加载中…
个人资料
  • 博客等级:
  • 博客积分:
  • 博客访问:
  • 关注人气:
  • 获赠金笔:0支
  • 赠出金笔:0支
  • 荣誉徽章:
正文 字体大小:

[试题]八年级冀教版(上)Unit 3

(2007-10-20 15:29:38)
标签:

教育杂谈

 

[试题]八年级冀教版(上)Unit 3

I. Choose the best answers.(单项选择)

1.Which is ___ season in Beijing? I think it’s autumn.

A. good   B. better   C. best   D. the best

2.There is ___ with my computer. It doesn’t work.

A. nothing wrong    B. anything wrong

C. wrong something  D. something wrong

3.Mother is cooking supper. How nice it ___!

A. looks   B. smells   C. tastes    D. sounds

4.Are there any ___ on the farm? Yes, there are some .

A. horse   b. duck   C. cow    d. sheep

5.Miss Brown will teach ___ English next term.

A. us   B. we     C. our    D. ours

6.“May I help you?” “I’m looking for a skirt for my daughter. Do you have___ kinds?” 

A. the others   B. other    C. any other    D. any others

7. My mother bought a new coat ___me yesterday.

  A. for B. to C. in D. on

8.what would you like to drink? ___ please.

A. Two cup of coffee    B. Two cups of coffees

C. Two cups of coffee   D. Two cup of coffees

9.The book is yours. Let me ___ for you.

A. to pick up it    B. to pick it up

C. pick up it      D. pick it up

10.I can ___ work out the ____ question.

A. easy easily    B. easy easy

C. easily easy    D. easily easily

1.D 【解析】形容词的最高级前加the。

2.D 【解析】形容词修饰不定代词放后面,肯定句用something。

3.B 【解析】由于妈妈正在做饭,所以饭闻起来是香的。

4.D 【解析】据any得知,应用名词的复数形式,sheep的复数是原形.

5.A 【解析】动词teach后加宾格。

6.C 【解析】any other+名词复数表示一些其他的...

7.A 【解析】buy sth. for sb.为某人买某物.

8.C 【解析】coffee是不可数名词,而cup是可数的。

9.D 【解析】在let后作补语的动词用省略to的不定式。Pick up中up是副词,代词放于pick和up中间。

10.C 【解析】动词work由副词easily修饰,名词question由形容词easy 修饰.

II. Rewrote the following sentences.(句型转换)

1.I think Li Ming would like this jacket.(改为否定句)

_______________________________________________

2.Let me give you a big hug.(改为同义句)

________________________________________________

3.May I see it? What do you write in your card?(合并为一句)

_________________________________________________

4.Put up some pictures on the wall.(改为否定句)

____________ put up ____________ pictures on the wall.

5.I have been to Nanjing three times.(对划线部分提问)

____________ ____________times have you been to Nanjing?

1.解析:由think的宾语从句,否定句在主句否定。

答案:I don’t think Li Ming would like this jacket.

2.解析:give sb sth=give sth to sb意为给某人某物。

答案:Let me give a big hug to you.

3.解析:宾语从句用陈述句的语序。

答案:May I see what you write in your card?

4.解析:祈使句的否定形式在句首加Don’t。some用在肯定句中,否定句用any.答案:Don’t, any

5.解析:提问数量可数名词的数量用How many。答案:How many.

Ⅲ. Choose the right sentences to complete the dialogue.

 (选择正确的句子完成对话)

A. Do you have any other sizes?   B. How much for them?

C. Okay. Please try them on.         D. Oh, they’re red.

E. What can I do for you?     F. They fit me well.

(C=Clerk M=Mum J=Jim)

C:     

M: I’m looking for a pair of runners for my son. Do you have any Size 40?

C: I’ll see what I have....Ah, here you are.

M: Thanks.       I don’t like this colour. Do you have any other colours?

C:I have blue and white ones.

M: The blue ones look nice. What do you think, dear?

J: Hmm, I like the white ones better.

M:    

J: Great!    4    

M:     

C:68 yuan.

