加载中…
个人资料
  • 博客等级:
  • 博客积分:
  • 博客访问:
  • 关注人气:
  • 获赠金笔:0支
  • 赠出金笔:0支
  • 荣誉徽章:
正文 字体大小:

2014年广东省高考英语听说考试真题B

(2014-10-11 20:47:49)
标签:

教育

分类: 学科资源

2014年广东省高考英语听说考试真题B

Part B Role Play

Tapescript:

W: Good morning, Dr. Brown.

M: Good morning.

W: This is a very good place for old people. They are taken good care of here. It’s very impressive.

M: Yes. They can enjoy their life comfortably.

W: What do they do every day here?

M: Well, as they like, we have a TV room, a chess room and a library. We even have a piano. Mrs. Jones, that old lady there plays the piano very well. She used to be a piano teacher.

W: That’s great. So they’ve got many activities and their life is very colorful and meaningful.

M: Yes. We are trying our best to make them feel at home.

 

三问部分:

Question 1:How do you solve old people’s health problem?/How do you deal with old people’s health problem?

Answer 1: Yeah, old people tend to have poor health. We have two doctors and fourteen nurses here. They deal with small problems such as colds and stomach problems. But for some major health problems, we send them to the nearby hospitals.

Question 2:Who pays for their living expenses here?/Who pays them for the living expenses here?

Answer 2:Well, the government pays for most of their living expenses, such as food, accommodation, medical care and so on. And the old people just need to pay a small sum of money, about $200 a month. Most of them can afford it.

Question 3:How often do their children come to see them?/How often do their children come to visit them?

Answer 3:Some old people hope to see their families very often, but normally on weekends their children come and visit them. On some special days, such as birthdays and festivals, they take theirparents home to celebrate with other family members.

五答部分:

Question 1:What did Mrs. Jones use to be?

Answer 1:A piano teacher.

Question 2:How many nurses are there in this place?

Answer 2:Fourteen.

Question3:What will be done when old people have serious diseases?

Answer 3: They will be sent to the nearby hospital.

Question 4:Who pays for most of their living expenses?

Answer 4:The government.

Question 5:When will the children take their parents home?

Answer 5:On some special days, such as birthdays and festivals.

 

Part C Retelling

Tapescript:

Fear of the Dark

Mary was terrified of the dark. When the lights were off at night, everything in her bedroom looked like terrible things. Many times her parents explained that people could not see clearly in the dark, so everything became strange. But Mary still had an awful feeling of fear in the dark.

One day, her aunt came for a visit. She was famous for her courage and for her many adventures. Mary asked her aunt for help to overcome her fear. Her aunt told Mary a secret: when you are afraid of the things in your bedroom, close your eyes and touch them with your hands. You’ll know there is nothing to be afraid of.

That night, Mary turned off the light. After a while, she felt afraid of the things in the bedroom again. Following her aunt’s advice, she closed her eyes, gathering all her courage. She then moved forward and touched something soft. Her big smile appeared on Mary’s face. She realized that it was her favorite toy bear. Excited, Mary touched everything in her room with her eyes closed. All the things that seemed terrible were actually her toys. Mary was not afraid of the dark anymore. 

 

参考复述:

Mary was afraid of the dark. When she looked around when the lights were off, she seemed to see all kinds of scary things. Her parents said she shouldn’t be afraid, but their advice didn’t help her. Then one day her aunt visited. Her aunt was famous for her adventures and bravery, so Mary was eager to talk with her. Her aunt told Mary that she should just touch whatever was scaring her. Then she’d see there is nothing to be scared of. That night, Mary tried it. She saw something scary, but when she touched it, she found it was only her favorite toy bear. She felt happy, and touched everything else in her room. They all turned out to be toys. After that, she wasn’t afraid of the dark anymore.      

0

阅读 收藏 喜欢 打印举报/Report
  

新浪BLOG意见反馈留言板 欢迎批评指正

新浪简介 | About Sina | 广告服务 | 联系我们 | 招聘信息 | 网站律师 | SINA English | 产品答疑

新浪公司 版权所有