加载中…
个人资料
plum
plum
  • 博客等级:
  • 博客积分:0
  • 博客访问:14,088
  • 关注人气:44
  • 获赠金笔:0支
  • 赠出金笔:0支
  • 荣誉徽章:
相关博文
推荐博文
谁看过这篇博文
加载中…
正文 字体大小:

北京大学新的法学院教学大楼(Kaokaistudio)

(2011-01-05 10:15:44)
标签:

中国

北京大学

法学院

古迹保护

美国基金会

文化

分类: 建筑

PKU University of Law by Kokaistudios

Architecture firm Kokaistudios have completed a new building housing the faculty of law at Peking University in Beijing.

建筑师事务所Kokaistudios建成了北京大学新的法学院教学楼。

PKU University of Law by Kokaistudios

The top part of the building overhangs the bottom structure on all sides, with a rhythm of rectangular apertures covering its facade.

建筑的上部全部悬架于底部结构之上,并在外立面上顺序排列着长方形钢板开口。

PKU University of Law by Kokaistudios

The building is clad in local stone.

外墙为当地的石材。

PKU University of Law by Kokaistudios

See all our stories on buildings for education in our Dezeen archive.

More architecture stories »

PKU University of Law by Kokaistudios

Photographs are by Charlie Xia.

The following information is from the architects:


PKU UNIVERSITY OF LAW

BALANCE ARCHITECTURE WITH LIGHT

A challenging project for the most prestigious University in China in the heart of its historical campus.

在中国久负盛名的大学内一个具有挑战性的项目。

In 2009 a prestigious American Foundation and Beijing University invited Kokaistudios to design the building for the new faculty of law located in a prestigious location within the historical campus of China leading University.

2009年一家世界闻名的美国基金会和北京大学合作邀请Kolaistudios在历史悠久的北大校园内设计建造法学院的新的教学楼。

PKU University of Law by Kokaistudios

This particular site, where the pagoda symbol of the university is standing, required considerable effort in terms of design in order to find architectural answers that could satisfy and meld in a harmonious way the heritage elements. The beautiful natural environment and the new contemporary building.

在这座具有众多悠久古迹的校园里面,如何将历史传统完美的融合在设计当中成为了设计师最为关注的问题。建筑应该融入周围的优美的自然环境中,而不是显的突兀。

PKU University of Law by Kokaistudios

This prestigious project, completed in October 2010, is considered the milestone of a new era for Beijing University, and a symbol for better and more environmentally sustainable standard of living for the future University Community and for architectural buildings within that community.

大楼的建设在2010年10月竣工,被认为在北京大学的建筑史上具有里程碑的意义,为未来大学社区以及社区当中的建筑如何达到绿色环保和可持续发展的标准提供了成功的案例。

PKU University of Law by Kokaistudios

This project has been conceived on a rigid volumetric shape imposed by the strict regulation protecting the historical site and at the same time by the necessity to fulfill all the functional requirements of the new faculty. The rigorous style requested to be accepted by the large number of heritage commissions have been interpretated in creative way by Kokaistudios by proposing an elegant use of few materials, concrete plasters and local stones with capabilities to transmit day light and a clever use of skylights, sinking gardens in order to increase the use of natural light and thermal efficiency of the building.

建筑外形坚实牢固,建设当中不仅要严格执行古迹保护的法规,同时也满足了作为法学院教学所必须的各项功能。为了使建筑严谨的风格得到众多的遗产保护协会的认可,Kolaistudios 设计当中提出了巧妙的使用较少的材料,混凝土石膏和当地石材的方案,以便吸纳更多的日光,并通过灵活的运用天窗,以及下沉的花园来增加自然光的渗入并提高建筑的热效率。

 

PKU University of Law by Kokaistudios

Click for larger image

Kokaistudios transformed the facades to become light filters and diffusing soft daylight light all over the interiors. The entire system of internal spaces has been designed by our team so to upgrade the standards of working, living, and studying of the future professors and students, using sustainable materials and creating aggregation facilities and spaces that could satisfy the flexible demands of the faculty in the future.

Kokaistudios将外墙设计成了一个滤光器,将柔和的日光发散到室内。整个内部空间系统的设计为老师和学生在建筑中的工作,学习和生活创作了更好的条件,并通过可持续利用的材料创造了更为紧密的空间,提供了集中的设备,以在未来的教学中满足教学人员的不同需求。

PKU University of Law by Kokaistudios

Click for larger image

Architects: Kokaistudios

建筑事务所:Kokaistudios
Location: Beijing, China

地点:中国 北京
Team: Andrea Destefanis, Filippo Gabbiani, Li Wei, Fang Wei Yi, Liu Wen Wen, Yu Feng
Local

设计团队:Andrea Destefanis, Filippo Gabbiani, Li Wei, Fang Wei Yi, Liu Wen Wen, Yu Feng
Local
Architect: BIAD

建筑师:BIAD
Structure: BIAD

结构:BIAD
Mechanics & Electricity: BIAD

机械&电力:BIAD
Project Area: 10,000 sqm

占地面积:10,000平方米


0

阅读 评论 收藏 转载 喜欢 打印举报/Report
  • 评论加载中,请稍候...
发评论

    发评论

    以上网友发言只代表其个人观点,不代表新浪网的观点或立场。

      

    新浪BLOG意见反馈留言板 电话:4000520066 提示音后按1键(按当地市话标准计费) 欢迎批评指正

    新浪简介 | About Sina | 广告服务 | 联系我们 | 招聘信息 | 网站律师 | SINA English | 会员注册 | 产品答疑

    新浪公司 版权所有