M: Okay, we’ll take them.

1.解析:由下句“我想为我的儿子买一双跑鞋。”可知,本句应为What can I do for you?意为你想要买什么?这是售货员常说的一句话。答案:E

2.解析:根据下句谈论的是颜色可知应选D。意为这是红色,我不喜欢红色。

答案:D

3.解析:本句意为好的,请试一试。

答案:C

4.解析:由Great可知,应是合适的。本句意为太好了,它们很适合我。

答案:F

5.解析:下句回答的是价钱,本句应提问多少钱,因此选B。

答案:B

IV. Cloze (完形填空)

Mother’s Day is celebrated in the U.S. It’s also a holiday in some       countries. It’s on the second Sunday in May. It is a day to thank mothers.     that day mothers usually    flowers and cards. On the cards, children will write “Thanks, mum”, “To the best mother in the world” “Best   for Mother’s Day” and so on.

Where does the idea for the holiday    ?We should thank Miss Anna Javis. She brought up the idea of having      day. She        west Virginia. Her mother       on May 9,1906.

She    her mother. She wrote letters to   10    important persons. In her letters she asked them to decide a day for all mothers. Then Mother’s Day was made on the second Sunday in May by the U.S. in 1913.

On that day, children give presents to their mothers, and the whole family go out and try to do something nice for their mothers.

1.A.the other                B. another                     

C. others             D. other

2. A. On  B. At       C. In    D. Of

3.A. buy    B. receive    C. send      D. borrow

4.A. wish          B. to wish   C. wishes   D. wished

5.A. be from                   B. is from                            C. come from               D. came from

6.A.so a     B. such a        C. a such    D. such

7.A. lived on                 B. lived to                  

C. lived for                  D. lived in

8.A.died    B. dead    C. is dead   D. die

9.A.hadn’t deep love for                               

B. had a deep love to

C. hated                                           

D. had a deep love for

10.A.some   B. any   C. much       D. a lot

1.解析:本句话意为母亲节也是一些其它的国家的假日。Other指其它的,后面有名词复数countries,other就不加s了。答案:D

2. 解析:在某一天用介词on。答案:A

3. 解析:本句话意为在母亲节那天,母亲们收到很多花。 receive有收到的意思,因此选B。答案:B

4. 解析:wish作名词时,复数加es。答案:C

5. 解析:本句是特殊疑问句,问句已提前助动词does,后面应用动词原形。答案:C

6. 解析:such a day,意为如此的一天,so+a+名词单数, 表示如此的…答案:B

7. 解析:live in+地点  是固定结构,表示居住在某处答案:D

8. 解析:有过去的时间状语on May 9,1906.可知,本句是一般过去时,die的过去式是died。答案:A

9. 解析:本句话的意为她深深的爱着他的妈妈,首先排除选项AC.

have a love for sb是固定结构,因此选D。答案:D

10. 解析:本句时肯定句,且persons是可数名词复数,由此排除选项BC, a lot修饰名词时加of。答案:A

V. Reading comprehension(阅读理解)

(A)

Every year there is a Spring Festival in China. Usually it is in January or February. It is the most important(重要的) festival in China. So before it comes, everyone is going to prepare(准备) things. And they buy beef(牛肉),chicken, fruit and many other things. And they often make a special food called(叫做) “dumplings”. It means “coming together” in Chinese.

 On the days before the festival, parents buy new clothes for their children and children also buy gifts for their parents. On the festival’s eve(除夕),all the family come back to their homes. This is a happy moment(时刻).They sing, dance and play cards. When they are having supper, they give each other the best wishes for the coming year. They all have a good time.

1.Which is the most important festival in China?

A. Women’s Day.           B. The Spring Festival.

C. Children’s Day.             D. International Workers’ Day.

2.The Chinese usually have their Spring Festival in ____________.

A. January or February      B. February or March

C. September or October    D. December or January

3.What’s the special food for the Spring Festival in China?

A. Meat.     B. Fish.   C. Dumplings.   D. Noodles.

4.The food “dumplings” means ____________.

