2021年旅林题库第八次英语周考卷2021-03-21
(2021-03-20 19:20:58)
标签:
2021年旅林题库第八次英语周考卷毛里林 |
分类: 高考指导 |
命题人:毛里林
第一部分 听力(共两节,满分30分)
做题时,先将答案标在试卷上。录音内容结束后,你将有两分钟的时间将试卷上的答案转涂到答题卡上。
第一节 (共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)
1. Where does the conversation probably take
place?
A. In the street.
2. What did Carl do?
A. He designed a medal.
3. What does the man do?
A. He's a shop assistant.
4. When will the flight arrive?
A. At 18: 20.
5. How can the man improve his article?
A. By deleting unnecessary words.
B. By adding a couple of points.
C. By correcting grammar mistakes.
第二节(共15小题: 每小题1.5分,满分22.5分)
听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置,听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。
听第6段材料,回答第6、7题。
6. What does Bill often do on Friday
night?
A. Visit his parents.
7. Who watches musical plays most often?
A. Bill.
听第7段材料,回答第8、9题。
8. Why does David want to speak to Mike?
A. To invite him to a party.
9. What do we know about the speakers?
A. They are colleagues.
听第8段材料,回答第10至12题。
10. What kind of camera does the man want?
A. A TV camera.
11. Which function is the man most interested
in?
A. Auto-focus.
12. How much would the man pay for the second
camera?
A. 950 euros.
听第9段材料,回答第13至16题。
13. Who is Clifford?
A. A fictional character.
14. Who suggested that Norman paint for children's
books?
A. His wife.
15. What is Norman's story based on?
A. A book.
16. What is it that shocked Norman?
A.His editor's disagreement.
听第10段材料,回答第17至20题。
17. Who would like to make small talk according to the
speaker?
A. Relatives.
18. Why do people have small talk?
A. To show friendliness.
19. Which of the following is a frequent topic in small
talk?
A. Movies.
20. What docs the speaker recommend at the end of his
lecture?
A. Making small talk
interesting.
C. Asking open-ended questions.
第二部分
第一节(共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)
阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。
A
In a study published in the U. S. journal Science, researchers from the Chinese Academy of Agricultural Sciences(CAAS) and the University of Florida identified the chemical combinations and genetic recipe for better tomato flavor.
For the study, a 170-person consumer group was created to evaluate 160 tomato samples representing 101 varieties, based on qualities such as “overall liking” and “flavor degree”. The results pointed to dozens of chemical compounds of interest, and further research using a statistical model discovered 33 flavor compounds connected with consumer liking, such as glucose(葡萄糖). The reason why modern tomatoes don't taste good anymore is that a total of 13 of these flavor-associated compounds “were significantly reduced in modern varieties”, their paper wrote. Moreover, the researchers found that smaller fruit tended to have greater sugar content, suggesting that “selection for more sizable tomatoes has cost sweetness and flavor”.
Based on this knowledge, Huang and Professor Harry Klee of the University of Florida studied the whole genomes of 398 varieties of tomato, identifying about 250 positions of genes on a chromosome(染色体), which controlled tomato flavor.
“We're just fixing what has been damaged over the last half century to push them back to where they were a century ago,” said Klee in a statement. “We can make the supermarket tomato taste noticeably better.” Klee said new tomato varieties with better flavor could be ready in three to four years. In addition, “the genes and pathways identified here in the tomato almost certainly point to pathways worth researching for improvement of flavor quality in other fruit crops.” they wrote.
21. According to the text, the study ________.
A. was done with the background of declining flavor of tomatoes
B. was carried out just through a survey by American scientists
C. was completely focused on the genes of different tomatoes
D. was conducted only by Chinese researchers from the CAAS
22. The researchers have found that ________ in the study.
A. not all the modern tomatoes taste sweet enough
B. some genetic positions affect the taste of tomatoes
C. some chemical compounds make tomatoes less tasty
D. bigger tomatoes are much sweeter than smaller ones
23. What is the influence of the study according to the text?
A. It has fixed all the genes of existing tomatoes.
B. It provides a road for where to plant tomatoes with better flavor.
C. It makes it possible for us to have noticeably more tasty tomatoes next year.
D. It lays the foundation for further researches improving other fruit crops' taste.
B
Facilities like electric rice cookers, microwaves, and electric kettles, make it easy for people to keep food warm and enjoy a comfortable winter. So how did Chinese people in ancient times keep food warm in winter without these? In fact, ancient Chinese people used their own methods of heat preservation as early as the Shang and Zhou dynasties.
