加载中…
个人资料
dingying0106
dingying0106
  • 博客等级:
  • 博客积分:0
  • 博客访问:475,219
  • 关注人气:243
  • 获赠金笔:0支
  • 赠出金笔:0支
  • 荣誉徽章:
相关博文
推荐博文
谁看过这篇博文
加载中…
正文 字体大小:

Rocky path to success——张杰:生活的磨砺只会让我更坚强。

(2007-10-20 08:33:46)
标签:

我记录

感动瞬间

娱乐/八卦

张杰

快乐男声

分类: 张杰
 Rocky path to success——张杰:生活的磨砺只会让我更坚强。
http://21stcentury.chinadaily.com.cn/new/mod.shtml?n=se&ff=wencui&l=echo&id=2076
(转自二十一世纪报英语教学网)


前言:这是一个很有名的英语学习网,在高中文萃部分的一道阅读理解题,是以小杰的经历来做为阅读题目的。为了鼓励吧里还在上学的小星星们可以努力学习,小编就把这篇放在了今天的新闻楼里。小编会在原文后面附上自己翻译的译文,谨供大家参考。如有不对之处还请大家多多指正!

Rocky path to success
张杰:生活的磨砺只会让我更坚强

HE only finished fourth in this year's Super Boy talent show. But it didn't stop him capturing the hearts of thousands of fans. He can hit high notes with ease. And he is very modest.

Jason Zhang, 25, shed sweat and tears all the way through the competition, but he never gave up.

"No matter how life treats him, he always fights back bravely," said Wu Chunyan, Senior student in Hubei. "He has never lost his dream of being singer."

The road to fame is always rocky, and Zhang is no exception. As college student he was majoring in tourism. He was considering becoming tourist guide after graduation until he entered singing competition.

His life changed after he competed in My Show. He won first place and signed with record company. "I was very excited and regarded it as way to take me closer to my dream," he said.

But the company gave him little money to make music and slowly began to ignore him. Zhang even borrowed money to buy costumes. "Life has its ups and downs. But the tough reality only makes me stronger," he said.

He forgot he was once champion of talent show and joined Super Boy. His decision got support from his family who worked hard to make ends meet. His mother sold rice noodles on street in his hometown, but she said she would "support him forever."

"I have the dream to buy large house for my parents, where my mom can get large window sill to grow flowers," said Zhang.


译文:他在今年的《快乐男声》比赛中只获得了第四名,但这丝毫不能阻止他俘获无数粉丝的心。他可以轻松获得高分,并且非常谦虚。

25岁的张杰,在整个比赛的过程中不断洒下汗水与泪水,但,他从没有放弃。

“无论生活如何对待他,他总是勇敢的面对”,吴春燕,湖北一名高中2年级的学生说,“他从未放弃过要成为一名歌手的梦想。”

通往成功的道路总是布满荆棘,张杰当然也不会例外。他在大学时学的是旅游专业。在参加歌唱比赛之前,他曾经决定在毕业之后做一名导游。

他的生活在他参加了《我型我秀》之后发生了变化。他在比赛中获得了第一名,并且与唱片公司签了合约。他说:“我非常兴奋,并且视此为一条使我更加接近梦想的梦想之路。”

但是,唱片公司只投资了很少的钱来为他做音乐,并且开始慢慢地忽视他。张杰甚至曾经借钱度日。他说:“生活总会有起伏。艰难的现实只会让我变得更加坚强!”

他抛开昔日的光环,忘记曾经在歌唱比赛中获得过第一名,去参加了《快乐男声》。他的决定得到了家人的支持,而他的家人,一直为了生活而辛苦的工作。虽然他的母亲只是在家乡的一条小街道上卖米线,但是她说会“永远支持他!”

张杰说:“我有一个梦想,就是给父母买一幢大房子,让母亲可以在一个很大的窗台上种很多的花!”

0

阅读 评论 收藏 转载 喜欢 打印举报/Report
  • 评论加载中,请稍候...
发评论

    发评论

    以上网友发言只代表其个人观点,不代表新浪网的观点或立场。

      

    新浪BLOG意见反馈留言板 电话:4000520066 提示音后按1键(按当地市话标准计费) 欢迎批评指正

    新浪简介 | About Sina | 广告服务 | 联系我们 | 招聘信息 | 网站律师 | SINA English | 会员注册 | 产品答疑

    新浪公司 版权所有