加载中…
个人资料
英语教师网
英语教师网
  • 博客等级:
  • 博客积分:0
  • 博客访问:742,279
  • 关注人气:819
  • 获赠金笔:0支
  • 赠出金笔:0支
  • 荣誉徽章:
相关博文
推荐博文
正文 字体大小:

[学案]仁爱版9年级上 Unit 3 Topic 1 SectionD学案

(2007-11-30 20:27:14)
标签:

教育杂谈

 

仁爱版9年级上  Unit 3 Topic 1 Section D学案

一.  学习内容

英语的广泛使用和及物动词的被动语态.

二、学习要求

1.必会生词和短语

More and more powerful, take the leading position, call for, as well as

2.必会主要句型

1. It’s true that English is changing with the development of the world.

2. In the nineteenth century, Great Britain became a powerful country, so English became an international language.

3. The American computer and Internet industry has taken the leading position.

4. Now, the study of English is regarded as a very important industry in China as well as in the rest of the world.

三、本节课的学习要点及考点

1.in the nineteenth century 在19世纪

表达 在几世纪用短语“in the +序数词century”

In the twenty-first century   在21世纪

表示“在几世纪几十年代”用in the 年份+s” 

In the 1860s  在19世纪60 年代

2. regard… as… 把。。。看作,把。。。 认为。。。 as 是介词。 后接名词,形容词,动名词等,作补足语。类似的:consider… as  , think of … as

I regard him as my friend.

我把他当作我的朋友。

3. In China has encouraged more people to learn English since the 1970s.

 Encourage sb. To do sth. 鼓励某人做某事

The teacher often encourages us to speak English as much as possible.

4. with the development of the world 在句中作壮语, 表示一种伴随.

   The teacher came in with a book in his hand.

   He went home with a heavy heart.

   With 介词短语也可作定语, 位于其后.

   She is a little man with a pair of glasses.

   China is an old country with a long history.

四、学习过程

(一)课前预习

1.课前预习课本P59—60.

 

2. .课前预习 同步练习与测试 Unit 3 Topic 1 Section A练习

3.做一做 

1. 英语随着世界的发展而变化, 这是事实.

2. 十九世纪,英国成为一个强大的国家,因此英语也变成了一门国际语言.

3. 美国电脑和因特网产业占据了世界领先地位.

4. 现在,无论在中国还是在世界上其他国家,英语被当作一个非常重要的产业.

1. It’s true that English is changing with the development of the world.

2. In the nineteenth century, Great Britain became a powerful country, so English became an international language.

3. The American computer and Internet industry has taken the leading position.

4. Now, the study of English is regarded as a very important industry in China as well as in the rest of the world.

 

(二).课堂探究

 被动语态:

一般现在时的被动语态

英语语态有主动语态和被动语态两种。主语是动作的执行者,叫主动语态。

如:We clean the classroom.我们打扫教室。

主语是动作的承受者,叫被动语态。

如:The classroom is cleaned (by us).教室被(我们)打扫。

被动语态的构成:助动词be+及物动词的过去分词+(by+宾语)

其中by意为“被……;由……”,表动作的执行者。

如:The glass is broken by that boy.玻璃杯是那个男孩打破的。

be有人称、数和时态的变化,其肯定式、否定式、疑问式的变化规则与be作为连系动词时完全一样。

如:English is widely spoken around the world. (肯定式)

English is not widely spoken around the world. (否定式)

Is English widely spoken around the world? (疑问式)

Yes, it is./No, it isn’t.

被动语态的用法:(1)在没有指明动作的执行者或者不知道动作执行者的情况下,可用被动语态。如:This coat is made of cotton.这件大衣是棉制的。(2)要强调动作的承受者而不是执行者时,用被动语态。如:Her bike is stolen.她的自行车被偷了。

主、被动语态的转换:

主动语态:主语+及物动词谓语动词+宾语(+其它)

 

 



被动语态:主语+be+及物动词的过去分词+by+宾语(+其它)

注意:(1)主动、被动互转时,时态不变。(2)主动句的主语是代词的主格形式,变成被动态by的宾语时,要用宾格形式。如:

People grow rice in the south.   Rice is grown (by people) in the south.

She takes care of the baby.   The baby is taken care of (by her).

 

(三) 提高 拓展的练习

单项选择。

      )1.        come from        . They speak        . Their capital is Paris.

           A. Frenchman; France; French     B. Frenchmen; France; French

C. Frenchman; French; France     D. Frenchmen; French; France

      )2. China has a         population than         country in the world.

           A. larger; any other              B. larger; other

C. larger; any                   D. larger; all other

    )3. Planes ears and trains are used         business people         

 traveling.

           A. by; for       B. by; by        C. for; for      D. for; by

      )4. This kind of cloth         well.

           A. wash        B. is washed      C. washes      D. washing

      )5. The window of the shop is         today.

           A. close        B. closed         C. closing      D. closes

   )6. She said         English         her get the prize.

           A. study; helped                B. studying; helps

C. study; helps                 D. studying; helped

      )7. He is made         14 hours a day.

           A. work        B. to work        C. worked      D. working

    )8. —Our environment is improving.

          —Yes, more and more trees         around our city.

           A. are planted    B. are planting    C. plant        D. planted

      )9. —How many English words       ?

            —About two thousand.

           A. did you learn                B. have you learned

C. do you learn                 D. had you learned

      )10. —Oh, your skirt is very beautiful. Where did you buy it?

                   , I bought it in the shopping center.

            A. Thank you                 B. Not at all 

    C. Just so-so                  D. My pleasure

   )11. America         by Columbus in 1492.

            A. was inverted                B. appeared    

  C. was discovered              D. was appeared

      )12. Now, the study of English         a very hopeful industry in the world.

            A. is regarded as                B. regarded as  

 C. regarded                    D. is regarded

   )13. Since the 2008 Olympic Games will be held in Beijing, this         the whole people to speak English.

            A. calls on                    B. calls for    

   C. is called                    D. is called for

1.B   2.A   3.A   4.C   5.B   6.D  7.B  8.A  9.B 

10.A  11.C  12.A  13.B

 

(四)自学问题记录:

 

0

阅读 评论 收藏 转载 喜欢 打印举报/Report
  • 评论加载中,请稍候...
发评论

    发评论

    以上网友发言只代表其个人观点,不代表新浪网的观点或立场。

      

    新浪BLOG意见反馈留言板 电话:4000520066 提示音后按1键(按当地市话标准计费) 欢迎批评指正

    新浪简介 | About Sina | 广告服务 | 联系我们 | 招聘信息 | 网站律师 | SINA English | 会员注册 | 产品答疑

    新浪公司 版权所有