加载中…
个人资料
考辅菌
考辅菌
  • 博客等级:
  • 博客积分:0
  • 博客访问:45,490
  • 关注人气:13
  • 获赠金笔:0支
  • 赠出金笔:0支
  • 荣誉徽章:
相关博文
推荐博文
谁看过这篇博文
加载中…
正文 字体大小:

2018年高考英语试题全国卷I(含答案)

(2019-01-27 16:34:09)
标签:

高考听力


如需完整电子听力音频,请点击:2018年高考英语听力(全国1卷)

关注公众号:考辅网

 

说明: 

全国卷适用地区:河南、河北、山西、江西、湖北、湖南、广东、安徽、福建。

全国卷II适用地区:甘肃、青海、内蒙古、黑龙江、吉林、辽宁、宁夏、新疆、陕西、重庆。

全国卷III适用地区:云南、广西、贵州、四川、西藏。

2018年高考英语试题全国卷I(含答案)点击此处添加图片说明文字 

如需各地历年高考真题的小伙伴,请点击如阅读原文查看哦


第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)

    听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。

1. What will James do tomorrow?

A. Watch TV program.

B. Give talk.

C. Write report.

2. What can we say about the woman?

A. She’s generous.

B. She’s curious.

C. She’s helpful.

3. When does the train leave?

A. At 6:30.

B. At 8:30.

C. At 10:30.

4. How does the woman go to work?

A. By car.

B. On foot.

C. By bike.

5. What is the probable relationship between the speakers?

A. Classmates.

B. Teacher and student.

C. Doctor and patient.

第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)

    听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。

听第6段材料,回答第6、7题。

6. What does the woman regret?

A. Giving up her research.

B. Dropping out of college.

C. Changing her major.

7. What is the woman interested in studying now?

A. Ecology.

B. Education.

C. Chemistry.

听第7段材料,回答第8、9题。

8. What is the man?

A. hotel manager.

B. tour guide

C. taxi driver.

9. What is the man doing for the woman?

A. Looking for some local foods.

B. Showing her around the seaside.

C. Offering information about hotel.

听第8段材料,回答第10至12题。

10. Where does the conversation probably take place?

A. In an office.

B. At home.

C. At restaurant.

11. What will the speakers do tomorrow evening?

A. Go to concert.

B. Visit friend.

C. Work extra hours.

12. Who is Alice going to call?

A. Mike.

B. Joan.

C. Catherine.

听第9段材料,回答第13至16题。

13. Why does the woman meet the man?

A. To look at an apartment.

B. To deliver some furniture.

C. To have meal together.

14. What does the woman like about the carpet?

A. Its color.

B. Its design.

C. Its quality.

15. What does the man say about the kitchen?

A. It’s good size.

B. It’s newly painted.

C. It’s adequately equipped.

16. What will the woman most probably do next?

A. Go downtown.

B. Talk with her friend.

C. Make payment.

听第10段材料,回答第17至20题。

17. Who is the speaker probably talking to?

A. Movie fans.

B. News reporters.

C. College students.

18. When did the speaker take English classes?

A. Before he left his hometown,

B. After he came to America.

C. When he was 15 years old.

19. How does the speaker mainly talk about?

A. He’s proud.

B. He’s sympathetic.

C. He’s grateful.

20. What does the speaker mainly talk about?

A. How education shaped his life.

B. How his language skills improved.

C. How he managed his business well.


听力原文Text 1

W: James, you've been watching TV for the whole evening. What's on?

M: It's science program on the origin of the universe. I'll give presentation on it inmy class tomorrow.

 

Text 2

M: Hello, do you have "The Best of Mozart"?

W: Um, sorry, we've just sold out. But we can order one for you. If you give us yournumber, we'll call you when the CD arrives.

 

Text 3

W: W'd better be going now, or we'll be late for the train.

M: No rush. It's 8:30 now. We still have two hours.

 

Text 4

M: am so tired of driving all those hours to work.

W: Yeah. know what you mean. used to drive two hours to work each way. But now, Ilive within walking distance of my office. don't even need bike.

 

Text 5

W: Hi, Andy. didn't see you in Professor Smith's class yesterday. What happened?

M: Well, had headache. So, called him and asked for sick leave.

 

听第6段材料,回答第6、7题。Text 6

W: The biggest mistake made, uh...was leaving college in my last year and notcompleting my education. So, I', thinking of going back to school.

