加载中…
个人资料
  • 博客等级:
  • 博客积分:
  • 博客访问:
  • 关注人气:
  • 获赠金笔:0支
  • 赠出金笔:0支
  • 荣誉徽章:
正文 字体大小:

东京奥运会-原创高考阅读理解

(2020-04-01 19:03:41)
标签:

2020高考

英语高考应对

高考英语阅读

东京奥运会

分类: 模拟试题
东京奥运会-原创高考阅读理解

东京奥运会-原创高考阅读理解

With a $5.9 billion budget and a decade of planning behind it, the 2020 Summer Olympics in Tokyo had been expected to draw 11,000 of the world’s elite athletes and more than 600,000 tourists when it starts in late July. But with the coronavirus spreading rapidly, and Japan having already closed schools and canceled public events, the International Olympic Committee is reportedly assessing its options — including a games with few, if any, spectators. 

That prospect is becoming less unthinkable by the day. Some U.S. college basketball, European soccer, and Japanese baseball teams are competing in empty venues. The annual Formula One race in Bahrain on March 22 will be run without any fans.  Even the Olympic torch-lighting ceremony, which usually takes place in Greece amid much fanfare, is scheduled to occur this week without spectators. 

For organizers, an Olympics behind closed doors may be the best of a bunch of bad options. It would satisfy the athletes and, equally important, the media companies that pay the IOC billions to broadcast the events — but only if they happen. 

What’s more, in-person fans are a diminishing source of revenue. When Atlanta hosted the 1996 Summer Games, tickets accounted for 25% of the budget. In Tokyo, they are half that. In a sign of things to come, Japan’s bid for the 2022 World Cup included technology to broadcast the matches worldwide using holograms, meaning a packed stadium in Brazil could see the games unfold on the field much like those seeing the real event in Osaka.

“If it’s an issue of people physically being unable to go to the games, that’s not as big an issue as people [not] watching the games through broadcasts,” says Harvey Schiller, a longtime sports and media executive who ran the U.S. Olympic Committee from 1990 to 1994. Of the $5.7 billion the IOC earned in the last four-year Olympic cycle, almost three-quarters came from media companies. An additional 18% came from top-tier sponsors, most of which are locked into the Olympics far beyond 2020.

1.      According to the first paragraph, it is clear that ______.

A.    Japan has decided to cancel the 2020 Summer Olympics.

B.     more than 600,000 tourists have visited Japan in the past decade.

C.     it has taken Japan 10 years to prepare for the Olympic Games.

D.    the IOC has decided to hold the games with no audience.

2.      The underlined word “elite” in Paragraph 1 probably means ______.

A.    excellent        B. beautiful                 C. enthusiastic            D. important

3.      What’s the main idea of Paragraph 2?

A.    Many events have taken place around the world.

B.     Many examples are given where there are games without spectators.

C.     The 2020 Summer Olympic games in Tokyo will be put off.

D.    The Olympic torch-lighting ceremony will be held in Japan.

4.      It can be inferred from Paragraph 4 that ______.

A.    the revenue percentage from selling tickets has been going down

B.     2022 World Cup will take place in Brazil

C.     the 1996 Summer Olympics was held in Atlanta

D.    high tech will play an important role in the 2020 Summer Olympics

5.      According to the passage, who paid the most money for the Olympic Games?

A.    The audience.                                   B. The sponsors. 

C. The host country.                                D. The media companies.

 

CABAD

解析:

1.      细节理解。根据第一段a decade of planning behind it判断。

2.      猜测词义。能参加奥运会的都是“优秀”运动员。

3.      中心思想(段落大意)。说举例明许多活动都可以没有观众(或粉丝)参与。

4.      推理判断。需要注意代词that指代上文中的亚特兰大奥运会的budget

5.      细节理解。根据最后一段Of the $5.7 billion the IOC earned in the last four-year Olympic cycle, almost three-quarters came from media companies.


0

阅读 收藏 喜欢 打印举报/Report
  

新浪BLOG意见反馈留言板 欢迎批评指正

新浪简介 | About Sina | 广告服务 | 联系我们 | 招聘信息 | 网站律师 | SINA English | 产品答疑

新浪公司 版权所有