加载中…
个人资料
英语教师网
英语教师网
  • 博客等级:
  • 博客积分:0
  • 博客访问:728,898
  • 关注人气:819
  • 获赠金笔:0支
  • 赠出金笔:0支
  • 荣誉徽章:
相关博文
推荐博文
正文 字体大小:

九年级英语冀教版上Unit 1 Lesson 1— 4单元复习

(2014-08-21 11:28:03)
标签:

教育

校园

英语教师网

英语教师网论坛

英语素材

分类: 英语辅导

内容来自:英语教师网

欢迎交流学习:英语教师网论坛

 

 

Unit1 The Olympics (Lesson1-Lesson4)

本单元的题目是“奥运会”,通过本单元的学习,掌握一定的单词和短语,表示时间和祝愿的交际用语,一定的句型,理解运用直接引语和间接引语,了解有关奥运会的常识,培养为国争光的爱国情感;在学习中发扬“更快、更高、更强”的奥运精神。
(一)语言知识
1.
掌握的词汇:
modern
goldrecordeventcloseraceseemlucktennisbelieveguestsuchablegreatpractisedreamincludeagefew
2.
认知词汇:
Olympics
ancientAthensathletemedalsilverbronzesprintBarcelonafreestyleThompsonswimmerspectatorropesit-uppush-upJeffJohnsondivingSydneydivediverAtlantaflatformspringboardchampionvictorycoach
3.
词组和句型:
up and down
catch up withdo ones bestgive upDream Teambreak a recordget tiredtwo more timesas far as you canat the same timego swimmingIt seemed that ...
4.
功能意念:
1)表示祝愿;(2)表示时间。
5.
语法:
直接引语和间接引语。
名词作宾语补足语。
(二)语言技能
听:听懂有关奥运会的话题的陈述。
说:就日常生活中的祝愿和恭喜的话题与他人交换信息并陈述自己的意见。
读:能读懂同步的简单读物,克服生词障碍,理解大意。
写:起草修改有关奥运会的小作文。
(三)学习策略
树立自主学习的意识,积极参与语言交际。
(四)情感态度
培养爱国情感,发扬自强不息的精神。
(五)文化意识
了解有关奥运的知识,乐于接触西方文化。
(六)重难点
1.
掌握的词汇及短语。
2.
直接引语和间接引语。
3.
表示祝愿的交际用语。
4.
名词和形容词作宾语补足语。

Lesson1 Higher, Faster, Stronger

[学习目标]
1.
掌握的词汇及短语:
modern dj.
现代的,近代的
gold n. (adj.)
金(的)
record n.
记录,记载
event n.
竞赛
break a record
破记录
2.
认知词汇及短语:
Olympics n.
奥林匹克运动会
ancient adj.
古代的,古老的
Athens n.
雅典(希腊首都)
athlete n.
运动员
medal n.
勋章,奖牌
silver n. (adj.)
银(的)
bronze n. (adj.)
青铜(的)
sprint n.
短跑
Barcelona n.
巴塞罗纳(西班牙城市)
send ... to ...
派……去……
the Olympic games
奥运会
long jump
跳远
gold medal
金牌
silver medal
银牌
bronze medal
铜牌
3.
句式:
call sb. / sth. + n.
if
构成的条件状语从句
[重点词句分析]
1. We call today
s Olympic Games themodernOlympics.
我们把今天的奥运会称为现代奥运会。
today
s 各词所有格,“今天的”表示时间,所有格常加’s构成,例:
There is nothing new is today
s newspaper.
今天的报纸没有什么新消息。
It
s ten minuteswalk from the station to our school.
从车站到我们学校走着用10分钟。
call today
s Olympic Games themodernOlympicscall带复合宾语的句式。
name
callmake(使成为)等,choose(选择)等,常加名词或名词短语作宾语补足语。句式为:
name / call / make / choose + sb. (sth.)
宾语 + n.(宾补),例:
They named the child Dick.
他们给孩子取名迪克。
We choose him our monitor.
我们选他作班长。
I call the boy Da Mao.
我叫这个男孩大毛。
2. Nobody broke his record for twenty-three years.
23
年没有人打破他的记录。
nobody
不定代词,没有人,表示否定。
break a record
破记录
twenty-three years
段时间,前加介词“for
3. The ancient Olympics began in Greece in 776 BC.
古代奥运会在公元前776年开始于希腊。
一句中同时有时间和地点状语时,地点状语在前,时间状语在后。例如:
A funny thing happened in the subway yesterday.
昨天地铁里发生了一件有趣的事。
4. If you are twentieth, do you get a medal?
如果你第二十,你得到奖牌吗?
此句是if构成的条件状语从句,if意为“如果”,当主句用将来时,从句用一般现在时表示将来时。例:
If it doesn
t rain tomorrow, Ill go fishing.
如果明天不下雨,我要去钓鱼。
twentieth
第二十,整十数的序数词变yieth,例:
thirty
thirtieth ninetyninetieth
序数词作表语时,即表示“第几”时,前面不加“the”。