M: School? To study what?

W: Ecology. I'm interested in the relationship between humans and nature.

M: Cool. Is it what you studied years ago?

M: No, majored in chemistry then.

 

听第7段材料,回答第8、9题。Text 7

M: Good morning, madam. am your guide for this trip.

W: How lovely! Could you tell me about the hotel I'm going to stay at?

M: Yes, of course. The Grand Hotel opened in 1990. And it sits on the seaside along theSouth Coast Highway. It is the most beautiful hotel here.

W: That sounds great.

M: And there are some restaurants outside. So, at dinnertime, you'd have lot fochoices.

W: That's really nice. like to have some local foods while traveling. What about thescenery around it?

M: The hotel has the best views of the Pacific Ocean.

W: Oh, think will love this hotel.

 

听第8段材料,回答第10至12题。Text 8

W: Hi, Mike.

M: Hi, Alice. Nice to see you. You don't often come here.

W: usually have fast food delivered to my office. Just came here for change today.

M: The environment here is good -- clean and relatively quiet.

W: yeah, and heard the food is tasty. By the way, are you going to the concerttomorrow evening?

M: Yes, are you?

W: Yeah.Catherine was supposed to go with me. But she may have to work extra hourstomorrow. Do you know anyone who might like to go?

M: No. But if you like, can ask around. Uh, Joan might want to go.

W: Oh, yes.She's great fan of classical music. I'll give her ring after lunch.

 

听第9段材料,回答第13至16题。Text 9

W: Hi, I've only just arrived.

M: Oh, good. Now,here are the keys. Let's go in. There are two apartments. The one forrent is on the right. Do come in.

W: Thank you. like the carpet. The color is nice, isn't it?

M: Yes, and this apartment is in good condition. Here is your lounge.

W: Where would we eat?

M: There is this corner here, or you can use your kitchen. Come and see.

W: The kitchen is quite small.

M: Yes, but it has everything -- cooker, fridge,even dishwasher.

W: And there are lots of cupboards.

M: Let me show  you the bedrooms. This is the smaller one.

W: It's good size, though.

M: Now come into the other bedroom. You can see the bathroom, too.

W: Yes.It is very nice, but will have to ask my friend first. And we will come together. Iunderstand it is $800 month.

M: Yes, but few blocks downtown would be much more expensive.

W: Well, thank you. will be in touch.

 

听第10段材料,回答第17至20题。Text 10

Thank you very much. Thank you, Dr. Johnson. Well, it is really great to be back atuniversity again. The thing that wanted to tell you today is this: Education is important.When came to the US, was only thinking about being carpenter, but could not readthe newspaper. And could not understand the news on television or movies oranything like this. So, entered the city college to take English classes for foreignstudents. was very proud that was going to college because no one in my familyever went to any college or to any university. You know, when you’re 15 years old in mycountry, you finish school and then you learn trade. And that’s exactly what did.When was 15 years old, learned how to be carpenter. year later, came toAmerica. Luckily, met very good teacher who encouraged me to take some mathclasses, business classes, and history classes, and became full-time college student.And today, when look back, I’m so happy because you never know where life will takeyou. All of sudden, started making money because was really good at math. Youknow, how work out everything with math is so important. This is something that Ilearned when started my own business, which is doing really well.

答案

1.B 2.C 3.C 4.B 5.A 6.B 7.A 8.B 9.C 10.C
11.A 12.B 13.A 14.A 15.C 16.B 17.C 18.B 19.C 20.A


【注:本文源自网络,版权归原作者所有,侵删。】

2018年高考英语试题全国卷I(含答案)点击此处添加图片说明文字 2018年高考英语试题全国卷I(含答案)点击此处添加图片说明文字 

 

0

阅读 评论 收藏 转载 喜欢 打印举报/Report
  • 评论加载中,请稍候...
发评论

    发评论

    以上网友发言只代表其个人观点,不代表新浪网的观点或立场。

      

    新浪BLOG意见反馈留言板 电话:4000520066 提示音后按1键(按当地市话标准计费) 欢迎批评指正

    新浪简介 | About Sina | 广告服务 | 联系我们 | 招聘信息 | 网站律师 | SINA English | 会员注册 | 产品答疑

    新浪公司 版权所有