“Wen Ding”,ancient rice cooker
One of the major functions of an electric rice cooker is to keep food warm. The “Wen Ding”, an ancient cooking container, served the same purpose, but instead of using electric energy, the ancient cooking container preserved heart by burning fuels like charcoal.
The “Wen Ding” unearthed in Nanjing in 1989 is thought to be the
oldest of its kind discovered in China, dating back to the Stone
Age.
“Ran LU”,ancient small hot pot
The “Ran LU” is a small size cooking vessel(器皿)
Bronze You,ancient kettle
The Bronze You was one of the most common wine containers during the Shang and Zhou dynasties. The Bronze You can also be used to warm wine. For example, the Bronze You with beast mask design, unearthed in Jiangxi province, has an opening where charcoals could be placed. Just as people today can't do without an electric kettle, the Bronze You allowed people to enjoy a hot drink.
Bronze Yan,ancient steamer
Although the “Wen Ding” was effective at keeping food warm, the ancient Chinese people later found that its burning produced pollution. As a result, the Bronze Yan was made with a two-tier structure and used to steam rice and other grains. After the Eastern Han Dynasty(AD 25-AD 220), further improvements to the Bronze Yan led to the modern-day steamer.
24.
A. In the Zhou Dynasty.
C. In the Eastern Han Dynasty.
25. The Bronze You, unearthed in Jiangxi province, has an opening to________.
A.place charcoals
26. What is the unique advantage of the Bronze Yan?
A. It is warm.
C. It is environment-friendly.
27. Among the following products, which one may have the longest history?
A. The “Wen Ding”.
C
Whenever it comes to holidays, my mother makes fun of my sister and me about how we “make out like robbers.” She is referring to the fact that we are half Jewish and half Indian, so we receive gifts on both the festivals of lights: Hanukkah and Diwali. Though my mother teases us, I do not mind getting two sets of gifts!
Hanukkah is celebrated on the 25th day Of the Jewish month, which is usually sometime in December. On Hanukkah, like most Jewish families, we light a menorah and say a prayer each night. We also say a special prayer on the first night. After that, it is a tradition for my sister and me to do “hot and cold” for our hidden Hanukkah gifts. When we walk towards the gift, our parents say “hot” and when we walk farther away, they say “cold”. We each receive one present every night of Hanukkah. Another part I like about this holiday is seeing family members who we do not see often. My aunt usually stays for a few days, and we sometimes visit other relatives.
Diwali is observed on the 13th day of the dark fortnight of the month of Ashwin(October/ November). To celebrate Diwali, my family does a pooja, or prayers, in honor of the goddess Lakshmi. Since she is the goddess of wealth and prosperity, the pooja includes washing silver coins in milk and water. In India, people decorate their houses with lamps, similar to the way you might light up your house for Christmas. My family just place a few candles outside. We also set off firecrackers, which is my favorite part. We often do this activity with friends to add to the excitement.
Both holidays have different histories and stories. We celebrate them in different ways, yet they both have the same meaning. They both translate into Festival of Lights, and they both mean family and presents for me!
28. Why does the author receive gifts on both Hanukkah and Diwali?
A. He lives in a heavy-purse family.
B. He lives in two different countries.
C. His parents like observing their different cultures.
D. His parents like spending money buying gifts for them.
29. What does the Underlined phrase“hot and cold”in Paragraph 2 refer to?
A. A kind of Hanukkah game.
B. A sort of Hanukkah gift.
30. We can learn from the text that Hanukkah and Diwali __________ .
A. share the same history and
culture
C. arouse the families to do their
prayers
31. What is the author’s attitude towards Hanukkah and Diwali?
A. She likes Diwali much better.
C. She doesn’t like both of them.
D
When I was a freshman, on Christmas break I went home and looked through the bags of clothes Mom intended to give away. I took a baggy red shirt, for I needed something to wear in art class. Mom was surprised. She wore that when she was pregnant with my younger brother.