Lesson2 Swimming for Gold

[学习目标]
1.
掌握的词汇及短语:
close adj.
接近的,亲密的 adv. 接近
race n.
比赛,赛跑
seem v.
好像;似乎
set a record
创记录
one of ...
……其中之一
up and down
上上下下
the others
其他的(人或物)
catch up with
赶上
at the same time
同时
2.
识别的词汇及短语:
freestyle n.
自由泳
swimmer n.
游泳运动员
spectator n.
观众,旁观者
design v.
设计,制图
3.
句式:
It seemed that ...
[重点词句分析]
1. In a 100-metre race, the swimmers go up the pool once and down the pool once.
100米赛中,游泳选手游到池对面,再游回来。
up
down都是介词,“向上,往下”的意思。
The cat climbed up the tree.
那只猫爬上树了。
The children ran down the hill.
小孩们跑下山丘。
2. It was a very close race.
这是一场势均力敌的比赛。
close adj.
势均力敌的,不分上下的
3. It seemed that Zhuang Yong and Jenny Thompson, an American swimmer, had finished at the same time.
好像庄永和美国的游泳运动员Jenny同时完成。
It seemed that ...
是一个句式,“好像……”
It seemed that he was late.
他好像迟到了。
It seems that the rain will last long.
好像雨要下很久。
at the same time
同时
4. ... the Chinese spectators at the swimming pool jumped up and down, cheering.
在游泳池旁的中国观众观呼跳跃。
at the swimming pool
介词短语作spectators的后置定语。
up and down
上上下下
例:I go up and down by lift. 我用电梯上下(楼)。
cheering
现在分词作伴随状语
例:They came into the classroom, talking and laughing.
他们说笑着走进教室。
5. She is one of the four Chinese women to win Olympic medals in swimming at the 1992 Olympic Games.
她是1992年奥运会上获得游泳奥运奖牌的四位中国女运动员之一。
one of ...
……其中之一,后加the + 名词复数或代词
例:One of the chairs is broken. 其中一个椅子是坏的。
One of us wants to go.
我们中一个人想去。
to win ...
动词不定式短语作women的后置定语
the time to go to bed
上床睡觉时间
the right to go to school
上学的权利
the way to learn English
学英语的方法

Lesson3 Are you an Athlete?

[学习目标]
1.
掌握的词汇及短语:
luck
tennisGood luckThe same to you.as ... as sb. cantwo more times (another two times)write down
2.
识别的词汇及短语:
design v.
设计,制图 rope n.
jump rope
跳绳 sit-up n. 仰卧起坐
push-up n.
俯卧撑 without stopping 没有停下来
3.
表示祝愿的句子。
4.
句式as ... as sb. can
[重点词语分析]
1. Who has a good idea for an event?
谁对比赛提个建议?
who
作主语,所以动词用单三,即陈述结构,再如:
Who likes you best in your family?
你家谁最喜欢你?
have a good idea
有个好主意
2. We show the groups where to start and where to stop.
我们向各组说明在哪开始在哪停。
where to stop and where to start
是疑问词的不定式结构
show的宾语,和the groups合称双宾语。再如:
Show me how to use the machine.
给我展示怎样使用这台机器。
3. You are the only dinosaur I know.
你是我知道的唯一的恐龙。
I know
是定语从句修饰dinosaur,省去了连接词that
4. Good Luck.
好运。
用来表达祝愿,答语常为:Thank you. The same to you.
5. On the last day of the project, get your event ready and put up your poster.
在活动的最后一天,为你们比赛做好准备,贴上海报。
get ... ready
把……准备好……,“准备……”。例:
She is getting dinner ready.
她在准备晚饭。
put up
张贴,挂
6. Can you skip sixty times without stopping?
你能不停地跳六十次吗?
sixty times
六十次
times
作可数名词为“次数”。
一次 once,二次 twice为特殊形式。
三次以上基数词 + times
three times
(三次) ninety times (九十次)
time
作时间是不可数名词,例:
How much time do you spend on your study every day?
你每天在学习上花多少时间?
How many times have you been to Beijing?
你去过北京几次?
without stopping
没有停止
without
是介词,后加动词的ing形式,例:
He worked for five hours without resting.
他没有休息一连工作了五个小时。
7. Stand three metres away.
站三米远。
away
前面有数字,所以不用far
8. Then jump as far as you can.
然后尽可能地跳。
as ... as sb. can (= as ... as possible)
尽可能地……
as ... as
中间加形容词或副词原级,例:
He ran as fast as he could.
他拼命地跑。
Please come back as soon as you can.
尽可能快回来。
I will work as hard as I can.
我尽可能努力工作。
Speak English as often as possible (you can).
尽可能常说英语。

