
B.Exactness is the core of science.
C.Scientists are different from ordinary people.
D.Exactness and ways of using tools are the keys to the making of a scientist.
答案:D
三、词汇与语法
16.When Laura finally arrived she apologized _______ so late.
A.for to come
B.that she was coming
C.for coming
D.to come
答案:C
17.Samuel Clemens, ________ as Mark Twain, was one of the most famous American writers.
A.to know
B.to be known
C.known
D.knowing
答案:C
18.She is not only my classmate ________ also my good friend.
A.or
B.but
C.and
D.too
答案:B
19.Tom is so talkative. I'm sure you'll soon get tired _______ him.
A.of
B.with
C.at
D.on
答案:A
20.He _______ lives in the house where he was born.
A.already
B.yet
C.still
D.ever
答案:C
四、完型填空
21.
A.decisions
B.Instead
C.more
D.strong
E.running
答案:D
22.
A.decisions
B.Instead
C.more
D.strong
E.running
答案:A
23.
A.decisions
B.Instead
C.more
D.strong
E.running
答案:E
24.
A.decisions
B.Instead
C.more
D.strong
E.running
答案:B
25.
A.decisions
B.Instead
C.more
D.strong
E.running
答案:C
五、英译汉
26.I used the bag to protect my face from the smoke and heat.
答案:我用包捂在脸上挡住烟和热。
27.Each year some of his money is given to the best scientists and writers of the world.
答案:每年他的一部分钱都会奖/发给世界上最优秀的科学家和作家。
28.Fires may do more damage than the earthquakes(地震).
答案:火灾所造成的损失可能比地震还严重。
29.This box can hold more books than that one.
答案:这个箱子比那个箱子能装更多的书。
30.I'm thinking about a visit to Paris.
答案:我在考虑去巴黎旅游。
31.I slept soundly all night.
答案:我整夜睡得很熟。
远程教育、网络教育大学英语B、计算机应用基础统考辅导
整套题库,精心整理并归类完毕,全中文翻译,视频教程讲解,零基础一次通过,索取请加
Q Q:
六、写作
32.写作
Instructions:根据下面所给的题目和提纲用英语写出一篇不少于80词的短文。
1.简述你的家乡;
2.你对家乡的印象。
My Hometown
My Hometown
My hometown is Haimen, which is not far from Shanghai. Haimen is a
modern city. There are lots of high buildings in it. Most of us
live in flats because we can be close to our friends. My
hometown/It