The red shirt became a part of my college wardrobe. After
graduation, I wore the shirt the day I moved into my new apartment
and on Saturday morning when I cleaned. When I became pregnant, I
wore the red shirt during big-belly days. I missed Mom and the rest
of my family. But that shirt helped. I smiled, remembering that
Mother had worn it when she was pregnant, 15 years earlier. That
Christmas, thinking of the warm feelings the shirt had given me, I
wrapped it in holiday paper and sent it to Mom. When Mom wrote to
thank me for her “real” gift, she said the red shirt was lovely.
She never mentioned it again. The next year, when my husband and I
moved the kitchen table, I noticed something red taped to its
bottom. It was the shirt! And so the
pattern
On our next visit home, I secretly placed the shirt under Mom and Dad's mattress. Two years passed before I discovered it under the base of our living-room floor lamp. The red shirt was just what I needed now while refinishing furniture. The walnut stains added character.
Years later, my husband and I divorced. With my three children, I prepared to move back to Illinois, depressed. Suddenly I saw the stained red shirt. I smiled. After unpacking in our new home I visited her, and I hid it in her bottom dresser drawer. Meanwhile, I found a good job at a radio station. A year later I discovered the red shirt hidden in a rag bag in my cleaning closet. The shirt was Mother's final gift. Mother died three months later.
I was tempted to send the red shirt, faded but in decent shape, with her to her grave. But I'm glad I didn't, my older daughter is in college now, majoring in art. And every art student needs a baggy red shirt to wear to art class.
32. Where did the author get the shirt for the first time?
A. In art class in
university.
C. In unwanted bags of
clothes.
33. How did the shirt help the author according to Para.2?
A. It relieved homesickness from the author.
B. It made her find a good job at a radio station.
C. It was the only clothes that the author had for art class.
D. It was the cheapest gift to give to her Mom for Christmas.
34. What does the underlined phrase “the pattern” refer to in the text?
A. Tapping something to the bottom of the
table.
C. Moving the kitchen table
regularly.
35. What is the important reason for the author's valuing the shirt so much?
A. That it is still in decent shape though
faded.
C. That it symbolizes mother's
love.
第二节(共5小题;每小题2.5分, 满分12.5分)
阅读下面短文, 从短文后的选项中选出可以填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。
Do’s and Don’ts of Donating
Do Prepare Your Clothes.
37.________
Don't even think of donating these items.
Don't donate large appliances.
Don't donate recalled items.
A. They're all acceptable items for donation, too.
B. Instead of donating an unwanted large appliance, call your local trash collection company and arrange for their safe disposal.
C. But unfortunately some people will throw away the contents of their home without a second thought.
D. Before you bag up these pieces, inspect each one to ensure that they're in good condition and ready to be owned by someone else.
E. Don't donate damaged items.
F. Clothes aren't the only household items that can be donated.
G. Think of the well-being of others before dropping off something that’s viewed as a hidden danger in your own house.
第三部分 语言运用(共两节,满分30分)
第一节 (共15小题;每小题1分,满分15分)