Lesson4 Good Luck to You

[学习目标]
1.
掌握的词汇及短语:
do one
s best 尽某人最大的努力
give up
放弃
believe v.
相信
2.
识别的词汇及短语
dive in
潜入 take part in 加入
3.
句式:make + sth. / sb. + 形(宾补)
[重点词句分析]
1. Make your country proud.
让你的国家骄傲。
make v.
使……成为,后加形容词作宾补。
句式为:make sth. / sb. + 形容
例:The news makes me very happy.
这个消息使我非常高兴。
We must study hard and make our country strong and rich.
我们必须努力学习使我们国家富强。
2. Dive right in.
跳进水里。
3. Up and down the pool you go.
你游到游泳池对面再游回来。
正常语序为:You go up and down the pool.
up and down
介词“沿着”,例:
He walked up and down the room.
他在屋里走来走去。
4. We believe in you.
我们信任你。
believe in sb.
信任某人(指人格、能力等)
believe sb.
相信某人(的话)
I believe you.
我相信你的话。

练习题

. 单词拼写。
A. 根据汉意及字母提示,完成下列句子。
1. The next e_______
(竞赛) will be 400-metre race.
2. Yesterday we had a swimming r_______.
(比赛)
3. The modern O_______
(奥运会) started in 1896.
4. He was too e_______
(激动的) to say a word.
5. Can I join the interest g_______
(小组).
B.
用所给单词的适当形式填空。
6. Oh, it
s _______. (amaze)
7. How many _______ did the 2004 Olympics have? (sport)
8. At that time, all the students clapped their hands, _______. (cheer)
9. Guo Jingjing _______ diving when she was very young. (begin)
10. I was _______ in the match. I got a silver medal. (two)

. 单选。
1. Can you _______ me where to get off?
A. show B. tell C. help D. Both A and B.

2. What about _______?
A. a walk B. taking a walk C. having a walk D. All the above

3. Be careful not to _______ your clothes dirty.
A. get B. getting C. wash D. washing

4. We need _______ everything ready before the party.
A. getting B. to get C. get D. got

5. _______ of the children has a gift for Christmas.
A. Every B. Each C. All D. Both

6. I wish I could give up _______.
A. sweets B. smoking C. this job D. All the above

7. No one knows _______.
A. where is the post office B. where the post office is
C. the place is the post office D. the post office is the place

8. I dont know _______ she is. Her mother says she is much better these days.
A. who B. how C. what D. where

9. Do your best and draw as _______ as you can.
A. good B. well C. beautiful D. nice

10. Mike is taller than the _______ boy students in his class.
A. others B. other C. another D. one

. 完成句子。
1. 看起来他们两个人都赢了这场比赛。
It _________ _________ they both won the match.
2.
努力学习,你会赶上他们的。
Study hard, and you can _________ _________ _________ them.
3.
我们希望刘翔在2008年打破世界纪录。
We hope that Liuxiang will _________ the world record in 2008.
4.
刘远激动得又蹦又跳。
Liu Yuan was so excited that he jumped __________ and __________.
5.
北京体育场离我家很近。
Beijing Stadium is __________ __________ my home.

. 阅读。根据短文大意及首字母,补全单词,使短文意思完整通顺。
Dear friend:
Thanks for your last letter. You told me something a_____1_____ your city. I am very glad to hear that many things have c_____2_____ in your city.
Now I am telling you what has h_____3_____ in our city. There have also b_____4_____ great changes in Nanjing s_____5_____ over twenty years ago. Nanjing is an old city w____6____ a long history. Nanjing was one of the six ancient capital cities in the h_____7_____ of China. There are many places of i_____8_____ here, such as Confucian Temple
(夫子庙) and the Rain Flower Terrace (雨花台). There are many tall buildings up around our city. There have been three bridges in Nanjing. One is the Changjiang River Bridge and one is the Second Changjiang River Bridge, a_____9_____ is the Third Changjiang River Bridge. Nanjing is one of the most beautiful cities in the w _____10_____. I love my hometown —— Nanjing very much.

Welcome to Nanjing.

Love
Sandy

参考答案

.
1. event 2. race 3. Olympics 4. excited
5. group 6. amazing 7. sports 8. cheering
9. began 10. second

.
1. D 2. D 3. A 4. B 5. B
6. D 7. B 8. B 9. B 10. B

.
1. seemed that / looked like
2. catch up with
3. break
4. up , down
5. close to / near to

.
1. about 2. changed 3. happened
4. been 5. since 6. with
7. history 8. interest 9. another

 

九年级英语冀教版上Unit <wbr>1 <wbr>Lesson <wbr>1— <wbr>4单元复习

 

 

0

阅读 评论 收藏 转载 喜欢 打印举报/Report
  • 评论加载中,请稍候...
发评论

    发评论

    以上网友发言只代表其个人观点,不代表新浪网的观点或立场。

      

    新浪BLOG意见反馈留言板 电话:4000520066 提示音后按1键(按当地市话标准计费) 欢迎批评指正

    新浪简介 | About Sina | 广告服务 | 联系我们 | 招聘信息 | 网站律师 | SINA English | 会员注册 | 产品答疑

    新浪公司 版权所有