A. being delicious          B. being hungry            

C. coming together        D. coming back

5.When they are having supper on the festival’s eve, the Chinese _________.

A. sing, dance and play cards       B. buy each other gifts

C. never drink               D. give each other the best wishes

1. 解析:第三句话意为在中国它是最重要的节日,句中它指春节,因此选B.答案:B

2. 解析:根据文中第二句话可知,中国人过春节通常在一月或二月。

答案:A

3. 解析:由第一段倒数第二句话得知,饺子是中国过春节特殊的食物。答案:C

4. 解析:由第一段最后一句话可知应选选项C。答案:C

5. 解析:第二段倒数第二话意为当人们在除夕夜吃晚饭时,互相祝福。答案:D

(B)

Tom was a good boy. He was seven years old, and he was going to school soon.

But Tom had a shortcoming(缺点).He could not get up early. He slept until nine or ten o’ clock in the morning.

His mother didn’t want Tom to be late for school. So she bought him an alarm clock(闹钟).She said to Tom, “You must get up when you hear the clock ring.”

“Yes, Mum,” Tom said. And from then on, Tom got up when he heard the clock ring at six thirty every morning.

One day his mother forgot to wind up(拧紧发条)the clock. And the next morning Tom didn’t get up at six thirty. It was time for breakfast. Mother went to wake him up. Torn was in bed and his eyes were open. He said to his mother, “I woke up very early.”

“Then why didn’t you get up?” Mother was angry.

“You told me that I must get up when I hear the clock ring. So I am still waiting for the bell.”

1.Tom couldn’t get up early in the morning,____________.

A. so he was a bad boy  B. but he was still a good boy

C. so he was often late for school D. but he went to school in time

2.Before Tom’s mother bought a clock for him, he always ____________.

A. got up early              B. got up late

C. went to bed late        D. went to bed early

3.Tom usually got up ____________ after he had a clock.

A. early   B. late  C. at nine  D. earlier than his mother

4.One day, the clock didn’t ring ____________.

A. but Tom still got up early   B. so Tom didn’t wake up early

C. so Tom slept late           D. but Tom still woke up early

5.Tom didn’t get up early one day, because ____________.

A. his mother didn’t go to wake him up       B. he went to bed too late

C. the clock didn’t ring         D. he didn’t want to go to school

1. 解析:根据第一段第一句话得知。答案:B

2. 解析:由第二段可知,汤姆每天起得很晚,经常睡到9点或10点。

答案:B

3. 解析:文中第四段讲到,自从他妈妈为他买了钟表后,他每天6点半起床。答案:A

4. 解析:第五段最后一句话以为,我醒的很早。因此选D.答案:D

5. 解析:由最后一段可知,汤姆没有起床,是因为钟表没有响,他在等铃声。答案:C

VI. Writing(写作)

  你知道父母的生日吗?假如下周五是你妈妈的生日,你准备为他举办一次聚会,请你为此制定一个计划。(60—70词左右)

你可以告诉我们:

1.       What things do you need for the party?

2.       Where will you hold(举行)the party?

3.       Who will come to the party?

4.       Who will bring the birthday cake?

5.       What will you say to your mother?

写作指导:要注意妈妈的生日是下周五,时态应用将来时。提示是以问题的形式出现的,要写出所提示的,还要有相应的扩展。

参考答案:

It will be my mother’s birthday next Friday. I think it will be an important day. I want to do something special for my mother. On that day I will make a special breakfast and hold a birthday party for her. I need some food, fruits and drinks for the party. The party will be held at home. I will invite some good friends of my mother’s to the party. And I will give her a big birthday cake and say “Happy birthday and I love you, mum.”  to her. In a word, I hope my mother will have a good time.

 

 

0

阅读 收藏 喜欢 打印举报/Report
  

新浪BLOG意见反馈留言板 欢迎批评指正

新浪简介 | About Sina | 广告服务 | 联系我们 | 招聘信息 | 网站律师 | SINA English | 产品答疑

新浪公司 版权所有