阅读下面短文,从短文后各题所给的A、B、C和D四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项。
41. A.
calculate
42. A.
imagined
43. A.
annoyed
44. A.
arriving
45. A.
funny
46. A.
tour
47. A.
nice
48. A.
build
49. A.
hunted
50. A.
satisfaction
51. A.
left
52. A.
tidy
53. A. By the
way
54. A.
survived
55. A.
smarter
第二节
阅读下面材料,在空白处填入适当的内容(1个单词)或括号内单词的正确形式。
Global
health
第四部分
第一节
注意:
Dear
friends,
The Students’ Union
第三节
注意:
1.续写词数应为150左右:
2.请按如下格式在答题卡的相应位置作答。
Para1:
Para2:
2021年旅林题库第八次英语周考卷(高三版)答案
命题人:毛里林
一.听力部分(据2020年全国高考一卷改编):
二.阅读理解
21.A 细节理解题。根据第二段内容“In recent years, consumers often complain that the modern tomato is less flavorful than it once was,” said co-principal researcher Sanwen Huang. “Our results provide a practical road map for breeding tomato varieties with better flavor.”(“近年来,消费者经常抱怨现代的西红柿味道远不如以前”“我们的研究为能吃到各种美味的西红柿提供可实现的蓝图。”)可知,此研究背景是现代西红柿味道下降,故选A。
22.B 细节理解题。根据倒数第二段identifying about 250 positions of genes on a chromosome(染色体), which controlled tomato flavor可知,一些染色体上基因的位置控制西红柿的味道,故B正确。
23.D 推理判断题。根据最后一段内容“the genes
and pathways identified here in the tomato almost certainly point
to pathways worth researching for improvement of flavor quality in
other fruit crops,”可知,此研究为进一步研究改进其他水果作物口味奠定了基础,故选D。
24-27 BACA
24. B 细节理解题。根据“Ran LU”,ancient small hot pot中Some experts have concluded that the vessel's structure suggests it may have been used as a small hot pot and that these vessels became popular in the Warring States Period(475-221 BC).可知选B。
25. A 细节理解题。根据Bronze You,ancient kettle中For example, the Bronze You with beast mask design,unearthed in Jiangxi province,has an opening where charcoals could be paced.可知选A。
26. C 推理判断题。根据Bronze Yan,ancient steamer中Although the “Wen Ding”. was effective at keeping food warm, the ancient Chinese people later found that its burning produced pollution. As a result,the Bronze Yan was made with a two-tier structure and used to steam rice and other grains.可知Bronze Yan的优势在于有环保作用,故选C。
27. A 细节理解题。根据“Wen Ding”,ancient rice
cooker中The“Wen Ding”unearthed in Nanjing in 1989 is
thought to be the oldest of its kind discovered in
China,dating back to the Stone Age.可知“Wen
Ding”历史最悠久。故选A。
28. C
29. A
30. C
31. B
32-35 CABC
文章围绕一件本来准备捐献的红衬衫,描述母女之间互赠红衬衫作为礼物,以及母亲及红衬衫带给自己的力量。
32.
33.A 根据第二段句子I missed Mom and the rest of my family. But that shirt helped.(我想念妈妈和其他家人。但是这件红衬衫帮助了我。)可知,这件红衬衫缓解了作者想家的情感。
34.B 根据语境描述,母女之间秘密给予红衬衫成为了一种固定的模式,故这里“模式”的含义是“悄悄地给予以及接受红衬衫”。
35.C 因为红衬衫代表了母亲的爱,所以作者珍视红衬衫。
三.七选五题
36. D 考查上下文理解和推理判断。根据段落标题和空格下文“Make sure all buttons are accounted for, and that you can't see any dirty marks, or damage.”可知,本段讲述捐赠前的准备工作,需要保持捐赠物没有污渍、没有损坏,因此推断空格处选D项“在你打包以前,检查每一件物品确保它们都状况良好,可以为别人拥有”合适。故D项正确。
37. E 考查段落大意和推理判断。本段主要讲述捐赠最需要记住的是确保物品状况良好,可以使用,没有人想要坏掉的物品。因此推断空格处选E项“不要捐赠坏掉的东西”合适。故E项正确。
38. C 考查上下文理解和推理判断。本段讲述不能捐赠的物品。有点常识的人就知道哪些东西可以捐赠,因此推断空格处选C项“但是不幸地是,一些人不假思索就扔掉家里的东西”合适。故C项正确。
39. B 考查上下文理解和推理判断。本段讲述不要捐赠大电器,处于健康和安全考虑二手电器不能捐赠,因此推断空格处选B项“不要捐赠不受欢迎的大型电器,打电话给当地的垃圾收集公司让他们安全处理”合适。故B项正确。
40. G 考查段落理解和句际关系。本段主要讲述危险物品应当扔掉,不要捐赠给别人,扔掉被看作是有安全隐患的东西之前要考虑别人的健康,因此推断空格处选G项。
四.完形填空
五.语法填空
Global health
六.应用文写作
Dear friends,
Thank you!
第二节

加载中…